یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۰۲:۴۰
۰ |
۱

جنون مسی در آمریکا؛ لئو بی پایان است!

جنون مسی در آمریکا؛ لئو بی پایان است!
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

اگر در عربستان، کریس رونالدو به جایگاه خدایان فوتبال تکیه زده، در آمریکا این جایگاه در اختیار لیونل مسی است...

به گزارش خبرورزشی، در حالی‌که در شرق جهان «کریستیانو رونالدو» محبوبیت فراوانی دارد، آن سوی اقیانوس اطلس «‌جنون مسی» همه‌جا را فرا گرفته است.

چند شب پیش، در استادیوم چِیس در فورت لادردیل فلوریدا و در برابر بیش از هشتاد هزار هوادار پرشور، «لیونل مسی»، که اکنون به آستانه‌ی ۳۸ سالگی رسیده است، تیمش «اینتر میامی» را به مرحله نیمه‌نهایی لیگ قهرمانان کونکاکاف (ویژه تیم‌های آمریکای شمالی و مرکزی) رساند. او با زدن دو گل در پیروزی ۳-۱ اینتر میامی در بازی برگشت مرحله یک‌چهارم نهایی، شکست ۰-۱ بازی رفت را جبران کرد؛ تنها باخت این تیم در دوازده بازی نخست سال ۲۰۲۵.

خوشحالی ترامپ از موفقیت مسی

این پیروزی مقابل تیم لس‌آنجلس بود که در آن بازیکنانی چون «هوگو لوریس» و «جنک ‌اوندر» حضور دارند؛ و باعث خوشحالی «دونالد ترامپ» نیز شد، چرا که سه تیم دیگر راه‌یافته به نیمه‌نهایی، دو تیم مکزیکی و یک تیم کانادایی هستند. حال، لیونل مسی قرار است در روزهای ۲۴ و ۳۰ آوریل برابر تیم «وایت‌کپس» ونکوور به میدان برود، تا پس از سه سال، بار دیگر تیمی از لیگ MLS را به قله‌ی فوتبال کونکاکاف بازگرداند.

عناوین و دستاوردها

ورود لیونل مسی و خانواده‌اش به فلوریدا در آگوست ۲۰۲۳ جان تازه‌ای به فوتبال آمریکایی (Soccer) بخشید؛ به‌ویژه آن‌که تیم «اینتر میامی» به لطف قهرمانی در فصل عادی لیگ MLS سال ۲۰۲۴ و کسب «Supporters’ Shield»، جواز حضور در جام جهانی باشگاه‌های فیفا در ماه ژوئن را به‌دست آورد. جالب آن‌که افتتاحیه این رقابت‌ها در تاریخ ۱۴ ژوئن، در شهر میامی و ورزشگاه «هارد راک» برگزار خواهد شد، جایی‌که اینتر به مصاف «الاهلی» مصر خواهد رفت.

مسی پس از پیوستن به اینتر، به‌سرعت موفق به کسب نخستین جام خود شد: قهرمانی در «لیگز کاپ ۲۰۲۳»، رقابتی میان تیم‌های برتر مکزیکی و آمریکایی، با پیروزی برابر نشویل در فینال. در همان سال، تیمی را که در پایان فصل ۲۰۲۳ در رتبه ماقبل آخر کنفرانس شرق MLS قرار داشت، به قهرمانی فصل عادی رساند—هرچند در مرحله اول پلی‌آف‌ها حذف شد. هدف امسال، فراتر رفتن در پلی‌آف‌ها و حتی قهرمانی است. تا اینجای فصل ۲۰۲۵، پس از گذشت ۷ هفته، اینتر میامی در جایگاه دوم کنفرانس شرق قرار دارد، بدون شکست، تنها یک امتیاز پشت سر تیم «کلمبوس کرو»، و با یک بازی کمتر.

