۱۶
سه‌شنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۱
۱۶ |
۹

پاسخ رنگرز به پیشنهاد سنگین عربستانی ها

پاسخ رنگرز به پیشنهاد سنگین عربستانی ها
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

پس از موفقیت بحرین در کشتی جهان و المپیک با جذب اخمد تاج‌الدینوف روس، قطری‌ها سراغ مربی و کشتی‌گیر ایرانی رفتند و حالا عربستانی‌ها دو پیشنهاد به دو مربی ایرانی داده‌اند.

به گزارش خبرورزشی، در حالیکه خیلی‌ها در جریان پیشنهاد کشتی عربستان به کمیل قاسمی قرار گرفتند و این پیشنهاد به هر شکلی که بود فعلاً از سوی قهرمان المپیک رد شده، با این حال عرب‌ها برای کشتی فرنگی خود هم روی سرمربی تیم ملی ایران نظر داشتند.

این روزها عرب‌ها به تکاپو افتاده‌اند که در کنار توسعه‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی خود، در فرهنگ و ورزش هم سری در سرها پیدا کنند. بحرین، قطر و عربستان؛ هر روز خبری از ورزش آنها و تلاش‌شان برای ترانسفر قهرمانان و مربیان منتشر می‌شود.

عربستان که حالا رفته رفته در فوتبال بهترین‌ها را می‌خرد و باشگاه‌هایش با حضور ستاره‌های گران قیمت از منطقه آسیا فراتر رفته‌اند، در ورزش‌های انفرادی، چون کشتی هم سرمایه‌گذاری را شروع کرده‌اند.

چندی قبل بود که خبر حضور کمیل قاسمی در کلاس ارتقا و توسعه کشتی، به آغاز سرمربیگری قهرمان المپیک ۲۰۱۲ لندن در تیم ملی عربستان تعبیر شد، چیزی که از سوی تنها مدرس ایرانی اتحادیه جهانی تکذیب شد. او پیشنهادی از سوی عربستان برای هدایت کشتی آزاد این کشور دریافت کرده بود، اما به هر شکلی که بود و بیش از این خبری بیرون درز نکرد، همکاری او در مقطع فعلی با کشتی عربستان اتفاق نیفتاد.

کمیل قاسمی اما تنها مربی ایرانی نبوده که از سوی سعودی‌ها پیشنهاد همکاری دریافت کرده است. حسن رنگرز که تجربه حضور چند ساله در کشتی مراکش را داشته و در المپیک ۲۰۱۶ ریو در کسوت سرمربی این تیم حضور داشت، از مدت‌ها قبل پیشنهاد سرمربیگری تیم ملی فرنگی عربستان را دریافت کرده بود.

دبیر فدراسیون کشتی مراکش در زمان همکاری حسن رنگرز با تیم ملی این کشور، اکنون دبیر فدراسیون کشتی عربستان است و با توجه به شناختی که از دارنده دو نشان طلا و برنز سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ جهان داشت، پیشنهاد خوب مالی خود را مطرح کرد. حسن رنگرز که بعد از ناکامی تیم محمد بنا در مسابقات جهانی ۲۰۲۲ بلگراد، جایگزین او شده بود و طی مسابقات جهانی ۲۰۲۳ بلگراد و المپیک ۲۰۲۴ پاریس بهترین نتایج را در کنار تیم ملی ایران به دست آورد، پیشنهاد عربستانی‌ها را رد کرد.

در حالیکه پیش از این بهترین کارنامه کشتی ایران در ادوار المپیک مربوط به سال ۲۰۱۲ بود که تیم محمد بنا با حمید سوریان، امید نوروزی و قاسم رضایی سه نشان طلا به دست آورد، شاگردان حسن رنگرز در المپیک ۲۰۲۴ در حالیکه با تیم کامل سهمیه حضور در این رقابت‌ها را به دست آورده بودند، در پاریس یک مدال بیشتر از تیم بنا به دست آورده و از تیم ۶ نفره، ۴ نفر روی سکو رفتند: ۲ طلای سعید اسماعیلی و محمدهادی ساروی، یک نقره علیرضا مُهمدی و برنز امین میرزازاده؛ تا بهترین نتیجه تاریخ کشتی ایران در المپیک‌ها از نظر تعداد مدال رقم بخورد.

اکنون هدایت تیم ملی فرنگی عربستان را جان لوئیس کوبایی برعهده دارد. به نظر می‌رسد عربستان همچنان به دنبال استفاده از مربیان ایرانی است. ضمن اینکه آنها نیم نگاهی هم به روس‌ها دارند.

