حسن رنگرز سرمربی تیم ملی کشتی فرنگی در اردوی تیم ملی در شهرستان نوشهر حضور پیدا کرد و در حاشیه این اردو به سوالات روح الله سلطانی خبرنگار خبرورزشی پاسخ داد.
آقای رنگرز ۴ روز مانده به المپیک و شما در مازندران هستید، در رابطه با اردوی بدنسازی و اردوی استان مازندران توضیح میدهید؟
سلام میگویم خدمت مردم خوب و عزیزتر از جانم. هم ولایتیهای خوبم، دست یکایک شما را میبوسم و سر تعظیم به نشانه ادب فرو میآورم. در ۲۱ ماه گذشته چندین اردو در استان مازندران و غرب استان به میزبانی هیات کشتی برگزار کردیم با اهداف مختلف ولی در این اردو با ۶ کشتی گیر المپیکی آمدیم. تا ۳ روز بچهها برای تجدید قوا در چالوس میمانند و سپس برمیگردند به شرایط قرنطینه تا یکی دو هفته تمرینات پایانی را پشت سر بگذارند و حضور شایسته ای در المپیک داشته باشند. المپیک قله افتخارات یک ورزشکار است. برای میدانی که قله افتخار این ورزشکاران است، تلاش زیادی شد و امیدواریم بتوانند ورزشکاران شایسته ای برای این کشور باشند.
زمانی از نوشهر مازندران، ما کشتی گیران خوبی در تیم ملی داشتیم، مثلا خود شما اما حالا کشتی مازندران مقداری عقب افتاده و استانهای دیگر رشد کرده اند. از نظر شما دلیلش چیست؟
مازندران مهد کشتی است، همان اندازه که در آزاد پتانسیل هست در فرنگی هم همان اندازه ظرفیت داریم و غنی هستیم. ما فراز و فرودهایی داشته ایم. در حوزه سخت افزار و زیرساخت باید استاندارد باشیم. در حوزه مربیان باید مربیان با دانش حضور داشته باشند. در مجموع مدیریتی هم باید هیاتهای ورزشی شهرستانی ما افرادی باشند تا بتوانند از ظرفیتهای پراکنده شهرستان استفاده کنند. خودشان هم باید آورده مشخصی داشته باشند. هیاتهای ورزشی نهادهای عمومیغیر دولتی هستند و از سمت اداره کل ورزش و جوانان بودجه برای اینها تعلق نمیگیرد. در واقع اعدادی را به شکل کمک دریافت میکنند و تجهیز سالنهای ورزشی باید توسط خیرین انجام شود.
با توجه به سه بخش زیرساخت، دانش مربیان و حضور مدیران توانمند به لحاظ اقتصادی و ارتباطی، کشتی استان میتواند به یک فضای فنی متفاوتی برسد. الان هم کشتی آزاد مازندران قطب اصلی کشتی کشور است. شهرهای مختلف ما ملی پوشانی دارند. ویژگی کشتی آزاد در مازندران این است که در همه ردهها کشتی گیر داریم و این امید وجود دارد که نسلهایی مثل حسن یزدانی در مازندران پشتوانههای خوبی دارند که میتوانند خلاء این عزیزان را پر کنند. کشتی فرنگی ما هم در چند شهر استعداد داشت. مثل آمل که یکی از المپیکی ترین شهرهای کشور است و افرادی مثل قاسم رضایی قهرمان المپیک را داشت، بعد از ایشان هادی ساروی هم برنز المپیک را کسب کرد. نوشهر هم یکی از شهرهای خوب است که امیدوارم به روزهای اوجش بازگردد. به نظرم با کار زیاد و صبوری و حمایت و پشتیبانی کشتی میتواند به روزهای اوج دهه ۷۰ بازگردد.
شما را با آقای بنا مقایسه میکنند، ضمن اینکه با شما نتایج درخشانی گرفتیم و ۶ وزن را توانستیم برای المپیک کسب کنیم. در این رابطه صحبت میکنید؟
آقای بنا استاد ما و پیشکسوت ماست و کشتی فرنگی به ایشان بدهکار است و خاطرات قشنگی برای کشتی ما ساخته و در حال حاضر به عنوان مشاور در کنار فدراسیون هستند و میدانم که قلبشان برای کشتی میتپد. خدا را شاکرم توانستیم با سهمیه کامل پا به عرصه مسابقات بگذاریم. هرچند ارزشمند است ولی کسب مدال طلا مهمتر است و امیدوارم به برکت این روزهای عزیز که متعلق به امام حسین (ع) است اتفاق خوب بیفتد و بچههای ما بتوانند برای به اهتزار درآوردن پرچم کشورمان تلاش کنند.
ما چندین رشته در المپیک داریم، اما عدم مدال آوری در رشتههای دیگر باری روی دوش کشتی میگذارد، با توجه به اینکه کشتیها در روزهای آخر برگزار میشود فکر میکنید کشتی گیران میتوانند با فکر راحت مسابقه بدهند؟
با توجه به اینکه المپیک هر ۴ سال برگزار میشود، یک فشار نامتعارفی روی کشتی گیران وارد میکند و طبیعتا با توجه به اینکه بعضی از رشتهها نمی توانند انتظارات را برآورده کنند، توقعات مردم سمت کشتی گیران میرود. برخی از ورزشکاران میتوانند این سطح از استرس را تحمل کنند. ما در این دوره از المپیک از حضور دکتر حمزه به عنوان روانشناس استفاده کردیم و سال گذشته هم از حضور حسن زندی از قهرمانان سابق استفاده کردیم که اهل غرب استان مازندران هستند و انصافا غرب مازندران در یک مجموعه رشتههای ورزشی استعداد دارد.
به نظر من شاید سهم من به عنوان مدیر در عینیت بخشیدن به این استعدادها مورد بحث باشد. ما باید زیرساخت فراهم کنیم. مربیانمان را توانمند کنیم، بودجه در اختیارشان قرار دهیم و در این رابطه میبینم که اقدامات خوبی انجام میشود. یک مدت پیش لیگ کشتی نونهالان استان مازندران با نام ۲ تن از قهرمانان بزرگ ما برگزار شد که خوشایند است. در آخر باید بگویم مزیت رقابتی ما در استان در حوزه ورزش، کشتی است.