علی تارقلیزاده مدیر روابط بینالملل فدراسیون فوتبال در خصوص پخش نشدن تصاویر VAR در بازی استقلال و ملوان گفت: سیستم VAR ما متصل به سیستم به فیفا است. هر بازی را باید در سیستم فیفا تعریف کنیم و هم نام داور و هم افرادی که در بازی نقش دارند باید در سیستم تعریف شود. نمیتوانیم افراد دیگری را داخل آن بگذاریم.
وی اضافه کرد: در صفحات اجتماعی هجمهای راه انداختهاند که شاید دلیلش عدم آگاهی باشد. نظر من از روزی که به فدراسیون فوتبال وارد شدم این بود که یک تیم پشت تیم قوی داشته باشیم که شامل همه چیز شامل مجوز باشگاهی و استانداردسازی قرار میدهد. این تیم پشت تیم میتواند ایران را جزء پنج لیگ برتر دنیا قرار بدهد. بحث VAR یک قلم از تعداد بالای ارقامی است که میتوانیم روی آن کار کرده و توسعهاش بدهیم. ۳۵ داور را در مرکز ملی فوتبال آموزش دادیم. دستگاهی اوردهایم که حدود ۴۰ نفر از بچههای صدا و سیما آن را بررسی و سوال کردند که وقتی نوشته تایید فیفا، کیفیت فیفا و فیفا پرو، آیا سوال دیگری هم وجود دارد. ما هم یک به تک توضیح دادیم و طبق قرارداد صدا و سیما هم باید در جریانش باشد.
تارقلیزاده عنوان کرد: نقش VAR به عنوان داور پنجم یعنی کمک به قضاوت بازی نفر اول و آخر تصمیمگیرنده داور وسط است. یادم میاید در سال ۲۰۱۰ که میشل پلاتینی با فناوری خط دروازه مخالفت کرد، دلیلش این بود که نمیخواست فوتبال از تصمیم انسانی به سمت تصمیم دستگاهی برود. ۱۵۰ سال انسان درمورد فوتبال تصمیم گرفته است. الان هم انسان تصمیم میگیرد و فقط سیستم VAR به تصمیم انسان کمک میکند. سیستمی را وارد کشور کردیم که خود فیفا و AFC آن را توصیه کردهاند. هیچکس هم پشتش نبوده است. مصوبه هیات رئیسه را برای استفاده از سیستم داریم.
وی خاطرنشان کرد: باز هم تاکید میکنم در همه جای دنیا حتی برای برگزاری جام جهانی و جام ملتها، پخش کننده بازی به VAR دوربین میدهد. اگر ۴ دوربین بدهد، چهار تصویر خواهد داشت. اگر ۸ دوربین بدهد، ۸ تصویر و اگر ۴۲ دوربین بدهد، ۴۲ تصویر. ما به بضاعت سازمان صدا و سیمای خودمان نگاه میکنیم. برای بازیهای لیگ قهرمانان شرکت مدیا پرو، یکی دیگر از شرکتهای مورد تایید فیفا به ایران آمد و هیچ ارتباطی با ایران نداشت. آنها هم دستگاههای خود را به دوربینهای صدا و سیما متصل کردند. ما گفتیم ورزشگاه آزادی نهایت ۱۱ دوربین دارد. اگر اشتباه نکنم در برخی بازیها از این تعداد و در تعدادی دیگر از ۹_۸ دوربین استفاده کردند.
مدیر روابط بینالملل فدراسیون فوتبال درخصوص دلیل پخش نشدن تصاویر از تلویزیون، تصریح کرد: پروتکلی وجود دارد. ۹۰ ثانیه به داور وقت میدهند که فیلم صحنه را تماشا کند. با نماینده صدا و سیما جلسه بسیار خوبی داشتیم. بحثمان این بود یک وفاق ملی ایجاد شده و کار خوبی انجام بدهیم. روز بازی و ملوان استقلال، صالحی، نماینده صدا و سیما به قزوین آمده و از کار راضی بودند.
وی عنوان کرد: گفتم چرا صدا و سیما تصاویر را نشان نمیدهد که پاسخ داد چهار دپارتمان ما بازخورد دادهاند و فقط یک دپارتمان مانده است. در روزهای آتی نظر صدا و سیما را میدهم. نظرات خوبی داشت که باید روی ون سوار شود.
وی اضافه کرد: باید جامعه خود را اطلاعات صحیح بدهیم که کمک کند. زن و بچه داور زن و بچه خودمان هستند. اگر قرار باشد بازی خوبی داشته و نفرات خوبی امتحان ونیم، باید داورانمان هم اعتماد به نفس داشته باشند. سوت زدن داور ایرانی در جام جهانی برای مملکت افتخار است.
مدیر روابط بینالملل فدراسیون فوتبال درپاسخ به این سوال که آیا در بازی استقلال ملوان ارتباط داور وسط با اتاق VAR قطع بود که سر صحنه پنالتیها برای بررسی صحنه سمت مانیتور نرفت، گفت: ما حق نداریم در اتاق حضور داشته باشیم زیرا قانونی نیست. در کل VAR یک دوربین دارد که برای حفظ محرمانه داخل اتاق است.
تارقلیزاده درمورد قیمت دستگاههای VAR، گفت: قیمتهای استانداردی است که خود فیفا به کنفدراسیون آفریقای جنوبی و کنفدراسیونهای دیگر داده بود. قیمت یک بحث محرمانه است اما اطمینان خاطر میدهم شخصی وارد قصه نشده که بخواهد قیمت گذاری کرده و تخفیف بگیرد. جریان را از ابتدا به فیفا واگذار کردیم.