۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

چند دلیل برای نفرت هواداران لیورپول و منچستریونایتد از یکدیگر وجود دارد، از مسائل اقتصادی در قرن‌های گذشته تا افتخارات دو باشگاه.

خبرورزشی/ شهراد باغستانی؛ پشت هر نبرد فوتبالی یک داستان تاریخی وجود دارد که باعث شده هواداران دو تیم با یکدیگر مشکل داشته باشند یا حتی این مشکلات به تنفر برسد. هواداران لیورپول و منچستریونایتد هم بیش از یک قرن است که از یکدیگر تنفر دارند و می‌خواهند هر طور شده تیم‌شان در مسابقه با رقیب پیروز باشد، اما بعضاً ریشه مشکلات بین رقبای بزرگ اصلاً ربطی به فوتبال نداشته و مردم شهر‌ها به دلایلی از یکدیگر کینه به دل گرفته‌اند. داستان شهر‌های لیورپول و منچستر هم به قرن نوزدهم و زمان انقلاب صنعتی برمی‌گردد.
 
کانال منچستر و کشتی جنجالی
در قرن نوزدهم با رشد صنعت در انگلیس هر شهری به دلیلی اهمیت داشت. منچستر در صنعت نساجی زبانزد بود و لیورپول هم که شهری بندری بود تبدیل به یکی از مهم‌ترین بنادر جهان شد. بندر لیورپول در اقتصاد جهان جایگاه مهمی داشت و کشتی‌های زیادی از این بندر به آمریکای‌شمالی تردد می‌کردند. لیورپول و منچستر که در فاصله نزدیک با یکدیگر قرار گرفته بودند برای ارتباط اقتصادی کانال بریج‌واتر و راه‌آهن احداث کردند، اما لیورپولی‌ها با احداث کانال کشتی منچستر مخالفت کرده بودند. همین مخالفت لیورپولی‌ها باعث درگیری و نفرت مردم دو شهر از یکدیگر شد، چراکه برای احداث این کانال مسئولان شهر لیورپول درخواست پول بیشتری از منچستری‌ها کرده بودند. اگرچه سرانجام این کانال در یکم ژانویه ۱۸۹۴ تأسیس شد، اما از مشکلاتی که بین مردم دو شهر ایجاد کرد، نکاست. بعد از احداث کانال منچستر، فوتبال این دو شهر هم کم‌کم جان گرفت و در مصاف‌های لیورپول و نیوتن‌هیت (نام قدیمی منچستریونایتد) هم می‌شد نفرت مردم دو شهر از یکدیگر را به وضوح دید. در لوگوی باشگاه‌های منچستریونایتد و منچسترسیتی هم نماد کشتی به چشم می‌خورد که نشان می‌دهد احداث این کانال چقدر برای مردم شهر منچستر اهمیت داشته است.
از کانـال کشتــی تا بی‌احترامی به کشته‌شدگان
 
سال‌های سلطنت
اما از جایی به بعد این نبرد بین مردم دو شهر تبدیل به یک جنگ فوتبالی بین لیورپول و منچستریونایتد شد. منچستریونایتد باشگاه بزرگ و موفقی شده بود، اما سال ۱۹۵۸ در فاجعه مونیخ ستاره‌های شیاطین سرخ کشته شدند و این باشگاه به‌سختی خودش را دوباره به سطح اول فوتبال انگلیس رساند. در همین سال‌ها و در دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ لیورپول جام‌ها را یکی پس از دیگری گرفت و بر فوتبال انگلیس سلطنت می‌کرد.
از کانـال کشتــی تا بی‌احترامی به کشته‌شدگان
به نظر می‌رسید منچستریونایتد از لحاظ فوتبالی دیگر رقیب مهمی برای لیورپول محسوب نمی‌شود، اما به یکباره در دوران لیگ برتر ورق برگشت. با ظهور فرگوسن و ساختن منچستریونایتدِ رؤیایی، شیاطین سرخ نه‌تن‌ها به لیورپول رسیدند بلکه در افتخارات لیگ برتر بی‌رقیب شدند. جام‌های قهرمانی‌شان در لیگ به عدد ۲۰ رسید، درست در سال‌هایی که لیورپول در چالش قهرمان شدن در لیگ برتر بود. البته در سالیان اخیر دیگر هیچ‌کدام حاکم لیگ برتر نبوده‌اند و در کسب جام هم مثل گذشته توفیقی کسب نکرده‌اند.
از کانـال کشتــی تا بی‌احترامی به کشته‌شدگان
 
شوخی با کشته‌شدگان
در این بین ۲ دلیل دیگر برای بیشتر شدن کینه هواداران دو تیم نسبت به هم برشمرده می‌شود. ابتدا لیورپولی‌ها در سال‌هایی که موفق بودند با کشته شدن بازیکنان منچستریونایتد در فاجعه مونیخ شوخی می‌کردند و سپس بعد از فاجعه هیلزبورو و کشته شدن ۹۶ هوادار لیورپول، منچستری‌ها این رفتار را تلافی کردند. اگرچه این سال‌ها بی‌احترامی‌هایی از این دست کمرنگ‌تر شده، اما چیزی از کینه هواداران لیورپول و منچستریونایتد نسبت به هم کم نمی‌کند.
از کانـال کشتــی تا بی‌احترامی به کشته‌شدگان
 
از کانـال کشتــی تا بی‌احترامی به کشته‌شدگان

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

بازرگانی