سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۰
۲ |
۹

به بهانه مذاکره روز شنبه ایران و آمریکا:

ایران بازی قرن را از آمریکا برد/ تیم ملی چند بار با آمریکایی‌ها مستقیم ملاقات کرده؟/ ضربه تاریخی مهدوی کیا در لس آنجلس!

ایران بازی قرن را از آمریکا برد/ تیم ملی چند بار با آمریکایی‌ها مستقیم ملاقات کرده؟/ ضربه تاریخی مهدوی کیا در لس آنجلس!
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

در آستانه مذاکره روز شنبه ایران و آمریکا بد نیست رویارویی های مستقیم تیم‌های ملی فوتبال دو کشور را بررسی کنیم.

به گزارش خبر ورزشی، قرار است نمایندگان ایران و آمریکا روز شنبه مذاکرات خود را در عمان آغاز کنند.

دونالد ترامپ مدعی است مذاکرات به صورت مستقیم خواهد بود اما عباس عراقچی می گوید مذاکرات به صورت غیرمستقیم انجام می شود. در هر حال باید ببینیم طی روزهای آینده چه اتفاقاتی رقم خواهد خورد ولی نکته جالب توجه اینجاست که تیم ملی فوتبال ایران از سال‌ها قبل ملاقات‌های رسمی و دوستانه خود با حریف آمریکایی را استارت زده است.

پیروزی در بازی قرن

اولین و بدون شک مهمترین تقابل مستقیم ایران و آمریکا در عرصه فوتبال به ۳۱ خرداد سال ۱۳۷۷ برمی‌گردد. همگروهی دو تیم در جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه موجب شده بود تا از ماهها قبل تمام نگاهها معطوف به این بازی شود و رسانه‌های معتبر دنیا به آن لقب "مسابقه قرن" بدهند.

در شبی که احمدرضا عابدزاده به رغم مصدومیت درون دروازه تیم ملی ایستاده بود و نادر محمدخانی همراه با مهدی پاشازاده و محمد خاکپور عناصر خط دفاعی ایران محسوب می‌شدند، خط میانی تیم ملی از کریم باقری، جواد زرینچه، مرحوم مهرداد میناوند، حمید استیلی و مهدی مهدوی کیا شکل گرفت تا خداداد عزیزی و علی دایی هم مردان تهاجمی ما در تیمی  باشند که جلال طالبی سرمربیگری آن را بر عهده داشت.

 دیداری فوق العاده جذاب و پرحاشیه که به میزبانی ورزشگاه ژرلاند شهر لیون برگزار شد و تیم ملی ایران با پیروزی دو بر یک مقابل آمریکا، مسابقه قرن را به سود خود تمام کرد. آن پیروزی در واقع اولین برد تاریخ فوتبال کشورمان در عرصه رقابت‌های جام جهانی هم به حساب می‌آید.

حمید استیلی با یک ضربه سر فراموش نشدنی گل اول ایران را زد و دومین گل هم توسط مهدی مهدوی کیا به ثمر رسید.

این نکته را هم باید اشاره کنیم که علیرضا منصوریان، افشین پیروانی و نعیم سعداوی در جدال مذکور تحت عنوان نفرات ذخیره به میدان رفتند.

تساوی در استادیوم فینال جام جهانی

حدوداً ۱۹ ماه پس از آن مسابقه، دو تیم ایران و آمریکا دومین رویارویی مستقیم خود با یکدیگر در عرصه فوتبال را برگزار کردند. جدالی دوستانه که به میزبانی ورزشگاه رزبال شهر لس آنجلس برگزار شد. همان استادیومی که فینال جام جهانی ۱۹۹۴ را هم میزبانی کرده بود.

هماهنگی برای برگزاری دیدار دوستانه میان ایران و آمریکا نیازمند عبور از فیلترهای مختلف در هر دو کشور بود اما این واقعه به وقوع پیوست‌تا تیم‌های ملی فوتبال دو کشور ۲۶ دی ۱۳۷۸ در ورزشگاه رزبال لس آنجلس به مصاف هم بروند. در آن مقطع مرحوم منصور پورحیدری سرمربی ایران بود و تیم ملی را با ترکیب هادی طباطبایی، جواد زرینچه، مهدی هاشمی نسب، ستار همدانی، علیرضا امامی‌فر، اسماعیل حلالی، محمود فکری، حمید استیلی، مهدی مهدوی کیا و خداداد عزیزی به میدان فرستاد. البته سیروس دین محمدی نیز در نیمه دوم به عنوان مهره ذخیره وارد زمین شد.

هنوز ۶ دقیقه از شروع دیدار نگذشته بود که مهدی مهدوی کیا دروازه آمریکا را باز کرد و دومین گل خود مقابل یانکی‌ها را به ثمر رساند تا عنوان بهترین گلزن در تاریخ رقابت‌های دو تیم را به خود اختصاص بدهد. البته آمریکایی‌ها در ابتدای نیمه دوم کار را به تساوی کشاندند و در نهایت مسابقه با تساوی یک بر یک به پایان رسید. مسابقه‌ای که تا امروز اولین و آخرین تقابل دوستانه دو تیم بوده است.

پایان کار کیروش

تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۲ نیز با آمریکا همگروه شد و کمتر از سه ماه مانده تا آغاز این مسابقات سرمربی خود را تغییر یافته دید. دراگان اسکوچیچ رفت تا کارلوس کیروش برای دومین مرتبه سرمربی ایران شده و در سومین جام جهانی متوالی روی نیمکت ما بنشیند.

هشتم آذر سال ۱۴۰۱ ورزشگاه الثمامه شهر دوحه میزبان بازی ایران و آمریکا در دور سوم مرحله گروهی بود و اگر می‌توانستیم حتی یک مساوی هم بگیریم، شرایط برای نخستین صعود ایران به مراحل حذفی جام جهانی فراهم می‌شد اما در شبی که انصافاً نمایش ضعیفی ارائه کردیم، با یک گل مسابقه را به حریف خود واگذار کرده و از گردونه رقابت‌ها کنار رفتیم. کارلوس کیروش هم پس از این بازی که سومین رویارویی مستقیم ایران و آمریکا در عرصه فوتبال بود، از تیم ملی ایران رفت تا مدتی بعد زمینه برای سرمربیگری امیر قلعه نویی فراهم شود.

علیرضا بیرانوند، مرتضی پورعلی گنجی، مجید حسینی، رامین رضاییان، میلاد محمدی، سعید عزت اللهی، احمد نوراللهی، علی قلی‌زاده، احسان حاج صفی، مهدی طارمی و سردار آزمون نفرات فیکس ایران در آن مسابقه بودند و علی کریمی، مهدی ترابی، کریم انصاری فرد، سامان قدوس و ابوالفضل جلالی هم بازیکنانی بودند که تحت عنوان مهره‌های جانشین وارد زمین شدند.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظرات

  • منتشرشده: ۱
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۱
  • کامران زارعی IR ۰۰:۲۶ - ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
    چرا بازی قرن؟؟؟؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی