تیم ملی کشتی فرنگی ایران در مسابقات جهانی ۲۰۲۱ نروژ با کسب دو مدال طلا و دو مدال برنز تا به این لحظه و حضور دو فینالیست در روز پایانی مسابقات، نایب قهرمانیاش را قطعی کرده است.
شاگردان محمد بنا تاکنون با دو مدال طلا، دو برنز، یک عنوان پنجمی و یک عنوان هشتمی موفق به کسب ۹۶ امتیاز شدهاند. در حالی که تیم ملی کشتی فرنگی روسیه با یک مدال طلا، سه مدال نقره و سه مدال برنز صاحب ۱۳۰ امتیاز شده است.
در سه وزن پایانی، ایران دو فینالیست و روسیه یک فینالیست دارد که در وزن ۶۷ کیلوگرم باید با محمدرضا گرایی رقابت کند. روسیه در صورت قهرمانی در ۶۷ کیلوگرم و یک شانس مدال برنز در وزن ۸۷ کیلوگرم حداکثر میتواند به ۴۰ امتیاز دیگر برسد و با وجود قطعی کردن قهرمانیاش ۱۷۰ امتیازی شود. در صورت شکست کشتیگیر روس مقابل گرایی و عدم راهیابی نماینده ۸۷ کیلوگرم روسیه از انتهای جدول شانس مجدد برای کسب مدال برنز، روسها حداقل ۲۰ امتیاز کسب خواهند کرد که باز هم با ۱۵۰ امتیاز قهرمانیشان مسجل است.
از سوی دیگر ایران در صورت قهرمانی در دو وزن باقیمانده با محمدرضا گرایی در ۶۷ کیلوگرم و میثم دلخانی در ۶۳ کیلوگرم حداکثر ۵۰ امتیاز کسب خواهد کرد و با ۱۴۶ امتیاز مسابقات را به پایان خواهد برد. همچنین تیم ایران در صورت قهرمان نشدن دو فینالیست خود نیز حداقل ۴۰ امتیاز کسب خواهد کرد که در نهایت با ۱۳۶ امتیاز کار را به پایان میرساند. در شرایطی که آذربایجان در سه وزن پایانی دو شانس برای کسب مدال برنز خواهد داشت که در بهترین حال با کسب دو مدال برنز و ۳۰ امتیاز ۱۱۷ امتیازی خواهد شد و نمیتواند نایب قهرمانی ایران را به خطر بیندازد.
به این ترتیب قهرمانی روسیه و نایب قهرمانی ایران در مسابقات کشتی فرنگی قهرمانی جهان ۲۰۲۱ اسلو نروژ قطعی شده است که باید امیدوار باشیم شاگردان محمد بنا در روز پایانی با کسب دو مدال طلا و رساندن مدالهای طلای ایران به چهار مدال به لحاظ ارزش مدالی بهترین نتیجه را در میان تیمهای شرکتکننده بگیرند. همانطور که تا روز سوم مسابقات نیز با کسب دو مدال طلا به لحاظ ارزش مدالی، کشتی فرنگی ایران بالاتر از دیگر رقبا قرار داشت.
جدول ردهبندی تیمهای اول تا هفتم تا روز ماقبل پایانی به شرح زیر است:
روز خوب کشتی ایران از نگاه اتحادیه جهانی
اتحادیه جهانی کشتی پس از عملکرد درخشان محمدهادی ساروی و علیاکبر یوسفی در کسب ۲ مدال طلای اوزان ۹۷ و ۱۳۰ کیلوگرم جهان، از عملکرد تیم ایران در رقابتهای جهانی نروژ تمجید کرد.
اتحادیه جهانی کشتی با اشاره به اینکه حمید سوریان آخرین بار در مسابقات جهانی ۲۰۱۴ ازبکستان برای کشتی فرنگی ایران به مدال طلای جهان رسید، کسب دو مدال طلای جهان توسط ساروی و یوسفی را روز خوب برای کشتی ایران توصیف کرد.
اتحادیه جهانی کشتی در ادامه نوشت: علیاکبر یوسفی برای نخستین بار در تاریخ کشتی فرنگی ایران موفق به کسب مدال طلای جهان در سنگینوزن شد.
یوسفی پس از کسب این افتخار گفت: باور نمیکنم که من اولین نفر هستم که توانستم به این افتخار برسم. آن را به مردم ایران و مادرم که خوشحالترین فرد جهان است تقدیم میکنم.
پیروزی ۵ بر یک یوسفی مقابل حریف روس در فینال قهرمانی جهان حدود یک ماه پیش در تورنمنت صربستان نیز اتفاق افتاد؛ جایی که یوسفی در مرحله نیمه نهایی مقابل این کشتیگیر روس با نتیجه ۱۰ بر ۲ به برتری رسید و در نهایت قهرمان شد.
یوسفی در سال ۲۰۱۹ موفق به کسب مدالهای طلای جهان و آسیا در رده جوانان و قهرمانی زیر ۲۳ سال جهان شد و امسال نیز برای نخستین بار به عنوان قهرمانی آسیا در رده بزرگسالان رسید.
کمی قبل از طلای دیشب یوسفی در سنگینوزن، ساروی در فینال وزن ۹۷ کیلوگرم با شکست کشتیگیر مجارستان پس از حمید سوریان که در سال ۲۰۱۴ به طلای جهان رسید، موفق شد اولین مدال طلای کشتی فرنگی ایران را بدست بیاورد.
ساروی با تقدیم مدال طلای خود به مردم ایران گفت: من در المپیک توکیو انتظار مدال طلا را داشتم اما موفق به کسب آن نشدم و در این رقابتها به مدال طلا رسیدم.
ساروی در رقابتهای جوانان جهان در سال ۲۰۱۸ نیز در مرحله یکچهارم نهایی موفق به شکست ۶ بر یک کشتیگیر مجارستانی شده بود و این بار نیز در فینال بزرگسالان جهان او را از پیش رو برداشت.
ساروی با قدردانی از حمایت مردم ایران گفت: با تداوم این حمایتها میتوانم این بار در المپیک به مدال طلا برسم.