خبرورزشی - دیدار رئالمادرید و بارسلونا همیشه سورپرایزهای خاص خودش را دارد. پنالتیهای مشکوک، شگفتیسازی جوانهای گمنام، قدرتنمایی ستارههای توپ طلادار، هیجان روی سکوها و... همگی به هر شکلی در الکلاسیکو خودشان را نشان دادهاند. جذابترین مورد الکلاسیکوها اما پرگل بودن آن است. تعداد گل بالا همراه با هیجانی که از الکلاسیکوهای مابین سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۴ مشاهده کردیم، میتوان امید داشت الکلاسیکو ۲۰۲۱ هم پر از اتفاق و گلزنی باشد. هرچند اگر چنین اتفاقی هم نیفتاد ورق زدن تاریخ حال هواداران دو تیم را خوب میکند.
۲۰۰۵
۱۰ آوریل سال ۲۰۰۵ اولین توپخانه را رئال به راه انداخت. این مسابقه در شرایطی برگزار شد که ۷ بازی به پایان فصل باقیمانده بود و بارسلونا با ۹ امتیاز از رقبای خود پیش بود. در بازیای که رونالدو برزیلی، مایکل اوون کارشناس این روزهای اسکای اسپورت، زینالدین زیدان سرمربی کنونی تیم و رائول گونسالس به عنوان ستاره اصلی حضور داشتند، دیوید بکهام نقش مهمی را ایفا کرد. زیدان، رائول، رونالدو و اوون همگی در فهرست گلزنان آن مسابقه نام خود را جاودانه کردند. این در حالی است که بکام دو پاس گل برای همتیمیهای خود ارسال کرد و ستاره زمین لقب گرفت. ساموئل اتوئو و رونالدینیو اگرچه برای بارسا گلزنی کردند اما این دو گل مقابل تیمی که میدانست در صورت باخت شانس قهرمانیاش تمام میشود، هرگز کافی نبود!
۲۰۰۷
۲ سال گذشت اما نه انتقامی گرفته شد و نه رئال مرد تکرار اتفاقات سال ۲۰۰۵ بود. دو روز بعد از روز جهانی زن یعنی در تاریخ ۱۰ مارس 2007 الکلاسیکو با ۶ گل همراه شد تا جشنواره گل در این مسابقه با بینندههای میلیونی رقم بخورد. البته در این مسابقه مساوی سهم دو تیم بود. نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر به نوکمپ آمده بودند. لیونل مسی با هتتریک خود هم به جوانترین گلزن الکلاسیکو تبدیل شد هم قدرتش را به رخ رونالدو و فان نیستلروی که برای آقای گلی باهم رقابت داشتند کشید. بارسلونا در آن زمان توسط فرانک رایکارد اداره میشد، در حالی که رئالمادرید در اختیار فابیو کاپلو بود. هر دو مربی مدتهاست که از مربیگری کنارهگیری کردهاند. این تساوی هم در هفته بیستوششم صدرنشینی سویا را پابرجا گذاشت.
۲۰۰۹
الکلاسیکویی که دربارهاش مینویسیم در تاریخ ۲ می اتفاق افتاد و فاجعه بدی برای کهکشانیها رقم زد. کریس رونالدو آن زمان بازیکن باشگاه یونایتد بود و هنوز به مادرید نیامده بود تا جلوی شکست سنگین ۶ بر ۲ پایتختنشینان را بگیرد. رئالمادرید با ۱۸ بازی پیاپی بدون شکست وارد این بازی شد و غرور خاصی داشت اما تیری آنری و بارسلونا خیلی زود به آن پایان دادند. آنری بعد از اینکه ایگواین در دقیقه ۱۳ تیم میزبان را جلو بیندازد بازی را به تساوی کشاند. دروازههای رئال یکی پس از دیگری باز شد و در همان سال یکی از سنگینترین شکستهای تاریخ رئالمادرید در الکلاسیکو در تاریخ ثبت شد. در آخر در همان سال هم بارساییها به قهرمانی لالیگا رسیدند تا لذت این برد هم برایشان دوچندان شود.
۲۰۱۰
حالا وارد عصر مورینیو و گواردیولا در کنار زمین میشویم. ۲۹ نوامبر ۲۰۱۰ تقابل این دو مربی در قابل الکلاسیکو باعث تحقیر مرد پرتغالی شد. آقای خاص که آن زمان تاکتیک دفاعی را برای مقابله با بارسا در قامت سرمربی اینتر امتحان کرده و نتیجه هم گرفته بود، همان را در رئال نیز جلوی آبیواناریها در اولین الکلاسیکوی خود پیاده کرد اما حاصلش شکست مفتضحانه با ۵ گل شد. رئالمادرید در آن فصل با هدایت ژوزه مورینیو رکوردی بدون شکست هم داشت. هرچند گلهای ژاوی ارناندس، پدرو، داوید ویا (دو بار) و جفرن برای خاتمه بخشیدن به چنین رکوردی کافی بود. این شکست همچنان بدترین ناکامی دوران مورینیو است. این کاتالانها بودند که تیتر اصلی روزنامهها را به خود اختصاص دادند و توانستند قدرتشان را به رقیب مادریدی دیکته کنند. همچنین اولین تلاش ژوزه مورینیو برای شکست دادن پپ گواردیولا به عنوان سرمربی رئالمادرید در لالیگا به ناکامی انجامید. سرخیو راموس هم در دقایقی پایانی این بازی به دلیل تکل روی پای لیونل مسی از زمین بازی اخراج شد.
۲۰۱۴
یک الکلاسیکوی تماشایی که ۷ گل در آن ردوبدل شد و بارسا با نتیجه ۴ بر ۳ رئال را مغلوب کرد. این بازی در شرایطی برگزار شد که رئالمادرید جلوتر از بارسلونا در جدول ردهبندی لالیگا قرار داشت. آن سال اتلتیکومادرید خود را به عنوان یکی از مدعیان کسب عنوان قهرمانی ثابت کرده بود اما مثل همیشه توجه رسانهها به الکلاسیکو معطوف بود. مسی، رونالدو، نیمار، راموس، اینیستا، بنزما، ژاوی و... نقش اصلی این مسابقه را بازی میکردند و هرکدام به نوعی در بازی اثرگذاری داشتند. ۷ گل در یکی از بهترین الکلاسیکوهای تاریخ ثبت شد و در حافظه علاقهمندان به فوتبال ماندگار ماند. سالی که لالیگا از دو قطبی رئال و بارسا خارج شد.