اخمد تاج‌الدینوف و افتخاراتی که برای بحرینی‌ها به دست آورد، پروژه جدیدی را در کشتی عرب‌ها استارت زده است. شاگرد آکادمی عبدالرشید سعدالله‌یف، سال ۲۰۲۳ با طلایی که در مسابقات آسیایی گرفت، نام خود را به عنوان یک مدعی جدید در ۹۷ کیلوگرمی که تا پیش از آن در سیطره عبدالرشید سعدالله‌یف و کایل اسنایدر بود، مطرح کرد.

او در مسابقات جهانی بلگراد، طلای آسیایی خود را تکرار کرد، آن هم با شکست هموطنش تانک روسی و اسنایدر. تاج‌الدینوف در المپیک پاریس هم همه مدعیان ۹۷ کیلوگرم را برد و بحرین را صاحب نشان طلای المپیک کرد. این موفقیت بسیار ارزشمندی برای بحرینی‌ها بود که نناد لالوویچ در جریان سفر اخیرش به بحرین و البته عربستان، در جمع مدیران کمیته ملی المپیک بحرین و فدراسیون کشتی این کشور، به این موضوع هم اشاره کرد. استفاده از تاج‌الدینوف روسی‌الاصل و عملکرد فوق‌العاده‌اش در سال‌های اخیر، باعث شد بحرینی‌ها روس‌های دیگری را هم در دیگر اوزان جذب کنند.

قطر هم در کشتی فرنگی سراغ ایرانی‌ها آمد. ملک‌محمد بویری حکم سرمربیگری تیم ملی کشتی فرنگی قطر را دریافت کرده که شاگردش علیرضا مُهمدی است. کشتی‌گیری که در دو سال حضور در رده سنی بزرگسالان، دو نشان نقره المپیک و جهانی را به دست آورده و دو ماه قبل، در مسابقات رنکینگ اتحادیه جهانی، انتقامش را از سمن نوویکوف بلغار که در المپیک پاریس مغلوبش شده بود گرفت. دو شاگرد بویری، یعنی شاهین بداغی و عارف محمدی هم دو تابعیتی شده و به عضویت تیم ملی قطر درآمدند. بویری به خاطر شاگردانش که همه مدال گرفته بودند، به عضویت کادرفنی تیم ملی بزرگسالان درآمده و همکار حسن رنگرز شده بود که پیشنهاد تیم ملی قطر را دریافت کرد.

حالا عربستان هم دنبال ایرانی‌هاست و باید دید بعد از رد پیشنهاد سرمربیگری تیم ملی این کشور از سوی حسن رنگرز و کمیل قاسمی، آیا همچنان گزینه‌های اصلی آنها مربیان ایرانی هستند؟

بیشتر بخوانید: دبیر دخالتی ندارد، خودم با او مشورت می کنم چون از نظرفنی بالاتر از همه است

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظرات

  • منتشرشده: ۶
  • در صف بررسی: ۲
  • غیرقابل‌انتشار: ۸
  • مجید IR ۱۷:۳۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۹
    مربی صادر کنید درود
  • خویی IR ۱۷:۵۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۹
    چه اشکالی دارد نوعی ارز آوری و افتخار است برای کشور
  • ایرانی IR ۱۸:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۹
    کشتی گیران خارج از تیم ملی که درحدتیم ملی هستند ومربیان کشتی ایرانی چه اشکالی دارد بروند وپولهای کلان دربیاورند ایرانی هرجاباشد ایرانی ست الان شمانروید ضعیف تر ها از ترک وروس و قزاق می‌روند جا خالی نکنید اشاعه دهید وتعصب غیرمنطقی نگیرید شماهرجاباشید ایرانی وجان ودل ماایرانی هاهستید بروید ودرامدهای بالاکسب کنیددوره قهرمانی ودر تیتر بودن کوتاه است رفتاراقای دبیر درخصوص همکاری بافدراسیونهای عربی وبقیه عالی ست
  • فرید IR ۱۸:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۹
    چرا نرفتن چه اشکالی داشت مربی صادر کنید واسم ایران وپرچم ایران بالا ببرید وازنظر مالی زندگیشون سامان بدن بعد پشیمان نشن
  • علیرضا IR ۲۰:۴۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۹
    دوستانی که میگن صادر می‌کنید مقصر چیز دیگریست پول و اقتصاد (بی ارزش جمهوری اسلامی)ایران است نه اینکه طرف بخواد بره !
  • سمیرا IR ۲۱:۰۲ - ۱۴۰۴/۰۲/۰۹
    هر چند که عرب ها توانایی و بنیه کشتی گرفتن ضعیف است. ولی برای پولسازی عالیه.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی