گروه A جامجهانی ۲۰۲۲ گروهی است که شاید خیلیها نگاه مثبتی به آن نداشته باشند. قطر میزبان سرگروه بود و باعث شد تا قدرتهای سالهای اخیر جامجهانی در آن قرار نگیرند. شاید هلند بتواند پس از سالها ناکامی مسیر موفقیت را از این گروه پیش ببرد. البته فراموش نکنید که سنگال قهرمان جام ملتهای آفریقا یکی از مدعیان صعود از این گروه خواهد بود. اکوادور هم میخواهد خاطره سال ۲۰۰۶ و صعود از گروهش را تکرار کند.
قطـــر
قطریها چشماندازی طولانی برای رقابتهای جامجهانی ۲۰۲۲ داشتهاند و نمیخواهند بعد از آفریقای جنوبی دومین تیم میزبان باشند که در مرحله گرهی حذف میشود. از حدود ۳ ماه قبل از جامجهانی لیگ ستارگان قطر تعطیل شده و فلیکس سانچس در حال آمادهسازی تیمش برای نبردهای بزرگ است. قهرمان جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ با انجام ۲۱ بازی دوستانه به جامجهانی میروند و میدانند که روزهای سختی در انتظارشان خواهد بود.
ستاره
اکرم عفیف درست در زمان مناسب برای مسابقات آماده خواهد شد. این ستاره ۲۵ ساله و تکنیکی که در تیم السد قطر سالیان اخیر درخشیده، جامجهانی را میدان خوب و سکوی پرتابی برای خودش میبیند. او یکی از بهترین بازیکنان آسیاست و با وجود بازی کردن در نقش وینگر گلزن هم نشان داده. او سابقه عضویت در ویارئال اسپانیا را هم داشته.
مربی
فلیکس سانچس از سال ۲۰۰۶ در قطر حضور دارد و بعد از کار در آکادمی اسپایر به تیم ملی جوانان قطر و سپس بزرگسالان رسید. او تواناییاش را در تیم ملی بزرگسالان قطر از سال ۲۰۱۷ نشان داد، ولی نتوانست عنابیها را به جامجهانی ۲۰۱۸ برساند. با این حال اولین قهرمانی تاریخ قطر در جام ملتهای آسیا در سال ۲۰۱۹ باعث شد تا قطریها مطمئن شوند او سرمربی تیمشان در جامجهانی ۲۰۲۲ خواهد بود.
هدف
این نخستین حضور قطر در جامجهانی خواهد بود و مشخصاً انتظار زیادی هم از آنها نمیرود. با این حال مردم قطر که پیشرفت فوتبال کشورشان را با سرمایهگذاری کلان دیدهاند، نمیخواهند در این فستیوال بزرگ فوتبال بعد از ۳ بازی با تورنمنت وداع کنند. رسیدن به مرحله حذفی برای عنابیها رؤیایی خواهد بود و در این صورت تاریخساز خواهند شد.
آمار در جام جهانی
تعداد حضور: ۰
برد: ۰
مساوی: ۰
باخت: ۰
گلزده: ۰
گلخورده: ۰
بهترین عملکرد: ---
اکــوادور
تیم ملی اکوادوری که این روزها میبینید از صفر ساخته شده؛ گوستاوو آلفارو سرمربی ۶۰ ساله آرژانتینی آمد تا دوره ناموفق سرمربیان پیشین را پشت سر بگذارند. استخوانبندی تریکولورس فعلی را بازیکنان جوانتر تشکیل دادهاند و بازیکنان باسابقهای مثل والنسیا، نوبوا و کایسدو از ترکیب اصلی کنار رفتهاند. تیمی که با میانگین سنی کمتر از ۲۵ سال راهی جامجهانی شده، برای این مسابقات انگیزه متفاوتی خواهد داشت.
ستاره
مویسس کایسدو با ۲۱ سال سن هم پدیده فوتبال اکوادور بوده و هم ستارهاش هست و خواهد بود. او که حالا تبدیل به ستاره و موتور حرکتی برایتون در لیگ برتر هم شده، بهعنوان هافبک خلاق نقش پررنگی در حملات تیم ملی کشورش و تیم باشگاهیاش دارد. کایسدو شاید حرکت خارقالعادهای در بازیها انجام ندهد، ولی پاسهای مؤثر، موقعیتیابی عالی و هوش بازیخوانی دارد.
مربی
گوستاوو آلفارو ۶۰ ساله و آرژانتینی بعد در باشگاههایی از آمریکایجنوبی که مهمترینشان بوکاجونیورز، روزاریو سنترال و هوراکان بودند و سابقه سرمربیگری در الاهلی عربستان، برای اولین مرتبه روی نیمکت یک تیم ملی نشست که اکوادور بود. او این تیم را نجات داد و به جامجهانی رساند. کایسدو میگوید چالش «دیوار خالی» داشته و باید عکس تیم موفقش را به آن میچسبانده. حالا شاید در میان ناباوری بتواند تاریخسازی دیگری در قطر داشته باشد.
هدف
صعود برای اکوادور کمی سخت خواهد بود، چرا که در ماههای اخیر با انبوهی از نتایج بدونگل و بردهای ۱-۰ نشان دادهاند در گلزنی هم آنقدر موفق نیستند. ولی جالب است بدانید این تیم ۵ بازی است گل نخورده و خط دفاعیاش میتواند رقبا را به دردسر بیندازد. مثل همه تیمهای این گروه، اکوادور هم به صعود امیدوار است.
آمار در جام جهانی
تعداد حضور: ۳
برد: ۴
مساوی: ۱
باخت: ۵
گلزده: ۱۰
گلخورده: ۱۱
بهترین عملکرد: حضور در مرحله یکهشتم نهایی در جامجهانی ۲۰۰۶
سنگــال
شیرهای ترانگا را میتوان بهترین تیم آفریقا در یک و نیم سال اخیر دانست؛ تیمی که با شکست مصر قهرمان جام ملتهای آفریقا هم شده و بهعنوان جامدارِ قاره سیاه راهی قطر خواهد شد. تیمی پر از ستاره که مردم کشورشان همیشه امید زیادی به آنها دارند. حتی ما هم تصور میکنیم این دوره میتواند دوره شگفتیسازی سنگال بعد از ۲ دهه باشد.
ستاره
در تیمی پر از ستاره، چه کسی جز سادیو مانه؟ در دنیا نام سنگال که میآید ناخودآگاه یاد مانه میافتیم، ولی تا مدت طولانی لقب «سامبا آلار» به معنی کسی که در رده باشگاهی موفق است ولی تیم ملی نه، به او داده میشد. حالا با درخشش در جام ملتهای آفریقا و قهرمانی شیرها، کمی از فشار روی مانه کم شده. او که در جامجهانی قبلی یک گل زد، حالا هم امید اول گلزنی سنگال است.
مربی
آلیو سیسه حالا قهرمان سنگال است، چرا که او برای نخستین مرتبه در تاریخ تیم ملی کشورش را قهرمان آفریقا کرده. سیسه ۴۶ ساله از جامجهانی خاطرات خوبی دارد و حالا هم خوشحال است که برای دومین دوره سرمربی شیرهای ترانگا در این تورنمنت خواهد بود. آلیو سال ۲۰۰۲ در جامجهانی با سنگال شگفتیساز شد و تیمی بودند که فرانسه مدافع عنوان قهرمانی را شکست داد.
هدف
شک نکنید که بعد از ۲۰ سال سنگال به صعود از مرحله گروهی فکر میکند و شرایطش را هم دارد. به نظر میآید شیرهای ترانگا یکی از مدعیان صعود باشند و حداقل جایگاه دوم نصیبشان شود. اتفاقی که برای تیمی که عنوان قهرمان آفریقا را یدک میکشد دور از دسترس نخواهد بود. بسیاری بر این باورند نسل فعلی، بهترین نسل تیم ملی سنگال است.
آمار در جام جهانی
تعداد حضور: ۲
برد: ۳
مساوی: ۳
باخت: ۲
گلزده: ۱۱
گلخورده: ۱۰
بهترین عملکرد: حضور در مرحله یکچهارم نهایی در جامجهانی ۲۰۰۲
هلنـــد
جامجهانی بدون برخی تیمها کملطف است و یکی از آنها هم همیشه «هلند» بوده. نارنجیها بعد از یک دوره غیبت که سخت برایشان گذشته به جامجهانی میآیند و میخواهند باز هم بزرگی کنند. خاطرات خوب جامجهانی ۲۰۱۴ باعث شده دوباره لوئی فانخال را استخدام کنند و تیمی که پیشرفت هم کرده میتواند مثل ۲ حضور قبلی حتی تا نیمهنهایی هم برسد؛ البته اگر مثل یورو ۲۰۲۰ غافلگیر نشود!
ستاره
هلند هم از تیمهای پرستارهای است که بهسختی میتوان یک نفر را بهعنوان برجستهترین بازیکن معرفی کرد، اما به خاطر خصوصیت رهبری و صلابت، انتخاب ما ویرجیل فاندایک ستاره خط دفاعی لیورپول است. فاندایک برای اولین مرتبه در ۳۱ سالگی پیراهن تیم ملی هلند را در تورنمنتی بزرگ میپوشد، چرا که پیش از یورو ۲۰۲۰ مصدوم شد. حالا عطش زیادی برای موفقیت در این تورنمنت دارد.
مربی
با انبوهی از تجربه، لوئی فانخال برای دومین دوره در ۷۱ سالگی در جامجهانی روی نیمکت هلند خواهد نشست. فانخال که ۵ سال مربیگری را کنار گذاشته بود حالا در حالی به قطر سفر خواهد کرد که با سرطان پروستات هم دست و پنجه نرم میکند. اما پیرمرد نمیخواهد مردم کشورش را در آخرین حضورش در جامجهانی ناامید کند و دوست دارد با خاطراتی خوش از دنیای مربیگری کنار برود؛ البته برای دومین مرتبه!
هدف
هلند همیشه در جامجهانی تیم بزرگ و قابل احترامی بوده؛ چه از زمانی که در دهه ۱۹۷۰ دو مرتبه راهی فینال شد و چه دهه گذشته که دو مرتبه به جمع ۴ تیم و البته یک مرتبه هم تا فینال رسید. قهرمان شدن برای هلند زیادی خوشبینانه است، ولی اگر تا نیمهنهایی برسند عالی خواهد بود. اگرچه پیشبینی ما این است که هلند حداکثر در یکچهارم نهایی کنار میرود.
آمار در جام جهانی
تعداد حضور: ۱۰
برد: ۲۷
مساوی: ۱۲
باخت: ۱۱
گلزده: ۸۶
گلخورده: ۴۸
بهترین عملکرد: حضور در فینال در جامهای جهانی ۱۹۷۴، ۱۹۷۸ و ۲۰۱۰