خبرورزشی | دیلی میل گزارشی درباره رواج نیکوتین پاچ ها میان نوجوانان نوشته که متاسفانه در ایران هم رواج پیدا کرده است.
برخی فوتبالیست های ایرانی هم متاسفاه به این پاچ ها اعتیاد دارند و خطر اصلی رواج این نیکوتین پاچ ها بین نوجوانان و جوانان ایرانی است. به شما توصیه می کنیم گزارش دیلی میل را بخوانید؛
آمار تکاندهندهای که دیلیمیل آن ساندی بهطور انحصاری منتشر کرده، نشان میدهد نیمی از نوجوانان ۱۵ تا ۱۸ ساله به طور منظم از این پاچها استفاده میکنند تا دوزی از نیکوتین دریافت کنند که قدرت آن میتواند تا ۱۵ برابر بیشتر از یک نخ سیگار باشد.
محبوبیت این پاچها در میان فوتبالیستها نقش مهمی در گرایش نوجوانان به آنها داشته است. جیمی واردی، مهاجم ۳۸ ساله لسترسیتی، استفاده از پاچها را تأیید کرده و ویکتور لیندلوف از منچستریونایتد نیز اذعان داشته که از «اسنوس» ــ نوعی مشابه اما حاوی تنباکو ــ استفاده میکند.
نتایج یک مطالعه از سوی اتحادیه فوتبالیستهای حرفهای نشان میدهد که از هر پنج بازیکن حرفهای، یک نفر بهطور منظم از پاچها یا اسنوس استفاده میکند و دلیل اصلی آن را کاهش اضطراب در جریان بازیها عنوان کردهاند.
همانند سیگارهای الکترونیکی، پاچها نیز با طعمهای میوهای و بستهبندیهای رنگارنگ نوجوانان را هدف قرار دادهاند. هر قوطی که حاوی ۳۰ پاچ است، تنها ۵ پوند قیمت دارد. چون این محصولات فاقد تنباکو هستند، تحت هیچگونه نظارت یا محدودیت سنی قرار ندارند.
این ویژگیها باعث شده نوجوانان بتوانند بدون اطلاع والدین یا معلمان، بهراحتی از آنها استفاده کنند. اما این پاچها اغلب منجر به سرگیجه، تهوع و استفراغ میشوند. دوز بالای نیکوتینشان برخی نوجوانان را روانه بیمارستان کرده و مشکلاتی چون اعتیاد، بیماری لثه، از دست رفتن دندان و افسردگی از عوارض دیگر آنهاست.
مؤسسه آموزشی «دیاسام» برای نخستین بار مصرف پاچها را میان نوجوانان زیر ۱۸ سال بررسی کرده و دریافته است که ۴۶ درصد از ۴۰۰۰ دانشآموز ۱۵ تا ۱۸ ساله حداقل یکبار آنها را امتحان کردهاند.
فیونا اسپارگو-مبز، بنیانگذار این مؤسسه، گفت: «این مسئلهای گسترده است که تقریباً بهکلی از نگاهها پنهان مانده است.»
مشاوران ترک اعتیاد نیز میگویند که الگوبرداری از فوتبالیستها، این محصولات را برای نوجوانان جذاب کرده است. گری لینهکر، مجری سرشناس، گزارش داده که پس از مصرف یک پاچ نیکوتین پیش از یورو ۲۰۲۰، به مدت ۷ ساعت دچار استفراغ شده و نسبت به خطرات آن هشدار داده است.
استیو پوپ، رواندرمانگر، گفته که از سال ۲۰۲۱ تا کنون، موارد اعتیاد به پاچها ۶۰ درصد افزایش یافته و حتی کودکی ۱۱ ساله نیز به او مراجعه کرده است.
او هشدار داده: «این یک همهگیری است که در مدارس گسترش یافته. بسیاری از نوجوانان ورزشکار تصور میکنند پاچها عملکردشان را بهبود میبخشد، در حالیکه عکس آن صادق است. نگرانی اصلی ما سطح بالای محرکها در این محصولات است که میتواند فشار خون و ضربان قلب را تا حد خطرناکی بالا ببرد و حتی به ایست قلبی منجر شود.»
او افزوده که طی دو سال گذشته، چهار نوجوان زیر ۱۸ سال با علائم مشکوک به ایست قلبی ناشی از مصرف پاچها به متخصصان قلب معرفی شدهاند.
کتی کوکسون، دانشجوی ۱۹ ساله از «لیثام سنت آنس»، نمونهای از این آسیبدیدگان است. والدین او ابتدا تصور میکردند که به افسردگی مبتلا شده، در حالیکه او درگیر وابستگی شدید به پاچها بوده است.
او گفته: «هفتهای ۷۰ پوند برای پاچها هزینه میکردم و روزانه ۱۰ عدد مصرف میکردم ــ معادل نیکوتین موجود در پنج بسته سیگار. همهچیز را پنهان میکردم، حتی زمانی که با لرزش قلبی به اورژانس رفتم.» او بهدلیل عفونت لثه، دو دندانش را نیز از دست داده است.
سخنگوی شرکت «بریتیش امریکن توباکو بریتانیا» که مالک برند VELO است، گفته:
«ما بارها تأکید کردهایم که VELO تنها برای بزرگسالان سیگاری و مصرفکنندگان نیکوتین طراحی شده و جایگزینی بدون تنباکو برای سیگار است. همچنین بارها از دولت بریتانیا خواستهایم برای پاچهای نیکوتین، مقررات مشخصی وضع کند تا کیفیت محصول، بازاریابی مسئولانه و محدودیت سنی فروش آن تضمین شود. امیدواریم این مسئله بخشی از لایحه تنباکو و سیگارهای الکترونیکی باشد.»