یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۰:۴۰
۱ |
۰

نگاهی به ویترین ۶ ساله سرمربیان سرخابی؛

شوکی که برای پرسپولیس جام آورد، برای استقلال ناکامی +عکس

شوکی که برای پرسپولیس جام آورد، برای استقلال ناکامی +عکس
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

مقایسه وضعیت کادر فنی استقلال و پرسپولیس طی ۶ سال اخیر بیانگر دلایل جایگاه این دو تیم در جدول رده بندی باشگاهی لیگ برتر و عناوین قهرمانی شان در این سال‌هاست.

به گزارش خبرورزشی، لیگ بیست و چهارم برای هیچکدام از دو بزرگ تهرانی آن طور که می خواستند، پیش نرفت.

بی شک بررسی وضعیت تیم‌های پرسپولیس و استقلال که حالا در جدول رده‌بندی لیگ برتر به ترتیب در رده سوم و دوازدهم با ۹ پله اختلاف، یکی به دنبال کسب عنوان قهرمانی و دیگری درصدد فرار از محدوده سقوط هستند، بسیاری از سئوالات ذهن طرفداران دو تیم به ویژه استقلال را پاسخگو خواهد بود.

مقایسه‌ای از نیم‌فصل دوم لیگ نوزدهم

دو باشگاه سرخابی کشورمان طی سال‌های اخیر گرچه با مشکلات مالی و مدیریتی عمده‌ای دست و پنجه نرم کرده‌اند اما ثبات و بی‌ثباتی در صندلی کادر فنی این دو تیم نشان دهنده شرایط رسیدن یا نرسیدن به عناوین قهرمانی در جام‌های مختلف بوده است.

مقایسه وضعیت کادر فنی دو تیم استقلال و پرسپولیس از دی ماه سال ۱۳۹۸ - که به شکلی شبیه به هم - با حضور یحیی گل محمدی و فرهاد مجیدی در هر دو تیم به ترتیب به جای دو سرمربی خارجی یعنی گابریل کالدرون آرژانتینی و آندره‌آ استراماچونی ایتالیایی سرمربیگری این دو تیم را در دست گرفتند، به وضوح وضعیت تصمیم سازی در اتاق مدیریت هر دو باشگاه تا امروز و نتیجه عملکرد کلی سرخابی‌ها در لیگ‌های نوزدهم تا فصل جاری لیگ برتر، جام های حذفی و سوپرجام‌ها را مشخص می‌کند.

شوکی که برای پرسپولیس جام آورد، برای استقلال ناکامی +عکس
جدول ورود و خروج ۵ سرمربی پرسپولیس از دی ماه ۱۳۹۸ تا فروردین ۱۴۰۴

پرسپولیس – ۷ جام قهرمانی با ۵ سرمربی

در پرسپولیس و پس از جدایی گابریل کالدرون در ۲۲ دی ۱۳۹۸ کادر مدیریتی باشگاه یحیی گل محمدی را فردای همان روز به سرمربیگری این تیم منصوب کرد. این سرمربی تا ۱۱ دی سال ۱۴۰۲ هدایت سرخ پوشان تهرانی را در دست داشت. گل محمدی در این مدت قهرمانی با پرسپولیس در لیگ نوزدهم، بیستم و بیست و دوم را به دست آورد، یک بار در فصل فوتبالی ۰۳-۱۴۰۲ قهرمان جام حذفی شد و در سال‌های ۹۹ و ۴۰۲ دو بار قهرمانی در سوپرجام را نیز برای پرسپولیس و طرفدارانش به ارمغان آورد.

پس از استعفای گل محمدی در دی ماه ۴۰۲، از ۷ بهمن همان سال تا ۲۳ خرداد ماه سال گذشته اوسمار ویرا سرمربیگری پرسپولیس در لیگ برتر را در دست گرفت و در همین مدت قهرمانی لیگ بیست و سوم را نیز برای پرسپولیس به ارمغان آورد. خوان کارلوس گاریدو اسپانیایی در ۵ تیر ۴۰۳ سومین مربی این تیم ظرف این مدت بود که تا ۲ دی سال ۱۴۰۳ هدایت پرسپولیس را در دست داشت.

پس از جدایی گاریدو از سوم دی ماه ۴۰۳ کریم باقری به عنوان «سرمربی موقت» تا چهارم بهمن ۴۰۳ چهارمین سرمربی پرسپولیس طی ۶ سال اخیر لقب گرفت تا در نهایت اسماعیل کارتال از ۵ بهمن ۵ پارسال تا امروز عهده‌دار هدایت پرسپولیس باشد. ۵ سرمربی طی ۶ سال و کسب ۷ جام مختلف دستاورد یکی از دو باشگاه پرطرفدار پایتخت بوده که با توجه به بحث واگذاری سرخابی‌ها به بخش خصوصی ظرف مدت اخیر می‌تواند عددی قابل تامل در نظر گرفته شود.

شوکی که برای پرسپولیس جام آورد، برای استقلال ناکامی +عکس
جدول ورود و خروج ۱۱ سرمربی استقلال از دی ماه ۱۳۹۸ تا فروردین ۱۴۰۴

استقلال – ۲ قهرمانی با ۱۱ سرمربی!

در استقلال و بعد از فسخ یک طرفه قرارداد آندره‌آ استراماچونی در اواخر آذر ماه سال ۹۸ این تیم تا اوایل دی ماه بدون سرمربی بود و در نهایت در تاریخ ۱۲دی ۱۳۹۸ فرهاد مجیدی به عنوان سرمربی هدایت استقلال را تا ۱۳ شهریور سال ۹۹ بر عهده گرفت.

بعد از جدایی فرهاد مجیدی، ظرف مدتی کوتاه مجید نامجو مطلق از ۱۶ شهریور سال ۹۹ تا ۵ مهر همان سال هدایت استقلال را در سه مسابقه بر عهده گرفت تا در تاریخ ۱۶ مهر ۹۹ محمود فکری از سوی کادر مدیریتی به عنوان سرمربی جدید هدایت استقلال را در دست بگیرد. فکری تا ۱۲ اسفند همان سال عهده‌دار این مسئولیت بود اما از روز ۱۳ اسفند سال ۹۹ مجدداً فرهاد مجیدی هدایت استقلال را در دست گرفت و تا ۱۱ خرداد سال ۱۴۰۱ عهده‌دار هدایت این تیم بود و توانست قهرمانی در لیگ برتر بیست و یکم را برای هواداران استقلال به ارمغان بیاورد.

جدایی ناگهانی فرهاد مجیدی پس از قهرمانی استقلال باعث شد تا مدیران باشگاه ۳۱ خرداد سال ۴۰۱ ریکاردو ساپینتو پرتغالی را به خدمت بگیرند. این سرمربی تا ۱۷ خرداد سال ۴۰۲ هدایت استقلال را بر عهده داشت و در این مدت عنوان قهرمانی سوپرجام سال ۴۰۱ را هم به دست آورد.

پس از جدایی ساپینتو از ۳۰ خرداد ۴۰۲ تا دهم مهرماه سال ۴۰۳ جواد نکونام به عنوان ششمین سرمربی استقلال طی ۶ سال اخیر مسئولیت هدایت استقلال را در دست داشت اما این تازه آغاز تغییرات دوباره متعدد در راس کادر فنی تیم استقلال طی این شش سال بود.

پس از جدایی نکونام بود که سهراب بختیاری‌زاده ۱۰ مهر سال پیش به عنوان سرمربی استقلال معرفی شد اما او در تاریخ بیست و هفتم همان مهر ماه از این سمت کنار رفت تا پیتسو موسیمانه آفریقایی جایگزینش شود. عمر این سرمربی هم خیلی طولانی نبود و او در نهم بهمن سال ۴۰۳ با فسخ یک طرفه قراردادش از استقلال جدا شد تا از همان روز بار دیگر سهراب بختیاری‌زاده هدایت استقلال را در دست بگیرد.