انفجار محبوبیت

در نخستین حضور اینتر میامی در لیگ قهرمانان کونکاکاف در سال گذشته، تیم در مرحله یک‌چهارم نهایی و مقابل مونتری حذف شد. اما مسی، همانند دوران طلایی‌اش در بارسلونا، فصل ۲۰۲۴ را با ۲۳ گل و ۱۳ پاس گل در ۲۵ بازی به پایان رساند. با این‌حال، تأثیر حضور او در فوتبال آمریکا فراتر از آمار و جام‌ها بوده است. حضور مسی در زمین باعث رکوردشکنی در لیگ MLS شد: حدود ۱۲ میلیون تماشاگر در ورزشگاه‌ها (۵٪ افزایش نسبت به ۲۰۲۳ و ۱۴٪ نسبت به ۲۰۲۲) با میانگین ۲۳٬۲۳۴ نفر در هر بازی. برای مقایسه، میانگین تماشاگران در سری آ ایتالیا اندکی بیش از ۳۰ هزار نفر است. پربیننده‌ترین بازی، دیدار «کانزاس‌سیتی – میامی» با ۷۲٬۶۱۰ تماشاگر بود.

فروش بلیت های ۱۷ دلاری به قیمت ۵ هزار دلار!

کریس مک‌گوان، مدیر گروه بهینه‌سازی و عملکرد باشگاه‌ها در MLS، گفت: «مسی بدون شک به ما کمک کرد تا در سطح جهانی معرفی شویم و علاقه دوستداران ورزش در کشورمان را برانگیزیم.» همچنین، لیگ MLS شاهد افزایش ۱۳ درصدی در درآمدهای تبلیغاتی بود. ورود فوق‌ستاره آرژانتینی به میامی بازار سیاه بلیت‌ها را داغ کرد؛ بلیت‌هایی که به قیمت ۱۷ دلار عرضه می‌شد، در بازار غیررسمی تا ۵۰۰۰ دلار به فروش رسیدند!

سرگرمی و جامعه لاتین‌تبار

لیونل مسی، ستاره سابق روزاریو که همواره با چهره‌ای آرام و بی‌تکلف دیده می‌شود، در روزهای نخست حضورش در آمریکا گفته بود:

«به اینجا آمدم برای لذت بردن و تصمیمی بود که با خانواده‌ام گرفتم. می‌خواستم از شهری که از قبل می‌شناختم لذت ببرم، تجربه‌ای تازه داشته باشم. مردم اینجا فوق‌العاده‌اند، و حضور پرشمار لاتین‌تبارها هم به سازگاری ما کمک کرده است. لاتین‌ها محبت، نزدیکی و صمیمیت بیشتری نشان می‌دهند.»

و بله، لاتین‌تبارها در آمریکا نزدیک به ۶۲ میلیون نفر هستند. این هم یکی از دلایل انتخاب میامی بود—شهری که در مقایسه با عربستان سعودی، از نظر جغرافیایی و فرهنگی به آرژانتین نزدیک‌تر است.

در میامی، دوستان قدیمی مسی از بارسلونا هم به او پیوستند:

 • «لوئیس سوارس» مهاجم اهل اروگوئه با ۳۸ سال سن و ۲۵ گل در سال ۲۰۲۴،

 • «جوردی آلبا» مدافع چپ با ۳۶ سال،

 • «سرخیو بوسکتس» هافبک مرکزی ۳۶ ساله،

 • و حالا در این فصل، دوست و هم‌تیمی سابقش، «خاویر ماسچرانو» (۴۱ ساله)، نیز به‌عنوان سرمربی تیم اضافه شده است؛ همان بازیکنی که در بارسا و تیم ملی آرژانتین در کنار مسی بود.

مسی بی پایان!

در حال حاضر، مسی و باشگاه اینتر میامی در حال بررسی تمدید قرارداد او تا پایان سال ۲۰۲۶ هستند—زمانی که قرار است ورزشگاه جدید تیم با نام «پارک آزادی میامی» افتتاح شود.

محیط برای ادامه کار مناسب است، و خود مسی نیز چندی پیش در گفت‌وگویی با روزنامه مارکا چنین گفته بود:

«از کاری که انجام می‌دهم لذت می‌برم. عاشق فوتبال بازی کردنم و در زمین خوش می‌گذرانم. حالا که پایان دوران بازی‌ام نزدیک‌تر شده، احساساتی‌تر شده‌ام. جام جهانی ۲۰۲۶؟ من روزبه‌روز زندگی می‌کنم، خواهیم دید.»

و این همان چیزی است که میلیون‌ها هوادار لاتین‌تبار، آرژانتینی و حتی آمریکایی انتظارش را می‌کشند.

مسی، بی‌پایان است. حداقل در این سوی اقیانوس اطلس.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی