علی خسروی در مورد پست اینستاگرامی علیرضا فغانی بعد از حذف از جام جهانی اظهار داشت: من موافق گذاشتن این پست از سوی فغانی نبودم. او بدهکار هیچ کسی در ایران نیست و اتفاقا خیلی از ماها بدهکار او هستیم.او زحمت خود را کشید و همه میدانیم که فغانی داور بزرگی است. ما از کولینا و بوساکا رئیس کمیته داوران و رئیس دپارتمان داوری فیفا انتظار دیگری داشتیم. این VAR بود که باعث حذف فغانی از جام حذفی شد.درست است که فغانی دو ماه است با ما قهر است و یک تماس هم با من نداشته اما تاکید میکنم که او در قطر اشتباهی نداشت و فرزند ایران و داوری این مملکت است.
موافق ادبیات فغانی در پستش نبودم
وی در مورد اینکه فغانی اعلام کرده که تمرکز خوبی نداشته است، گفت: فغانی تمرکز اگر نداشته میتوانسته قبلا از مردم بخواهد که کمکش کنند. من باز هم تاکید میکنم که او نباید این پست را میگذاشت و موافق ادبیات آن نبودم. پیش از این هم گفته بودم که با کمک داور ویدئویی داوری فوتبال از کار انسانی به ماشینی تبدیل میشود. همین مسابقات جام جهانی نشان داد که گاهی همین VAR نیازمند این است که یک کمک داوری پیدا شود تا خطاهای آن را بگیرد.
در حق فغانی کم لطفی کردند
خسروی تاکید کرد: من در سال ۱۹۹۹ در مساباقت جوانان جهان که قضاوت داشتم متوجه قدرت فوتبال اروگوئه در بحث داوری فوتبال جهان شدم و همچنین در مسابقات المپیک ۲۰۰۴ آتن. به نظر من کولینا و بوساکا در حق فغانی کم لطفی کردند. آنها که او را به اسم صدا کوچک صدا میکنند نباید به خاطر خطای وار فغانی را حذف میکردند. باید به آنها گفت این همان علی است اما شما در موردش شجاعت نداشتید. همین آقای کولینا قرار بود فینال جام جهانی روسیه را به فغانی بدهد اما گفتند به دلایلی این اتفاق نیفتاد اما در همان جام جهانی فینال را به داور آرژانتینی دادند که بازی افتتاحیه را هم سوت زده بود. چرا باید داور آرژانتینی هم افتتاحیه را سوت بزند هم فینال؟ مگر داوری آرژانتین تخم دو زرده برای فوتبال داشته است؟
کولینا در مورد فغانی شجاعت نداشت
عضو کمیته داوران تاکید کرد: من به عنوان یک کارشناس داوری این صحبت ها را مطرح میکنم نه عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال. دیشب داوری ها را دیدید. همین داوری که بازی انگلیس و فرانسه را قضاوت کرد پر از استرس بود و من یاد سال های اول قضاوت خودم افتادم که استرس داشتم. من از برخی کارشناسان هم خواهش میکنم اطلاعات غلط به مردم ندهند. این قدر نگویند که چرا داور از فلان قاره برای بازی اروپایی انتخاب شده است، در دنیای امروز فوتبال دیگر قاره ها مهم نیستند. بلکه توانایی، لابی و سیاست تعیین کننده داوران در جام جهانی است. به نظر من کولینا و بوساکا شجاعت لازم را در مورد فغانی نداشتند.
فغانی را روی دست میبرند
خسروی در خصوص اینکه گفته میشود شاید فدراسیون استرالیا نام فغانی را برای لیست بین المللی سال آینده رد کند، اظهار داشت: اگر قوانین فیفا اجازه بدهد ما هم خوشحال میشویم. البته فیفا در مورد سن داوران حرف و عملش یکی نیست. خود فیفا تاکید دارد که داوران زیر ۳۰ را برای جوانگرایی به ما معرفی کنید اما از آن طرف از داوران ۴۵ سال هم استفاده میکند. فغانی هم اگر اشتباه نکنم تا دو سه ماه دیگر ۴۵ سالش تمام میشود. در اساسنامه ایران داوران بعد از ۴۵ سالگی نمیتوانند قضاوت کنند. من در مورد فغانی مطمئن هستم که آینده خوبی در انتظارش است و نیازی به ما نیست چون او را روی دست خود کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا میبرند. او حتما در بخش مدرسی و نظارت مورد توجه قرار میگیرد.
پیشنهاد به کمیته داوران برای وقت های اضافی
عضو کمیته داوران در مورد وقت های اضافه در جام جهانی قطر و اینکه آیا این شرایط برای لیگ ایران هم اجرایی میشود، گفت: من به کمیته داوران میخواهم این پیشنهاد را بدهم که در لیگ یک از کمک داوران و داور چهارم به داور وسط برای نگه داشتن وقت های اضافه کمک کنند. با توجه به اینکه اتاق VAR را فعلا نداریم میتوانیم از این روش استفاده کنیم.
در مورد داور دربی هنوز تصمیم گیری نشده است
وی همچنین در مورد اینکه گفته میشود عرب براقی یکی از گزینه های قضاوت در دربی است و همچنین شایعه شده اسم فغانی برای قضاوت دربی از لیست خارج شده، گفت: در مورد داور دربی هنوز کمیته داوران تشکیل جلسه نداده است اما من خودم سال هایی که قضاوت میکردم با خبرنگاران زیادی در ارتباط بودم اما هیچ گاه برای قضاوت کردن دنبال گمانه زنی نبودم. اخباری هم که در مورد داور دربی در رسانه ها منتشر میشود گمانه زنی است و شاید هم برخی از داوران که میدانیم با خبرنگاران ارتباطات خوبی دارند نام خودشان را برای گمانه زنی میدهند. من پیشنهادم برای قضاوت دربی این است که از داورانی که درلیگ قضاوت داشته اند هر کدام نمرات بهتری داشتند انتخاب شوند. این را هم بگویم هر اسمیکه در رسانه ها عنوان شد کمیته داوران آن نفر را انتخاب نمیکند.