بختیاری زاده در تاریخ دوم اسفند ۴۰۳ جای خود را به محمد نوازی داد تا سرمربی تازه وارد استقلال هدایت آبی‌ها را در دست بگیرد اما او نیز پس از ۶ روز در هشتم اسفند (روز ماقبل دربی برگشت) جای خود را به میوودراگ بوژوویچ مونته‌نگرویی داد تا یازدهمین سرمربی استقلال از دی ماه سال ۹۸ تا امروز لقب بگیرد. سرمربی که همین حالا هم صحبت هایی مبنی بر احتمال برکناری‌اش مطرح است.

شوکی که برای پرسپولیس جام آورد، برای استقلال ناکامی +عکس

استقلال ویترین برکناری با چاشنی ایجاد شوک

نکته حائز اهمیت در تغییرات کم و زیاد در دو تیم پرسپولیس و استقلال طی ۶ سال اخیر موضوع برکناری سرمربیان جهت تقویت و ارتقای سطح کیفی سرخابی‌ها بوده است. تغییراتی که در پرسپولیس باعث تغییرات اندک در شاکله بازیکنان و در استقلال تغییرات گسترده بوده است.

در پرسپولیس ظرف این مدت سرمربیانی که تغییر کردند اکثراً با استعفا و یا اعلام قبلی به عنوان سرمربی موقت بود و گاریدو طی ظرف این شش سال تنها سرمربی بود که باشگاه به منظور بهتر شدن وضعیت تیم او را به شکلی توافقی کنار گذاشت و هدایت تیم را به اسماعیل کارتال سپرد.

اما در تیم استقلال بارها شاهد برکناری سرمربیان بودیم تا نفرات جایگزین شرایط بهتری را برای این تیم در فصول اخیر رقم بزنند. این موضوع گرچه به نوعی درباره محمود فکری در لیگ نوزدهم هم صدق می‌کرد اما از زمان ریکاردو ساپینتو و عدم تمدید قراردادش با استقلال به شکلی جدی‌تر استارت خورد. پس از تمدید نشدن قرارداد ساپینتو، برکناری جواد نکونام و سهراب بختیاری زاده در دو نوبت ظرف شش ماهه  سال پیش، ویترینی از تصمیمات مدیریتی برای برکناری سرمربی و ایجاد شوک به تیم استقلال هستند که البته تا امروز هیچ یک نتیجه مثبتی در حد رسیدن به قهرمانی را به همراه نداشتند.

شوکی که برای پرسپولیس جام آورد، برای استقلال ناکامی +عکس

یکی از دلایل سومی و دوازدهمی سرخابی‌ها

لازم به ذکر است؛ گرچه برای روشن شدن تأثیرات مثبت و منفی این وضعیت می توان به جدول ورود و خروج بازیکنان دو تیم طی این ۶ سال نیز پرداخت اما مقایسه دو تیم پرسپولیس و استقلال در همین زمان (از دی ۹۸ تا فروردین ۴۰۴) و حضور ۵ مربی در پرسپولیس در مقایسه با ۱۱ سرمربی در استقلال، همچنین کسب ۷ قهرمانی پرسپولیس و ۲ قهرمانی استقلال (با تعداد بیش از دو برابر تغییرات سرمربی) خود بیانگر دلایل جایگاه این دو تیم در جدول رده‌بندی فعلی لیگ برتر در ردیف سوم (پرسپولیس) و دوازدهم (استقلال) است.

در همین رابطه بخوانید: تا دیر نشده برای استقلال مربی ایرانی بیاورید/ سهراب تیم را سرپا کرد اما مدیران دنبال عمه و عموی ماتزاری بودند!

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی