هدایت ممبینی در پایان اولین جلسه آموزش مقدماتی کمک داوران ویدیویی (VAR) گفت: صدور لایسنس داوران و اپراتورهایی که باید در اتاق VAR بنشینند و صحنهها را آماده میکنند، باید برای برگزاری مسابقات با سیستم VAR انجام شود. باید با پروتکلهای فیفا و بخشهای مختلف هماهنگی شود که این اتفاق افتاده است.
وی با بیان اینکه کلاسهای آموزش VAR بهصورت ماهانه برگزار میشود، گفت: اگر این 25 داور لایسنس بگیرند، به تعداد قابل توجهی برای فصل آینده میرسیم. هفت داور بینالمللی را که نمیخواستیم از رقابتها حذف شوند، برای دریافت لایسنس با هزینه خودمان به کشورهای نزدیک فرستادیم. سیستم VAR به شکلی است که باید گام به گام جلو میرویم و اگر مشکلی پیش نیاید، این اتفاق میافتد. از برنامهها عقب نیستیم و امیدوارم همه چیز بهصورت استاندارد پیش برود.
دبیرکل فدراسیون فوتبال درمورد تعداد تجهیزات VAR برای فصل بعد عنوان کرد: هرچقدر دستگاه باشد، بازیها را با VAR برگزار میکنیم. برنامه ما این است که دستگاهها را احتمالاً در ورزشگاههای آزادی تهران و نقش جهان اصفهان بهصورت ثابت قرار بدهیم و برای بقیه ورزشگاهها از وَنهایی استفاده کنیم که تجهیزات را منتقل کنند. دستگاهها در لالیگا بهصورت چرخشی جابجا میشود و احتمالاً همین برنامهها را خواهیم داشت. در بازیهای حساس حتماً از VAR استفاده میکنیم.
ممبینی درباره وضعیت خرید تجهیزات سیستم کمک داور ویدیویی گفت: هفت شرکت، تأییدیه فروش تجهیزات سیستم VAR از طرف فیفا را دارند. اخیراً یک کشور چینی هم چنین تأییدیهای را گرفته و شاید بهخاطر تحریمها، کار کردن با این شرکت راحت باشد. اگر دولت نیز مبلغ لازم را در اختیار ما قرار دهد، کارها با سرعت بیشتری پیش میرود.
وی در مورد لزوم توجه به داوری لیگ، در میانه انتشار اخبار فساد در فوتبال یادآور شد: قبل از این داستانها، کمیته صیانت و نظارت بر لیگ تصمیم گرفت که یک کارگروه، چیدمان داوری بازیها را انجام بدهد. من هم در این گروه عضویت دارم. اگر نظر جمعی شامل اعضای دپارتمان داوری و کمیته داوران باشد، شاید چینش بهتری صورت بگیرد. دیدید قضاوت داوران در هفتههای اخیر قابل قبول و خوب بوده است. موضوعی که نشان میدهد کارگروه نظارت تصمیم خوبی گرفت.
دبیرکل فدراسیون فوتبال درباره لزوم تغییر آییننامههای انضباطی در قبال متخلفان فوتبال تصریح کرد: از ارکان قضایی فدراسیون تشکر میکنم که بهصورت شبانهروزی کار میکنند و افراد موجهی در این پروندهها رأی میدهند. هر آییننامهای قابلیت اصلاح دارد و این اتفاق در اساسنامههای فیفا و AFC (کنفدراسیون فوتبال آسیا) هم رخ داد. ما هم با تشخیص ارکان قضایی و کمیته تنظیم مقررات، قابلیت اصلاح آییننامهها را داریم.
ممبینی در مورد پرونده فساد در فوتبال که در فصل 99-1398 رخ داد و همچنان در حال رسیدگی است، اظهار داشت: مسائل انضباطی دو بخش دارد. یکی اینکه شاکیان به ارکان قضایی شکایت میکنند و پرونده روال خودش را دنبال میکند. یکی هم مسائل انضباطی است که به ارکان قضایی ارجاع داده میشود و باید مطابق با آییننامههای انضباطی درباره آن تصمیم گرفته شود. به هر پرونده ارجاع شده به ارکان قضایی، بدون کاستی و اتلاف وقت رسیدگی میشود.
وی افزود: پرونده فوق در یک رکن قضایی خارج از فوتبال تشکیل شده و بازپرس، افرادی را احضار کرده است. هنوز آرای قطعی صادر نشده است. وقتی این مسائل به وجود بیاید، ارکان قضایی نظرات خودشان را در بخش فوتبال هم منعکس میکنند و برخورد خواهد شد. با این حال هنوز مسئلهای بهصورت کتبی به ما ابلاغ نشده است.
بیشتر بخوانید: فوتبال ایران در مظان اتهام سنگین؛ همه چیز با تمام جزئیات باید شفافسازی شود