صعود دردناک فوتسال به فینال آسیا/ فاصله کیلومتری به میلی‌متر رسید!
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

تیم ملی فوتسال کشورمان به فینال جام ملت‌های ۲۰۲۴ آسیا در تایلند رسید اما بیشتر از همیشه خطر را بیخ گوش خود احساس کردیم.

از ابتدای تولد رشته فوتسال در دهه ۹۰ میلادی فوتسال ایران آقای خود در این رشته در قاره آسیا را تثبیت کرد. فوتبال ایران برای دهه‌های متوالی با اتکا به تکنیک بازیکنانی که از گل کوچک و زمین‌های خاکی شروع می‌کردند، در آسیا آقایی و رقابت با بزرگان می‌کرد، پس خیلی طبیعی بود که در فوتسال همه چیز از آن ما باشد. حتی از جایی به بعد و زمانی که زمین‌های خاکی جای خود را به برج‌ها دادند و بساط فوتبال گل کوچک از خیابان‌های شهرهای بزرگ و کوچک ما جمع شد، باز فوتسال ایران سیادت و برتری خود را حفظ کرده بود. برای شهادت به این برتری کافی است به تاریخ نگاه کنیم و اینکه بازیکنان ذخیره تیم ملی یا حتی رده‌های باشگاهی فوتبال ما در فوتسال به جمع چهار تیم برتر جام جهانی می‌رسیدند و در آسیا همیشه با اختلاف قهرمان بودند. تا مدت‌ها رکوردهای زیادی از جمله آقای گلی فوتسال جهان در اختیار ما بود، همین وحید شمسایی که حالا روی نیمکت تیم ملی به عنوان سرمربی نشسته است. پس چطور شد که حالا برای عنوان قهرمانی در آسیا باید اینگونه دست و دلمان بلرزد؟

اتفاقی که عصر جمعه در نیمه نهایی جام جهانی ۲۰۲۴ آسیا در تایلند افتاد، مثل یک زنگ خطر بزرگ بیخ گوشمان صدا کرد. در تمام دهه اخیر ژاپن برتری ما در فوتسال آسیا را به چالش کشیده بود. با حذف ژاپن در مراحل قبلی این دوره، خیال همه از بابت قهرمانی ایران راحت شده بود اما آشکارا دیدیم که در نیمه نهایی چطور مقابل ازبکستان کار ما گره خورد! همین حالا تیم ملی خود را برای فینال مقابل میزبان آماده می‌کند. میزبانی که بعد از ژاپن بزرگترین رقیب ما برای کسب عنوان قهرمانی بود. میزبانی که در خانه خود از امتیازات زیادی برخوردار است و نوع بازی ما مقابل ازبکستان بر نگرانی‌هایمان برای مسابقه فینال می‌افزاید.

حقیقت این است که در تمام این سه دهه درست مثل فوتبال و سایر رشته‌های ورزشی، ما درجا زده‌ایم و در موارد زیادی پسرفت کرده‌ایم اما همه دنیا مشغول سرمایه‌گذاری، برنامه‌ریزی و کار هستند. آنها بضاعت فردی و انسانی ما را ندارند اما جایش را با کار و برنامه‌ریزی پر می‌کنند. پس روز به روز و سال به سال پیشرفت می‌کنند و چون ما پسرفت یا در بهترین حالت درجا می‌زنیم، فاصله کیلومتری ما با رقبا حالا به میلیمتر رسیده است.

همان طور که ژاپن یک روز آمد و از ما رد شد، الان ازبکستان و تایلند به ما رسیده‌اند. دو فردای دیگر سایر کشورهای آسیایی هم می‌آیند و از ما رد می‌شوند! به همین بازی ازبکستان دوباره نگاه کنید، دور از هیاهو و هیجان بازی و تعصب و میل ملی به بردن تیم کشورمان، خواهید دید که حریف یک آنالیز دقیق و کامل از ما داشت و تمام نقاط قوت ما را بسته بود. در مقابل ما در همه چیز مشکل داشتیم، از ارنج و تعویض‌ها تا سیستم بازی در دفاع و حمله، ناهماهنگی در همه دقایق بازی آزارمان داد و خوش شانس بودیم که روی اشتباهات حریف به گل رسیدیم. البته که قرار نیست همیشه شانس بیاوریم!

فاصله فنی بازیکنان ما با ازبکستان در تمام مواردی که شلیک‌های ما به تیر دروازه حریف می‌خورد، مشخص بود اما مساوی ۴-۴ در وقت قانونی و اضافی نشان داد که ایراد کار ما جای دیگری است که باید آن را همین امروز جدی بگیریم.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظرات

