خبرورزشی - پرویز هادی برای رسیدن به دوبنده تیمملی اعزامی به المپیک در تبریز تمرین میکند. نفر سوم سنگینوزن کشتیآزاد جهان، یکیاز مردان باتجربه حاضر در انتخابی تیمملی اعزامی به مسابقات جهانی ۲۰۲۰ صربستان بود که باقبول شکست برابر حریفان، کارش گره خورد. هرچند آن رقابتها برگزار نشد و به یک جامجهانی انفرادی تبدیل شد.
حالا قرار است برای معرفی ملیپوشان اعزامی بهالمپیک ۲۰۲۱ توکیو، مجدداً پیکارهای انتخابی برگزار شود. برای سنگینوزن قرار بود، امین طاهری نفر اول انتخابی درایتالیا محک بخورد، که بهدلیل مصدومیت، احتمال قریببهیقین حضور درجام پلیکوئه ایتالیا را ازدست داده است. حالا همه منتظر تصمیم کادرفنی تیمملی درمورد نحوه برگزاری انتخابی سنگینوزن هستند. درهمینرابطه با پرویز هادی به گفتوگو نشستیم که باتجربهترین سنگینوزن حالحاضر کشتیآزاد در پاسخ به سوالات خبرورزشی گفت:
* فعلاً درتبریز با برنامههایی که آقای اسماعیل پلویی دادهاند، تمریناتم را انجام میدهم. تلاش میکنم تا زمان برگزاری انتخابی المپیک، بتوانم خودم را به آمادگی لازم برسانم، تا با غلبه بر مدعیان داخلی و جوانان بسیار باانگیزه، صاحب دوبنده تیمملی در المپیک توکیو شوم.
* تهران هم نیامدم تا هم اینجا تمریناتم را انجام بدهم و هم این که در خلال انجام تمرین، کمکی هم به جوانان و کشتی گیران مستعد استانم کرده باشم. تبریز و استان آذربایجان شرقی جوانان پرانگیزه و مستعد خوبی دارد که اگر کمی وقت گذاشته شود و بیشتر مورد توجه قرار بگیرند، می توانند خیلی زود در سطح کشور، آسیا و جهان خودشان را مطرح کنند.
* همینجا تمرین میکنیم، میبینم چه بچههای مستعد و علاقمندی برای تمرین و رسیدن به سکوهای معتبر کشتی دنیا، میآیند و تلاش میکنند. اصلاً بهخاطر همین بچههای مستعد بود که تصمیم گرفتم، یک آکادمی مجهز دارای خوابگاه و امکانات اقامتی راهاندازی کنم تا بچههای مستعد شهرستانهای استان هم بتوانند، با اسکان در خوابگاه آکادمی در دورههای ۲ یا ۳ هفتهای زیرنظر آقای اسماعیل پلویی آموزش ببینند و با آموزش صحیح، مهیای رقابت در سطح کشور بشوند.
* این تصمیم را از خیلی وقت پیش گرفتم و مدتها هم پیگیر موضوع بودم. هرچند بعضی مسئولان، نه تنها هیچ کمکی نکردند، بلکه تا توانستند کارشکنی و مانعتراشی هم داشتند تا من دلسرد شوم و قید موضوع را بزنم. اما برای کمک به بچههای تبریز و استان آذربایجانشرقی، نهتنها کوتاه نیامدم و دلسرد نشدم، بلکه باانگیزه بیشتر بهدیدار بعضی مسئولان علاقمند ورزش رفتم و از آنها درخواست مساعدت و کمک برای تحقق این هدف مهم کردم.
* قبلاً میخواستیم خانهکشتی تبریز را به آکادمی تبدیل کنیم، موافقت نکردند ولی ما هم دلسرد نشدیم، همچنان بهدنبال پیگیری کار از طریق مجاری مربوطه هستیم.
* خوشبختانه این پیگیریها تاحدود بسیار زیادی نتیجه داده و مسئولان محترم شهرداری تبریز موافقت شفاهی برای کمک به راهاندازی آکادمیکشتی را اعلام کردهاند. چون خودم کارمند ورزش شهرداری تبریز هستم، مسئولان شهرداری پذیرفتند برای راهاندازی آکادمیکشتی و برنامههایی که برای زیرپوشش گرفتن و آموزش کشتیگیران تبریز و شهرستانهای مختلف استان مثل مراغه، مرند، اهر، میانه، سراب، بستانآباد، عجبشیر و ....... ما را یاری دهند تا بتوانیم کشتیگیران همه استان را پوشش بدهیم.
