یک ماه بعد از پرتاب نارنجک دستساز به اتوبوس حامل کاروان پرسپولیس در مسیر منتهی به ورزشگاه فولادشهر اصفهان برای دیدار با ذوب آهن که طبق تایید مسئولان برگزاری مسابقه، حکم اولیه این ماجرا از سوی کمیته انضباطی اعلام شده است.
در حالی که به علت احتمال منحرف شدن اتوبوس از جاده به علت وارد شدن خسارت به اتوبوس وجود داشت و میتوانست به فاجعه جانی بزرگ ختم شود و تبعات سنگینتری در ابعاد بینالمللی داشته باشد، کمیته انضباطی صرفا دو نفر به علت ارتکاب این جرم، دو سال از حضور در ورزشگاه محروم و اعلام کرده رسیدگی به شکایت پرسپولیس از باشگاه سپاهان و ذوب آهن به علت تخلف احتمالی باز و در دست رسیدگی است.
اعلام چنین حکمی در شرایطی که انتظار میرفت کمیته انضباطی با برخورد قاطع و سریع با متخلفان این ماجرا، جلوی پیشگیری یا ارتکاب اعمال مشابه را در فوتبال ایران بگیرد، باعث تعجب و انتقاد است.
۱ - در جریان رسیدگی به این پرونده، کمیته انضباطی تیم میزبان را به علت وقوع چنین تخلف سنگینی در استان اصفهان، متخلف ندانسته است و صرفا به این شکایت پرسپولیس از تخلف احتمالی این تیم اکتفا کرده است!
مگر ممکن است تخلفی در مسیر منتهی به ورزشگاهی انجام شود و باشگاه میزبان فارغ از اینکه افراد متخلف منتصب به این تیم نباشند، از مسئولیت میزبانی خود شانه خالی کند؟ در پروندههای مشابهی در آسیا و اروپا، در صورت حمله به اتوبوس تیم مهمان در هر نقطه از شهر، کمیتههای قضایی، با احکامی مانند محرومیت از میزبانی در خانه، با چنین تخلفاتی مقابله میکنند.
۲- شناسایی دو شخصی که مرتکب چنین جرمی شدهاند، از سوی نیروی انتظامی انجام شده و طبعا کمیته انضباطی هم موازی با نهاهای قضایی کشور به جهت انجام جرم کیفری، این دو نفر را محروم کرده است. دقیقا این کمیته بعد از گذشت یک ماه چه اقداماتی را در راستای بررسی این پرونده انجام داده است و چرا نتایج بررسیهای این کمیته تا این حد دیر هنگام اعلام میشود؟
۳- دو نفری که اقدام به این جرم آشکار و بسیار خطرناک کردهاند، صرفا دو سال از حضور در ورزشگاه محروم شدهاند و طبیعتا هیچ تضمینی هم برای اجرای این محکومیت به علت نبود سازوکار مناسب، وجود ندارد. با یک مقایسه جزئی با احکام مشابه در اروپا و آمریکا، می توان متوجه ناچیز بودن چنین حکمی شد و قطعا نمیتواند در آینده از وقوع جرایم مشابه جلوگیری کند.
این جرم آشکار فعلا از منظر کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال و مسابقات باشگاهی فوتبال بررسی شده اما حمله به یک اتوبوس به قصد آسیب رساندن به بیش از ۳۰ نفر، در صورت خارج شدن هدایت اتوبوس از کنترل راننده، میتوانست به یک فاجعه انسانی بزرگ تبدیل شود.
در صورت وقوع چنین فاجعهای و انتشار آن در رسانههای بزرگ دنیا و رسیدن گزارش به دست نهادهای بینالمللی، بهانهای قانع کننده برای سلب هر گونه میزبانی است ولی با گذشت یک ناه هنوز برخورد قاطعی در ایران با این موضوع انجام نشده است.
از کمیته انضباطی به عنوان حافظ اعتبار، امنیت و آرامش فوتبال انتظار میرود در چنین مواقعی، با انرژی و توان بیشتری به بررسی حقیقت ماجرا و صدور احکام بازدارنده اقدام کند تا جلوی وقوع اعمال مشابه و همینطور بهانه تراشی برای نهادهای بینالمللی به منظور سلب میزبانی از ایران گرفته شود.
قبل از این شاهد تاخیر چند هفتهای در صدور احکام درگیری در بازی پرسپولیس – استقلال و سپاهان و پرسپولیس بودیم و در حال حاضر هم تاخیری چند برابری برای این ماجرا به وجود آمده و حتی مشخص نیست که چه احکامی درباره شکایت پرسپولیس اعلام خواهد شد!
در این زمینه بخوانید:
- گلمحمدی: قصد کُشتن ما را داشتند؛ پاهایم میلرزید/ نمیخواستیم وارد زمین شویم/ خدا به ما رحم کرد که اتوبوس چپ نشد
- جزئیات جدید ماجرای پرتاب نارنجک به پرسپولیسیها/ تعداد نارنجکها و تصمیم جنجالی یحیی/ زبان کامیابینیا قفل شد
- ویدیو| دستگیری پرتاب کنندگان نارنجک به اتوبوس پرسپولیس
- روایت راننده اتوبوس پرسپولیس از حادثه اصفهان/ ۷،۶ نارنجک به سمت ما پرتاب کردند!
- باید با آرپیجی اتوبوس پرسپولیس را در اصفهان میزدند!/ واکنش هواداران پرسپولیس!
- اسامی دو پرتاب کننده نارنجک به سمت پرسپولیسیها/ حکم آنها اعلام شد
- واکنش تند گل محمدی به فرهاد مجیدی/ خبر خوشی در راه است/ روی ماجرای فجیع نارنجک سرپوش گذاشتند/ رقم قرارداد مغانلو و سرنوشت جدایی کنعانیزادگان
- کشورهای عربی به خاطر نارنجکها میگویند ایران امنیت ندارد/ اسکوچیچ زرنگی کرد