اعظم سنایی کاپیتان و کمک مربی چپ دست هاکی روی یخ زنان ایران که یکی از مهم ترین عوامل نایب قهرمانی تیم ملی در مسابقات قهرمانی آسیا در ماه مه بود، در گفتگو با شبکه خبری الجزیره تاکید کرد که «هیچ یک از بازیکنان تیم ملی انتظار چنین نتیجه ای را نداشت.»
تیم ملی هاکی روی یخ ایران در ماه مه گذشته به بانکوک، پایتخت تایلند، سفر کرد تا برای اولین بار در مسابقات قهرمانی آسیا و اقیانوسیه شرکت کند.
زنان ایران تورنمنت را با چندین شگفتی آغاز کردند. در اولین حضور، در مرحله مقدماتی هند را ۱۷ بر یک شکست دادند و پس از آن، کویت و قرقیزستان را به ترتیب با نتایج عجیب ۲۰-۰ و ۲۶-۰ در هم کوبیدند تا از مرحله مقدماتی با اقتدار صعودکنند.
در مرحله یک چهارم پایانی، زنان ایرانی امارات را ۱۴ بر صفر از پیش روی برداشتند و در مرحله نیمه نهایی سنگاپور، یکی از تیمهای قدرتمند آسیا را ۳ بر ۰ مغلوب کردند.
شگفتیها نهایتا با قهرمانی کامل نشد و تیم ملی زنان ۳ بر یک در دیدار پایانی از تایلند شکست خورد. مدال نقره آسیایی آنهم در اولین دوره حضور در این بازیها نشان از شایستگی زنان ایرانی تیم ملی هاکی دارد.
اعظم سنایی به شبکه خبری الجزیره میگوید: «این اولین تجربه رسمیما در مسابقات قهرمانی هاکی روی یخ آسیا بود. همه رقبای ما در هاکی روی یخ تجربه بسیار بیشتری نسبت به ما داشتند، بنابراین حتی رسیدن به مسابقات گام بزرگی بود. شیرین ترین حس و غرور آفرین ترین لحظه رسیدن به فینال و کسب مقام دوم بود.»
فاطمه اسماعیلی، هم تیمیسنایی، بهترین گلزن این مسابقات با ۱۷ گل، به تلویزیون دولتی ایران گفت که تماشاگران تایلندی مهم ترین عامل برد این کشور در فینال مسابقات بودند. اسماعیلی میگوید:«ما در ابتدای بازی فینال واقعا شوکه شدیم زیرا هرگز در چنین فضایی بازی نکرده بودیم.»
برای اعظم سنایی، رویای بازی در فینال قهرمانی آسیا از کودکی، زمانی آغاز شد که برای اولین بار کفشهای رولر اسکیت را به پا کرد.
سنایی از سن ۱۴ سالگی با دنیای هاکی روی یخ آشنا شد، ورزشی که در ایران کاملا ناشناخته است. اصولا هاکی و هاکی روی یخ در ایران محبوبیتی ندارد.
هاکی روی یخ زنان با افتتاح باشگاه ایران مال در سال ۲۰۱۹ دچار تحول شد. سنایی به الجزیره میگوید «از همان اولین روزهای تاسیس این باشگاه تمرینهایش را آغاز کرد.»
با این حال با شروع همه گیری کووید بسیاری از رقابتها از جمله هاکی روی یخ ماهها تعطیل شد. اعظم سنایی میگوید در تمامی این سالها بودن دریافت کمترین حقوق و یا بودجه ای با هم تیمیهایش تلاش کرده اند تا به ورزشکاران حرفهای بدل شوند. او میگویند حتی هزینه سفر به بانکوک را هم بازیکنان پرداخت کردهاند.
سیمون چادویک، استاد ورزش و اقتصاد ژئوپلیتیک در مدرسه بازرگانی «اسکیما» در فرانسه، به الجزیره گفت: «این یک دستاورد باورنکردنی برای تیم ملی هاکی روی یخ ایران است. آنها چشمگیر عمل کردند. میتوان گفت که چنین موفقیتی در تاریخ بی سابقه است.»
نقطه عطف دیگر این مسابقات این بود که برای اولین بار تلویزیون دولتی ایران به دلیل پوشش زنان، این مسابقات را بصورت زنده پخش کرد. در حالی که همچنان حضور زنان در استادیومهای فوتبال ممنوع است.
سنایی به الجزیره گفت: «گام بزرگی بود که بازیهای ما به صورت زنده از تلویزیون پخش شود. این واقعا معانی زیادی دارد. امیدواریم این روند ادامه دار باشد و تاثیر مثبتی در این ورزش داشته باشد.»
سیمون چادویک میگوید این عملکرد فوق العاده تیم ملی هاکی روی یخ زنان ایران باید باعث شود تا دولت کمکهای بیشتری برای رشد ورزش به زنان بکند.
چادویک به الجزیره گفت: «فرصتی برای دولت ایران به وجود آمده است. آنها میتوانند از موفقیت هاکی روی یخ به عنوان ابزاری برای ترویج ورزش زنان استفاده کند.»
اعظم سنایی در گفتگو با الجزیره تاکید میکند که لحظه به لحظه زندگی اش متاثر از هاکی روی یخ است و در هیجان اتفاقات آینده تیم ملی هاکی روی یخ زنان است.
او به الجزیره میگوید: «مشتاقانه منتظر مسابقات بعدی هستیم. معتقدیم که میتوانیم در آینده به اوج برسیم. حتی یکسال دیگر. هر اتفاقی بیفتد ما امیدمان را از دست نمیدهیم زیرا ایمان داریم که به بهترین مکان میرسیم.»
اعظم سنایی امیدوار است که موفقیت آنها الهام بخش زنان و دختران جوان ایران در برداشتن چوب هاکی و یا ورزشهای دیگر باشد.
سنایی میگوید: «دستاورد امروز ما میتواند به همه زنان کمک کند تا بدانند که هیچ چیزی نمیتواند مانع موفقیت آنها شود. اگر تلاش کنند به هر جایی که بخواهند میرسند.»