پدرم به موتورسواری علاقه داشت. در مسابقات مختلفی هم شرکت میکرد تا اینکه با وارد شدن آسیب جدی به پایش، تصمیم گرفت مسابقات را کنار بگذارد. موتور همیشه جزو جدانشدنی زندگی ما بوده و همین نکته باعث شد من هم به موتورسواری، بهعنوان رشته ورزشی، علاقهمند شوم تا اینکه پدرم در جشن تولد ۹ سالگیام یک موتور ۷۰ سیسی به من هدیه داد که آن زمان بیش از ۳ میلیون تومان قیمت داشت. بهترین هدیهای بود که تا آن زمان گرفته بودم. هنوز هم آن موتور را دارم.
یعنی هنوز با همان موتور، سواری میکنی؟
به ترتیب کاوازاکی ۶۵ سیسی، کاوازاکی ۸۵ سیسی مدل۲۰۱۶، کیتیام ۸۵ سیسی مدل ۲۰۱۶، دوباره کاوازاکی ۸۵ سیسی مدل ۲۰۱۷، هاسکوارنا ۲۵۰سیسی مدل ۲۰۱۴، کاوازاکی ۲۵۰ سیسی مدل ۲۰۲۰ و الان هم هاسکوارنا ۲۵۰ سیسی مدل ۲۰۱۸ برایم خریدهاند.
اولین مربیات چه کسی بود؟
خانم نورا نراقی. البته پدرم همیشه به آموزش من میپردازد.
به مقامهایت اشاره میکنی؟
اولین تجربه مسابقه کشوری را در سال ۹۶ با همان موتور هدیه پدرم کسب کردم که در آن اول شدم. همیشه در مسابقات کشوری نیز اول یا دوم بودم. در امارات هم به قهرمانی رسیدم.
خیلیها اعتقاد دارند موتورسواری رشتهای مردانه است.
بله بعضیها این تصور را دارند و برای بانون این رشته را خطرناک میدانند. گاهی افراد از من میپرسند که نمیترسی یا اگر آسیب ببینی چه؟ من هم پاسخ میدهم آدم برای هدفش میجنگد. البته دقیقترش این است که من برای هدفم گاز میدهم! من و موتورم قهرمان هستیم. در کنار این تشویق و همراهیهای پدر و مادرم، مرا باانگیزهتر کرده است. شاید اگر دلگرمی آنها نبود، امروز این افتخارها و موفقیتها را در سن کم تجربه نمیکردم.
تا به حال آسیب دیدهای؟
اولین سانحه هنگام پرش جلوی جایگاه پیست آزادی برایم اتفاق افتاد. به فرود پرش نرسیدم و قسمت انتهای پرش موتورم با سر به زمین رسید و زمین خوردم. خودم آسیب ندیدم اما کلاهم شکست و کمک عقب موتور خراب شد و تمام فلاپهای موتور هم خورد شد اما اولین آسیبدیدگیام در سن ۱۳ سالگی هنگام تمرین در پیست آزادی اتفاق افتاد و بازوی دست چپم شکست. دومین بار هم پارسال بود که ساعد دست راستم شکست و از دو قسمت پلاتین خورد. من از همه لوازم ایمنی موتورسواری استفاده میکنم و واقعاً بدون استفاده از لوازم ایمنی این کار خطرناک و اشتباه است.
شنیدهایم هزینههای این رشته بسیار بالاست.
قیمت موتور کراس بهخصوص صفر خیلی زیاد شده و هزینههای نگهداری و سرویس بالایی هم دارد. فقط هزینه تعویض لاستیک و تعویض روغن برای سه جلسه تمرین در هفته، دو میلیون تومان است. برای تمرین مرتب و حرفهای، احتیاج به موتور مدل بالا دارم و چنین موتورسیکلتی هزینه بالایی هم برای تعمیر و نگهداری دارد. تجهیزات موتورسواری هم گران است و سرانجام باید به هزینههای شرکت در مسابقات خارجی اشاره کنم که با هزینه شخصی انجام میشود. بهطور مثال، در حال حاضر هر راند خارج از کشور، آن هم در کشورهای حوزه خلیجفارس، حدود ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان برآورد میشود.
از مسابقات جهانی که پیشرو دارید، صحبت کنید.
سال پیش به نمایندگی از ایران به مسابقات جهانی معرفی شدم اما فدراسیون جهانی بهخاطر سن کم من گفت از سال بعد میتوانم در این مسابقات حضور پیدا کنم. حالا این امتیاز را دارم که به ترکیه بروم و کنار باتجربهترینها رقابت کنم.
آرزویی دارید؟
آرزو دارم آخرین مدل موتورسیکلت کراس مدل ۲۰۲۲ داشته باشم و در هر رویدادی که شرکت میکنم، قهرمان شوم. اول شدن حس خیلی خوبی دارد و موجب سرخوشی زیاد میشود چون با تلاشها و زحمتها و تمرینها و خستگیها به نتیجهای که میخواستی رسیدهای. ولی اول ماندن سختتر از اول شدن است. برای اینکه همیشه اول بمانی، باید بیشتر و سختتر از قبل تمرین کرد و آمادگی پیدا کرد.
صحبت آخر؟
در ایران دختران قوی و بااستعداد زیادی هستند ولی این ورزش پرهزینهای است و نیاز به حمایت و اسپانسر دارد. فقط آماده شدن و شرکت در یک راند از مسابقات جهانی تقریباً نزدیک به یک میلیارد هزینه دارد. اگر این حمایتها انجام بشود، مطمئن هستم ورزشکاران ایران آینده خوبی در انتظارشان خواهد بود.