ماجراهایی که به محرومیت و اخراج بارها و بارهای این سرمربی انجامیده که میشد اینطور هم آمار داد که در یکسوم یا یکچهارم بازیهای این فصل، این سرمربی یا روی سکوها بوده یا از روی نیمکت اخراج شده است.
شاید با یک پیشینه مختصری که از این سرمربی درخبرگزاریها و سایتهای مختلف خوانده و شنیده بودیم کمی بر اوضاع روحی و روانیاش آگاهی پیدا کرده بودیم اما اینکه اینطور با او به عنوان یک سرمربی خارجی و ناآشنا با فوتبال ایران برخورد شود برایمان سخت و غیرقابل باور بوده و هست.
اینکه خیلیها از داوران گرفته تا تیمهای حریف و از بازیکنان گرفته تا نیمکت آنها این رفتار ساپینتو را برای خود یک نقطه قوت و برای ضربه زدن به استقلال یک نقطه ضعف ویژه به حساب آورند به طوری که به وضوح در همین بازی هفته گذشته سرپرست حریف استقلال هم علت ایجاد ناآرامی در کنار زمین را همین موضوع عنوان کرد که چون از رفتار و عکسالعمل ساپینتو سرمربی آبیپوشان آگاه بود برای ایجاد ضربه به نقطه ضعف استقلال از این حربه استفاده کرده است و آن را اعلام هم میکند.
ای کاش با ساپینتو لااقل در اولین فصل حضورش برخوردی خویشتندارانهتر و مهربانانهتر میشد، با مردی که از فوتبال اروپا آمده و هنوز با جو فوتبال ایران آشنا نیست و برای اینکه فوتبال ایران را به او بشناسانیم کاش به جای این همه محرومیتها و تقدیم کارتهای زرد و قرمز و حضورهای مستمر در کمیته انضباطی، با او برخوردی محترمانهتر و به دور از پرخاش میشد.
همین حساسیتهای بیش از اندازه به برخی رفتارها و عکسالعملهای این سرمربی در کنار زمین، باعث ایجاد یک نگاه و تفکر منفی در چشم و ذهن ساپینتو خواهد شد که شاید در صورت درخواست باشگاه استقلال و حتی علاقهمندی خود ایشان برای ماندن در فوتبال ایران، برای ادامه حضورش مشکلاتی را به همراه داشته باشد.
هر چند پس از یک فصل حضور مستمر ساپینتو در تیم استقلال و فوتبال ایران، میتوان این فرضیه را هم مطرح کرد که این سرمربی یکسال باتجربهتر شده و میتواند روی برخی از رفتارها و عکسالعملهایش با توجه به همین آشنایی، تغییر مثبتی هم انجام دهد که این موضوع هم میتوان نقطه عطف و قوتی برای ادامه حضور این سرمربی برای فصل آینده باشد.
محمود فخرالحاج| باشگاه خبرنگاران آزاد