علی پروین در برنامه ویژه نوروز شبکه ۳ گفت فوتبال ایران از آسیا عقب افتاده و برای رسیدن به قدرتهای قاره، باید هزینه کند، زمینها و کمپهای تمرینی و اردویی بسازد و مقابل تیمهای بزرگ دنیا در مسابقات دوستانه به میدان برود.
پروین دست روی نقاط ضعف فوتبال ایران گذاشت اما او در کوران جام ملتهای آسیا، از عملکرد فدراسیون فوتبال عربستان هم انتقاد کرده بود. سوال این است فوتبال عربستان، مگر همان راهی که پروین به سران ورزش ایران دیکته کرد را نرفت؟
عربستان از نظر هزینه و مخارج، فوتبال جهان را منفجر کرد؛ ستارههای رویایی دنیا را به ریاض آورد، زمینهای چمن متعدد ساخت، ورزشگاه جدید و پرطمطراق افتتاح کرد، مدیران خارجی را آورد، میزبان بزرگ ترین تیمهای جهان شد و سرمایهگذاران را ترغیب به حضور در فوتبال کرد. عربستان حتی به جورجینا هم با وجود برخی محدودیتها میدان داد.
وقتی پروین تمام کوششهای عربستان را برای داشتن یک فوتبال باصلابت در قاره آسیا انکار میکند و موفقیتی در روش و منش سعودیها نمیبیند، برای فوتبال ایران نیز لابد پیشنهاد بهتری ندارد. از کجا معلوم با صرف هزینههای وحشتناک، ایران هم مانند عربستان دوباره در جام ملتهای آسیا سرنوشتی مشترک پیدا نکند؟
از سوی دیگر با این وضعیت اقتصادی که هنوز نمیدانیم استقلال و پرسپولیس را باید دوباره به کدام ارگان دولتی بسپاریم، چگونه میخواهیم در فوتبال ایران هزینه کنیم؟ فوتبالی که بهترین ورزشگاه تمام تاریخش، هنوز آزادی است و این استادیوم هم زیرساختهایش از بین رفته و همچنان در دست تعمیر است، پول از کجا میآورد؟
عربستان البته بر خلاف آنچه علی پروین گفت، با اتفاقاتی که در فوتبالش رخ داد به زودی خیر حرکات اصولی و بنیادی خود را خواهد دید. قرار نبود سعودیها در جام ملتهایی که با قهرمانی تیم ملی قطر به پایان رسید، اول شوند؛ عربستان همین حالا نه فقط در فوتبال که در یک کلام به یک جاذبه گردشگری تبدیل شده و سفیرانی مانند لیونل مسی دارد.
وضعیت ما با سعودیها در یک کلام قابل قیاس نیست و بهتر است به جای نقد وضعیت فعلی آنها، فکری به حال خود کنیم.
بیشتر بخوانید: حرفهای تلخ علی پروین؛ الان متاسفانه یک چیزهایی هست که نمیشود گفت!/ آن زمان پول نبود