بازی فینال کاراته ایران - عربستان بین سعید گنج زاده و طارق حامدی در وزن +۷۵ کیلوگرم یکی از عجیبترین جدالهای رزمی در المپیک توکیو ۲۰۲۰ بود؛ جایی که پس از پیش افتادن ۴-۱ کاراته کای سعودی، یک ضربه خطا به گنج زاده سبب شد تا داور مسابقه طارق را به خاطر دیسکالیفه بازنده اعلام کند و نماینده ایران در آستانه شکست، پیروز مسابقه لقب گیرد و مدال طلا را از آن خود کند.
پس از این بازی وزیر ورزش عربستان در پی موج واکنشهای شدید در فضای مجازی اعلام کرد که طارق پاداشی معادل مدال آوران طلا کسب خواهد کرد اما این پایان کار نبود؛ تقریبا در هر صفحه بین المللی که خبری از این ماجرا وجود داشت، سر و کله کاربران عربستانی با پرچم سبز رنگ نیز پیدا میشد که تلاش میکردند تصمیم داور را زیر سوال ببرند و البته به سراغ خود داور هم رفتند.
اوگور کوباش، تنها نماینده ترکیه در هیئت ژوری کاراته المپیک، بدشانس بود که این مسابقه را قضاوت کرد چرا که جنجالهای پیرامون آن دامنش را گرفت و حتی ماجرا به خانواده اش هم رسید. کوباش در گفتگویی که با تلویزیون ت ر ت ترکیه داشت، به این موضوع پرداخته و از تهدیدهای مجازی شدید کاربران سعودی به خود، همسر و دخترش پرده برداشت.
کوباش که در این ماجرا تهدید به مرگ شده، میگوید در جدال گنج زاده و حامدی، «طرف درست» ایستاده و از این موضوع پشیمان نیست.
او که به نظر از این ماجرا مضطرب و حیرت زده شده، میگوید: «در حالی که ورزشکار ایرانی روی زمین دراز کشیده بود، تیم پزشکان که مداخله نخست را انجام دادند، با دست و صورت اشاره کردند که او نمیتواند بازی را ادامه دهد. علاوه بر این، پزشک فدراسیون جهانی هم اعلام کرد که گنج زاده نمیتواند بازی را ادامه دهد.»
وی افزود: «ما داوران را دور هم جمع کردیم، آنها هم عقیده بودند. از آنجا که کاراته کای ایرانی با برانکارد محل مسابقه را ترک کرد، ورزشکار عربستانی را بر اساس قوانین هانسوکو (دیسکالیفه) کردم. من فقط مامور اجرای تصمیم پزشکان و داوران بودم.»
داور ترک با اشاره به ۳۰۰ هزار پیام تهدید آمیز اظهار داشت: «به من گفتند تو را در فرودگاه به قتل می رسانیم و به محض رسیدن به ترکیه، کارت تمام است. خانواده ات را هم پیدا می کنیم و آنها را نیز می کشیم. با چاقو، آنها را قطعه قطعه می کنیم.»
اوگور همچنین گفت که صفحاتش در شبکه های اجتماعی مورد حمله قرار گرفتهاند و عدهای «تلاش دارند تا مدیریت صفحه» را در اختیار بگیرند. او میگوید که «برای اولین بار» با چنین وضعیتی مواجه شده اما وجدانش راحت است چرا که «طرف درست» ایستاده است.