به گزارش خبرورزشی، انتشار اسکرین شاتهای توهین آرش رضاوند به هواداران استقلال، این روزها فضای مجازی را درنوردیده است. البته این اولین بار نیست هافبک آبیها با ادبیاتی بسیار زشت و توهین آمیز به انتقاد طرفداران در فضای مجازی واکنش نشان میدهد اما این بار به حدی خاطر استقلالیها مکدر شده که حتی صحبت از محرومیت رضاوند به میان آمده است؛ بازیکنی که به شدت مورد وثوق جواد نکونام است. اما آیا فدراسیون فوتبال به این قضیه ورود میکند؟
در همین راستا با یکی از اعضای کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال هم صحبت شدیم تا درخصوص این پرونده کسب اطلاعات کنیم. این عضو رده بالای کمیته انضباطی در گفت و گو با خبرورزشی اعلام کرد نهادی که باید به موضوعاتی از این قبیل ورود کند، کمیته اخلاق است و نه انضباطی: «در تقسیم بندی انجام شده میان ارکان قضایی فدراسیون فوتبال، بنا بر این گذاشته شده مسائل مربوط به زمین مسابقه در حیطه کاری کمیته انضباطی باشد و اتفاقات خارج از مستطیل سبز هم به کمیته اخلاق مرتبط شوند. هرچند اگر بحث صیانت از آبروی فوتبال در میان باشد، همه ارکان دست به دست هم میدهند تا هرچه سریعتر جلوی لطمه به اعتبار فوتبال گرفته شود.»
همین گفتهها سبب شد برای تکمیل اطلاعات به سراغ یکی از اعضای کمیته اخلاق برویم. از آنجایی که جایگاه حقوقی این افراد اجازه مصاحبه را نمیدهد، خبرورزشی هم بدون انتشار نام در رسانه اقدام به تماس با این حقوقدان گرفته و از وی کسب اطلاع کرده است. این عضو کمیته اخلاق درخصوص حواشی به وجود آمده پیرامون آرش رضاوند اعلام کرد نه تنها هافبک استقلال بلکه هر بازیکن دیگری در فضای مجازی به شخص یا اشخاصی توهین کند، ممکن است با محرومیت سنگینی مواجه شود: «در چنین پروندههایی، ابتدا باید ثابت شود پیج منتسب به فرد، رسمی بوده و از سمت شخص دیگری هدایت نمیشود. سپس اگر مصداق توهین ثابت شود، عنوانی مجرمانه محسوب میشود و مهم نیست در فضای مجازی اتفاق افتاده یا حقیقی. اگر شکایت خصوصی وجود داشته باشد، کمیته اخلاق هم خیلی سریع به پرونده ورود میکند اما الزامی هم برای حضور شاکی وجود ندارد. آرزو میکنیم هیچ گاه چنین اتفاقی رخ ندهد و هیچ وقت اسکرین شاتی از هیچ بازیکن شاغل در لیگ برتری منتشر نشود اما درصورت نیاز، ورود به چنین پروندههایی کار ماست و قطعا با موضوع برخورد خواهیم کرد.»
این عضو کمیته اخلاق یک نکته جالب دیگر را هم گوشزد کرد: «بر اساس قوانین فیفا و فدراسیون فوتبال، توهین و فحاشی در فضای مجازی مجازاتی بیش از همین اقدام در دنیای حقیقی دارد. دلیل آن هم این است مثلا توهین به یک فرد در جمع یا خیابان، شاید حداکثر به گوش چند ده نفر برسد اما همین اتفاق در سوشال مدیا ممکن است به دلیل گستردگی آن حتی میلیونها بار دیده شود. به همین دلیل اگر فضای جامعه مکدر شود، دیگر بحث فوتبالیست یا پیشکسوت بودن مطرح نیست و احتمال اینکه جزای کیفری هم برای فرد خاطی در نظر گرفته شود، وجود دارد.»