به گزارش خبرورزشی، در مورد هشتم آذر سال ۷۶ و دیدار به یادماندنی مقابل استرالیا که با نتیجه تساوی ۲ بر ۲ تمام شده و به حماسه ملبورن معروف شد، طی ۲۷ سال گذشته مطالب بسیار زیادی به رشته تحریر درآمده و با افراد متفاوتی پیرامون آن مصاحبه شده است ولی در مورد حمیدرضا آصفی و نقش او در این نتیجه مهم، مد نظر قرار نگرفته است.
وقتی ما در آبان سال ۷۶ جدال پلی آف مقابل ژاپن را واگذار کردیم و مشخص شد که تنها راه صعودمان به جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه از دل پلی آف مقابل استرالیا میگذرد، کادرفنی تیم ملی با معضل بزرگی مواجه شدند. آنها باید طی روزهای یکم و هشتم آذر ۷۶ به مصاف استرالیا میرفتند اما از این تیم هیچ اطلاعاتی در آرشیو فدراسیون وجود نداشت چون کسی فکر نمیکرد کار تیم ملی به آنجا کشیده شود. در چنین شرایطی دکتر بیژن ذوالفقار نسب مربی وقت تیم ملی و دستیار والدیر ویرا فکری به ذهنش خطور کرد و همین فکر باعث شد تا یک مدیر سیاسی که البته بعداً در فوتبال هم سمتهای مهمی گرفت، به کمک تیم ملی بیاید.
دکتر ذوالفقار نسب سالها بعد در این رابطه به خبرورزشی گفت: "ما برای کسب اطلاعات از استرالیا باید فیلم مسابقات این تیم را تماشا میکردیم اما هیچ فیلمی از آنها نداشتیم به همین خاطر با دکتر حمیدرضا آصفی که آن زمان سفیر ایران در فرانسه بود، تماس گرفتم چون میدانستم به فوتبال علاقه زیادی دارد و در اروپا هم با اهالی فوتبال در ارتباط است. قضیه را به آصفی گفتم و او توانست از طریق دوستانی که در فرانسه داشت، چند فیلم از دیدارهای همان مقطع استرالیا را تهیه کند و در اولین فرصت با هواپیما به تهران بفرستد. این فیلمها حدوداً ۳ روز قبل از بازی رفت ایران - استرالیا به دستم رسید و با تماشای آنها توانستم اطلاعات خوبی از نقاط ضعف و قوت حریف به دست آورم که در هر دو مسابقه رفت و برگشت فوق العاده به ما کمک کرد. در واقع کتر آصفی یکی از اسلحههای پنهان ما برای عبور از سد استرالیا و رسیدن به جام جهانی فرانسه بود"
بعد از اینکه ذوالفقار نسب قضیه را رسانهای کرد، خود حمیدرضا آصفی هم آن را تایید کرد و گفت چون این کار را برای مملکتش انجام داده بود، هیچ وقت دوست نداشت آن را رسانهای کند. آصفی در دوران محمد دادکان یکی از اعضای هیات رئیسه فدراسیون فوتبال شد و برای مقاطعی هم جزو عضای هیات مدیره باشگاه استقلال محسوب میشد.