به گزارش خبرورزشی؛ حدود ۱۰ روز پیش بود که خبر رسید اموال فدراسیون وزنه برداری توقیف شده است. ماجرا از این قرار بود که پیمانکار سالن مسابقات وزنه برداری برخی اموال فدراسیون را در پی پولی که از فدراسیون میخواهد، ضبط کرد.
این درحالی است که مدت های زیادی است که یکی از چالش های جدی فدراسیون وزنهبرداری، بدهی میلیاردی برای اجاره دادن سالن مسابقات بود که پس از شکایت پیمانکار، فدراسیون محکوم به پرداخت آن شد. با توجه به بدهی فدراسیون، پیمانکار طلبکار، با حضور در فدراسیون برخی اموال فدراسیون مثل سیستم های کامپیوتر را در اتاقی قرار داد و این وسایل را ضبط کرد. طلبکار فدراسیون همچنین پرینتر و تلفن های موجود را هم جمع کرد و داخل اتاقی گذاشت تا تکلیف بدهی اش مشخص شود. این آبروریزی بزرگ برای یکی از فدراسیون های مهم ورزش ایران درحالی اتفاق افتاد که مدیران آن ادعا می کنند پیش از این بارها برای حل این بحران و پرداخت بدهی از وزارت ورزش و جوانان درخواست کمک کرده بود تا حداقل با قسط بندی بدهی بتوانند آن را پرداخت کند اما کمکی از طرف وزارت ورزش به این مجموعه نشد.
دو سال و نیم تلاش کردیم اما محکوم شدیم
درست است که بدهی ۳۰ میلیاردی فدراسیون و توقیف اموال آن در دوره مدیریت فعلی رخ نداده اما سجاد انوشیروانی رییس فعلی فدراسیون وزنه برداری وزارت ورزش را مسئول پرداخت این بدهی می داند. او معتقد است که پرونده بدهی ۳۰ میلیاردی مربوط به مدیریت قبلی است و او طی ۲ سال و نیم گذشته هرکاری کرده نتوانسته این بدهی را پرداخت کند و وزارت ورزش هم کمکی در این زمینه به فدراسیون نکرده است. انوشیروانی با مقصر دانستن وزارت ورزش و سازمان برنامه و بودجه در بحران پیش آمده برای فدراسیون وزنه برداری می گوید: «ما دو سال در تلاش بودیم که از لحاظ قضایی این بدهی قطعی نشود اما شاکی با توجه به ادله هایی که در پرونده داشت فدراسیون را محکوم کرد. این پرونده مربوط به فدراسیون قبلی است و ما دو سال و نیم است که درگیر این پرونده هستیم و الان هم محکوم شدیم. درست است که فدراسیون محکوم شده و اسم آن بد است اما رقم بدهی بالا نیست.»
انوشیروانی: سازمان برنامه و بودجه خلف وعده کرد!
رییس فدارسیون معتقد است خلف وعده سازمان برنامه و بودجه باعث شده این بحران برای وزنه برداری پیش بیاید: «اگر سازمان برنامه و بودجه اعتبارات فدراسیون را به صورت کامل پرداخت کند، با توجه به جدول بودجهای که سال قبل برای فدراسیونها بستند، متأسفانه سازمان برنامه و بودجه خلف وعده کرد در حالی که فدراسیون وزنهبرداری از محل آن یک اعتبار ۵۰ میلیاردی دارد که هنوز هیچ مبلغی به ما تخصیص ندادند، در حالی که ما می توانستیم به راحتی با همان اعتبارات موضوع بدهی را حل و فصل کنیم. عدم پرداخت به موقع تخصیص برای وزارت ورزش و کمک به موقع به فدراسیون ها باعث شد این مشکلات به وجود بیاید وگرنه اصلاً این موضوع به اینجا کشیده نمی شد.»
آبروریزی بزرگ در وزنه برداری و مثلث مقصران
نکته مهم در آبروریزی بزرگ برای فدراسیون وزنه برداری و توقیف اموال این تیم این است که فعلا نه وزارت ورزش نه سازمان برنامه و بودجه و نه حتی مدیران قبلی حاضر به پذیرش مسئولیت نیستند و هنوز هم مشخص نیست که بدهی سنگین ۳۰ میلیاردی فدراسیون قرار است از کجا تامین شود چون اگر وزارت ورزش و سازمان برنامه و بودجه قرار بود در پرداخت این بدهی به فدراسیون کمک کنند تا الان حتما این کار را انجام می دادند و فدراسیون هم قطعا به تنهایی قادر به پرداخت این بدهی نیست.