خبرورزشی/ لیگ قهرمانان آسیا؛ ماجرای شکایت باشگاه پرسپولیس به رای محرومیت عیسی آلکثیر همچنان ادامه دارد. سریالی که با اتفاقات عجیبی همراه است. عیسی با نیت خوانی مسئولان کنفدراسیون فوتبال آسیا، به خاطر شادی گل خود محروم شد و حالا مدیران باشگاه پرسپولیس تلاش می کنند تا با شکایت به دادگاه حکمیت ورزش، این محرومیت را از بین برده یا حداقل کاهش دهند.
در همین زمینه با هوشنگ نصیرزاده، کارشناس حقوقی در ورزش همصحبت شدیم. از نصیرزاده در مورد شانس باشگاه پرسپولیس در پیروزی برای این پرونده پرسیدیم که این طور پاسخ داد: «شاید حرفهای من چندان به مذاق طرفداران فوتبال خوش نیاید اما باید شانس اندکی برای رفع محرومیت عیسی آلکثیر مهاجم پرسپولیس قائل باشیم. به هر حال آرای کمیته انضباطی و استیناف کنفدراسیون فوتبال آسیا بر اساس یکسری مدارک، تحقیقات و اسناد شکل گرفته که در سایر دادگاه ها به آن استناد میشود. اگر این طور بود که بابت هر اعتراض، دادگاه حکمیت ورزش رای را برگرداند، همین مدیران باشگاه النصر عربستان سعودی که زور و پول شان از ما بیشتر و وکلای شان از ما بهتر است، همه پرونده ها را به آن دادگاه میکشاندند و در آن پیروز میشدند.»
او در مورد شایعه دریافت حکمی با مبنای دستور موقت یا رای موقت رفع محرومیت، این طور توضیح داد: «چنین آرایی برای پرونده های انضباطی و تنبیهی نیست بلکه برای پرونده های حقوقی صادر میشود. در واقع هنگامی که برخی پروندههای حقوقی دارای معادلات پیچیده باشند و نیاز به جمع آوری مدارک باشد یا در آن، بندهایی دیده شود که نیاز به ترمیم و اصلاح دارد، دستور موقت صادر میکنند و این موضوع ارتباطی با پروندههای انضباطی و تنبیهی ندارد. مگر می شود یک حکم سنگین بدهند، سپس بگویند حالا بازیکن برود و بازی فینال را انجام بدهد، دوباره محرومش کنیم. بازیکنانی با رایهایی مثل محرومیت آلکثیر، این طور نیست که به سادگی بخشیده شوند و مثلا برای یک بازی بیایند، بازی کنند و بروند. البته النصر هم نتوانست دستور موقت بگیرد وگرنه حتما زمان فینال آسیا را عقب میانداخت تا پرونده را در کانال دیگری بررسی کند.»
از نصیرزاده در مورد میزان این رای هم پرسیدیم که گفت: «در این حکم نوشته شده «مینیموم» یعنی کمترین میزان توسط کمیته انضباطی برای آلکثیر ایراد شده است. ۶ ماه محرومیت برای مسائلی که در آن رد پای نژادپرستی دیده میشود، کمترین میزان محرومیت است. تازه همان رقم ۱۰ هزار دلار جریمه نیز، گواه این ماجراست وگرنه اگر کنفدراسیون فوتبال آسیا به این نتیجه می رسید که باید حکم سنگینتری بدهد، هم محرومیت بیشتر میشد و هم رقم جریمه مالی. در واقع آنها در همان روز اول، کمترین رای ممکن را دادند و ایده شان این بود که شکل شادی گل آلکثیر، نوعی از تبعیض نژادی و تمسخر نژادها است.»
این کارشناس حقوقی در مورد روند دادگاه حکمیت ورزش ادامه داد: «به عقیده من، شانس باشگاه پرسپولیس در این پرونده بسیار کم است زیرا دادگاه داوری ورزش برای هر پرونده، سه داور را تعیین میکند. یکی از سوی شاکی، دومی از سوی متشاکی و سومی از داوران اصلی دادگاه. تمام موارد بررسی میشود و در نهایت یک رای صادر میشود که طرف بازنده باید تمام پول مربوط به دادگاه را بدهد. تکیه این دادگاه بر مستندات، مقررات و قوانین اجتماعی، فرهنگی و بینالمللی است. در کنفدراسیون فوتبال آسیا، تلقی شان این بود که در هیچ کجای دنیا، کشیدن گوشه چشم، به معنی شوخی با بچهها نیست و شاید دادگاههای دیگر نیز این رای را تایید کنند. در واقع آنها توجیهات ما را نپذیرفتند چون شوخی با بچهها، از نگاه نمادی، شکل و شمایل دیگری دارد.»