* نسبت به نوجوانان و جوانان استانم احساس دِین میکنم، تمام تلاشم را بهکار میگیرم تا بتوانم این دِین را به شایستگی ادا کنم. اگر به فکر خودم بودم، خیلی راحت میتوانستم بروم تهران تمرین کنم. در تهران هم منزل دارم و هم حریفان تمرینی مناسبی هستند که کار کردن با آنها، برای آمادهسازی و تمرین خیلی بهنفع من است. اما برای کمک به کشتی تبریز و استان، همین جا ماندهام و تمرین میکنم تا در کنار این کشتیگیران، هم خودم را مهیای حضور در انتخابی تیمملی کنم و هم اینکه بهاین بچهها انگیزه بدهم، تا برای رسیدن به هدفهای بزرگ و ارزشمند، بیشتر تلاش کنند و زحمت بکشند.
* قبل از برگزاری انتخابی و اوایل اردو، خیلی آماده بودم، کادرفنی تیمملی هم شاهد بودند چه شرایطی داشتم. درواقع زودتر از انتخابی به آمادگی رسیده بودم و درآستانه انتخابی، بدنم تحلیل رفت و خالی کرد. مسابقات شروع شد و دیگر فرصتی برای ریکاوری و بازگشت دوباره بهآن آمادگی نبود. بعداز اینکه در انتخابی باختم، هم هیچ حرفی نزدم. گفتم هرکسی برنده شده حقش دوبنده تیمملی است.
* الان هم که موضوع جهانی بهپایان رسیده و قرار است ملیپوشان المپیک انتخاب شوند، باید شرایطی فراهم شود تا هرکس میتواند به تیمملی کمک کند، با عبور از فیلتر انتخابی، این فرصت را داشته باشد به تیم ملی کشور خدمت کند.
* نباید با لجبازی یا انتقام گرفتن از یک انتقاد یا موضعگیری برخلاف نظرات فلان مسئول، برای ممانعت از حضور مدعیانی که سالها زحمت کشیده و تلاش کردهاند، در مسابقه انتخابی بهانهجویی و مانع تراشی کرد. بعد از این همه سال زحمت در کشتی، فکر نمیکنم، شرکت در انتخابی توقع زیادی باشد، که از الان برای جلوگیری و ممانعت از این حضور، دارند کارهایی را انجام میدهند.
* به اعتقاد من همه فدراسیونها برای کشتی و سربلندی کشتی، تلاش کرده و زحمت کشیدهاند. فدراسیون فعلی هم دارد زحمت میکشد، تلاش میکند و کسی حق ندارد زحمات و تلاشهای این فدراسیون را نیز نادیده بگیرد. فدراسیونهای قبلی هم زحمت خودشان را کشیدهاند. حالا کم یا زیاد، هرچه درتوان داشتند برای موفقیت کشتی کار کردند، نباید همه زحمات آنها را زیرسوال برد. مگر همه اقدمات این فدراسیون صددرصد درست و صحیح است که توقع داریم همه کارهای فدراسیونهای قبلی درست بوده باشد. پس نباید همه کارهای آنها را نادیده بگیریم و همه زحمات را زیرسوال ببریم. انصافاً اگر چنین کاری بکنیم، از اخلاق و مروّت و مشتیگری به دور است.
* یکی از اقدامات خوبی که قبلاً انجام میشد، برگزاری مسابقات اوپن بود. خودم در تبریز میدیدم مثلاً یونس سرمستی نفر اول استان بود و هیاتکشتی استان درانتخابی تیمملی، همیشه یکیاز سهمیههای خودش را به او اختصاص میداد. البته اینحقِ سرمستی بود و هیاتکشتی هم حق را بهحقدار میداد، اما کشتیگیران دیگری که پشتِ سرِ او بودند، هیچوقت نمیتوانستند به انتخابی تیمملی راه پیدا کنند. هیچ شانسی نداشتند برای رسیدن به دوبنده تیمملی، بختشان را بیازمایند. زیرا اصلاً به انتخابی نمیرسیدند و قطعاً در اکثر استانها هم این روند حاکم بود. اما با راهاندازی مسابقات اوپن، کشتیگیرانی که نفر دوم و سوم استان بودند، این شانس را داشتند با موفقیت در اوپن، به جامتختی یا انتخابی تیمملی راه پیدا کنند و همین موضوع سرنوشت خیلی از آنها را تغییر میداد. آیا باید این کار ارزشمند را نادیده گرفت و منکر فواید آن شد؟!
* من معتقدم اگر همه کارهایی که میتواند به ایجاد انگیزه میان جوانان و کشتیگیرانی که پشتِخط تیمملی ماندهاند، کمک کند را نادیده بگیریم و فقط تصمیمات و برنامههای خودمان را صحیح بدانیم و بقیه را زیرسوال ببریم، قطعاً کشتی و تیمملی ضرر میکنند.