نشریه «پیپل» برخی از مشهورترین اشخاصی که در تیمهای بسکتبال سرمایهگذاری کردهاند را برشمرده است:
لبرون جیمز (بوستون رد ساکس)
لبرون جیمز، فوق ستاره NBA، و شریک تجاریاش ماوریک کارتر در گروه ورزشی فنوی (FSG) شریک شدند و در مارس ۲۰۲۱ مالکیت بخشی از سهام بوستون رد ساکس را به دست آوردند. اما این اولین همکاری این بسکتبالیست مشهور با گروه فنوی نبود و او در سال ۲۰۱۱ دو درصد از سهام تیم فوتبال لیورپول را خریداری کرد. اما بعدا این سهام را رها کرد تا در عوض در مالکیت FSG سهیم باشد.
الکس رودریگز (مینهسوتا تیمبرولوز)
رودریگز در سال ۲۰۲۱ به عنوان مالک بخشی از تیم مینهسوتا تیمبرولوز و تیم زنان مینهسوتا لینکس، به NBA پیوست. رودریگز و مارک لور در بهار ۲۰۲۱ توافق کردند تا باشگاه را به قیمت ۱.۵ میلیارد پوند بخرند. طبق گزارش وبسایت NBA آنها این روند را با خرید ۲۰ درصد از سهام در سال ۲۰۲۱ آغاز کردند و میتوانند ۲۰ درصد دیگر را در سال ۲۰۲۲ و ۴۰ درصد را در سال ۲۰۲۳ بخرند تا به سهامداران اصلی تبدیل شوند.
مایکل جردن (شارلوت هورنتز)
حل شدن مایکل جردن در دنیای بسکتبال بر کسی پوشیده نیست، بنابراین جای تعجب ندارد که اسطوره بسکتبال جهان برای خودش تیم داشته باشد. قهرمان ۶ دوره NBA در سال ۲۰۱۰ شارلوت هورنتز (که نامش در آن زمان بابکتز بود) را به قیمت ۲۷۵ میلیون دلار خریداری کرد.
آشر (کلیولند کاوالیرز)
هنگامی که کلیولند کاوالیرز در سال ۲۰۱۶ قهرمان NBA شد، بسیاری از مردم از اینکه این خواننده تا این اندازه هیجانزده شده تعجب کردند، به خصوص اینکه او اهل آتلانتا است. مشخص شد که او سهامدار این باشگاه است. طبق گزارش نشریه فوربس، آشر در سال ۲۰۰۵ مبلغ ۹ میلیون پوند برای این باشگاه هزینه کرد.
نلی (شارلوت هورنتز)
یکی دیگر از موسیقیدانهایی که به مالکیت تیمهای ورزشی روی آورد، نلی (با نام اصلی کرنل هاینز جونیور) بود. این رپر مشهور در سال ۲۰۰۴ قراردادی را به عنوان مالک بخشی از سهام شارلوت بابکتز (اکنون هورنتز) امضا کرد. شرایط مالی این معامله و همچنین درصد سهام هرگز فاش نشد. نلی در آن زمان گفت: «از بین بسیاری از رویاهایی که در زندگی برآورده کردم، مطمئنا مالک NBA بودن یکی از بزرگترین دستاوردها است.»
ویل اسمیت و جادا پینکت اسمیت (فیلادلفیا ۷۶)
ویل اسمیت به همراه همسرش، جادا پینکت اسمیت، در سال ۲۰۱۱ تلاش کردند تا مالکان تیم NBA شهر خود، فیلادلفیا ۷۶ باشند. اسمیت در سال ۲۰۱۶ در برنامه زنده جیمی کیمل گفت: «هیچ چیز مانند قدم زدن در داخل ساختمانش نیست وقتی میدانی مالک تیم بسکتبال شهر خود هستی. وقتی تیم برنده نمیشود احساس بد پیدا میکنی اما قبلش به خودت میگویی آره ویل تو مالکشی.»
جاستین تیمبرلیک (ممفیس گریزلیز)
این خواننده متولد ممفیس در سال ۲۰۱۲ به یکی از سهامداران باشگاه ممفیس گریزلیز تبدیل شد. در آن زمان رابرت پرا، کارآفرین فناوری، در حال مذاکره برای خرید تیم از مالک قبلیاش مایکل هایسلی بود و طبق گزارش ESPN تیمبرلیک تصمیم گرفت به تیم پرا بپیوندد و عضوی از گروه سهامداران باشگاه بشود. طبق گزارش ممفیس فلایر، این خواننده ۵ میلیون دلار از طریق گروه سرمایهگذاری خود در این پروژه سرمایهگذاری کرد که در نتیجه ۲.۸۴ درصد از سهام باشگاه را به دست آورد.
مجیک جانسون (لسآنجلس داجرز و لسآنجلس اسپارکس)
او ممکن است در سال ۱۹۹۶ بازی بسکتبال را کنار گذاشته باشد، اما دوران ورزشی قابل توجه مجیک جانسون در زمین به پایان نرسید. تیم بیسبال داجرز در سال ۲۰۱۲ به فروش گذاشته شد و گروه سرمایهگذاری مجیک جانسون این تیم را به مبلغ ۲.۵ میلیارد دلار خریداری کرد، که در آن زمان بیشترین مبلغی بود که برای امتیاز ورزشی هزینه میشود.
دو سال بعد تیم بسکتبال زنان لسآنجلس اسپارکس با مشکل مواجه شد و جانسون دوباره گروهی از سرمایهگذاران را رهبری کرد تا این تیم را بخرند و به آنها اجازه داد نه تنها در لیگ بمانند، بلکه به عنوان تیم خانگی لسآنجلس به کار خود ادامه بدهند.
میشل ویلیامز (شیکاگو اسکای)
هنگامی که بسکتبال زنان چهاردهمین تیم خود به نام «شیکاگو اسکای» را در سال ۲۰۰۶ راهاندازی کرد، اعلام کرد که میشل ویلیامز مالک بخش بزرگی از باشگاه است. این خواننده سابق گروه مشهور دستینیش چایلد، بومی راکفورد ایلینویز است و معامله منطقی به نظر میرسد.
ویلیامز در آن زمان گفت: «من از داشتن سهمی در بسکتبال زنان هیجانزده هستم و خوشحالم که بسکتبال بانوان در شهر من پیشرفت میکند. نه تنها هیجانانگیز و سرگرمکننده است، بلکه حس قوی توانمندسازی را در دختران و زنان تقویت میکند. من مشتاقانه منتظرم تا در بازیهای شیکاگو اسکای در ردیف اول بنشینم و آنها را تشویق کنم.»
درباره سلبریتیهایی که تیم فوتبال دارند بخوانید: سلبریتیهایی که تیم فوتبال دارند/ از پرده نقرهای تا مستطیل سبز