  • منتشرشده: ۹
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۳
  • هوادار قدیمی IR ۱۸:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
    فاصله ها معنادار کم شده. به امید برد مقابل تایلند میزبان که لازمش ارائه بازی منظم‌تری نسب به بازی مقابل ازبک هست بدون شک
  • علی IR ۱۹:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
    پاسخ در یک جمله هست. لزوماً هر بازیکن بزرگی مربی بزرگی نیست.
  • سهراب ایرانزاد IR ۲۰:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
    خیلی خوب بود.اشتباه نکن برادر بزرگترین تیم های دنیا بزرگترین بازیکنهای دنیا گرفتار آنالیز حریف میشن شما اول بحث حرفه ای بودن ورزش ایران کنید بعد انتقاد یا نظر دهی کنید در هر رشته ما باید سیر سقوط طی کنیم چون از ریشه خراب هست همه ورزش ما .....
  • علیرضا GB ۲۳:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
    واقعا کار تاکتیکی به نظرم انجام ندادیم
  • ۴۴۴۴ همیشه آبی ۷۷۷۷۷۷۷ IR ۲۳:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
    وحید شمسایی این کاره نیست شمسایی به عنوان داور یک مسابقه تلویزیونی در رده نونهالان هم کارهای عجیبی میکرد من اون برنامه رو فقط یک بار دیدم و واقعا از طرز صحبت کردن وحید شمسایی شوکه شدم این آقا با یه نوجوون ۱۲ ساله چنان عشق لاتیِ غلیظ صحبت میکرد که واقعا جا خوردم بعد از صحبتهای شمسایی پسر نوجوون زد زیر گریه و وحید با همون لهجه عشق لاتی بی‌مزه برگشت گفت: واسچی گریه میکنی؟! پسربچه گفت: واسه زحمتهایی که بابام کشیده و من هیچی نشدم! یعنی وحید شمسایی در کنترل و مدیریت هیجانات یک بچه ناتوان بود چه برسه به بازیکنای حرفه‌ای! سیستم بازی هم خیلی فاجعه بود و بیشتر جنبه خاطره‌بازی داشت! این آقا از سعید احمد عباسی به عنوان بازیکن رأس استفاده میکرد یعنی بازیکنی که مثل شمسایی نزدیک دروازه حریفه و معمولا دوست داره بچرخه و شوت بزنه! ولی این بازیکن بااستعداد در بازی ازبک بیش از ده شوت در چارچوب که هیچکدوم گل نشد! نکته ناامیدکننده این سیستم ضعیف شدن حفظ توپ و برگشت به دفاعیه چون بازیکن شماره ۹ ایران تقریبا همیشه جلوی بقیه بازی میکرد که این خیلی فاجعه‌س و در حال حاضر در فوتبال محلات هم جواب نمیده!
  • ۴۴۴۴ همیشه آبی ۷۷۷۷۷۷۷ IR ۲۳:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۸
    در تیم فوتسال ایران اصغرآقای حسن‌زاده بسیار عالی کار میکرد همچنین مهدی کریمی هم نشون داد خیلی سطح فنی و ذهنیش مثل داش‌اصغر در سطح بالاییه ولی اولادقباد پسرفت کرده بود و این جوری به جایی نمی‌رسه آقاپور و رفیعی هم مالی نبودند بهروز عظیمی و عباسی هم بد نبودند ولی اصغرآقا و مهدی کریمی یه چیز دیگه بودند این تیم کادر فنی متخصص میخواد که جزئیات رو به صورت دقیق و شفاف به بازیکنا منتقل کنه همچنین بازیکنا باهاش راحت باشند شمسایی برای لیگ داخلی ایران خوبه و امتحانشو پس داده ولی تیم ملی قلق‌های دیگه داره که وحید نمیتونه اونها رو پیاده کنه
  • کامران IR ۰۲:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۹
    سطح فوتسال تو آسیا به دلیل سرمایه گذاری پیشرفت زیادی کرده ما میبینیم که ژاپن که همیشه یه پای فینال بود الان حذف شده.حتی توی جام جهانی هم تیم های آسیایی نتایج فوی العاده ای گرفتن.
  • حميد کلاش IR ۰۶:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۹
    يک بازي گرفتار اناليز حريف ميشن نه هربازي به زحمت ببرن شمسايي درحد تيم ملي نيست چون تاکتيک خاصي نداشت يک مدل اونم ده هشتادي بازي ميکرد شما تيمهاي بحرين نگاه کن همين ازبکستان هردفعه حمله ميکردن بوي گل ميداد چون مربي روز دنيا رو اوردن اين تيم بره جام جهاني از گروهشم بالا نمياد چون اونجا تيمهاي قدري هستن
  • دربی باز IR ۰۹:۰۵ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۹
    من همه نکات فنی و علمی که در مورد این افت تیم فوتسال هست و گفتین قبول دارم اما در مورد تیم ایران مهمترین دلیلش جمع شدن بساط فوتبال خیابانی و گل کوچک از محله های شهرها بخصوص تهران هست ، همین الان در مسابقات جهانی این رشته برزیل سرآمد هست چون اون فوتبال ریشه دار کوچه و خیابونیش زنده س ، این گفته نظامی رو همیشه در گوش و جان خودمون داشته باشیم : کار نیکو کردن از پُر کردن است ، پیشرفت و موفقیت از تمرین و تمرین و ممارست بوجود می آید و در کوچه و خیابانهای شهر هر دقیقه و هر ساعتی شاهد فوتبال گل کوچک بودیم اما الان فقط محدود به زمینهای چمن مصنوعی یا سالن بعنوان مدرسه فوتبال هستیم ، جمعیتی محدود با ورزشگاههایی محدودتر .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

بازرگانی