نظرسنجی

بهترین مربی نیم فصل اول لیگ برتر را شما انتخاب کنید؟
۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

یک استادیوم شیک دیگر نیاز شهر بزرگ و پرجمعیت تهران است، به خصوص که به تازگی وزارت ورزش و جوانان خواستار برگزاری جام ملت‌های ۲۰۲۳ در تهران شده است.

به گزارش خبرورزشی،  صعود تیم پرسپولیس به دیدار پایانی لیگ قهرمانان آسیا بهانه‌ای شد که شرکت توسعه و تجهیز اماکن ورزشی که زیر نظر وزارت ورزش و جوانان فعالیت می‌کند بعد از سال‌ها و شاید بعد از دهه‌ها دستی به سر و روی استادیوم آزادی بکشد. این اقدام که ظرف مدت دو، سه هفته انجام شد به خاطر پرسپولیس نبود بلکه به خاطر اولتیماتومی بود که کنفدراسیون فوتبال آسیا به فدراسیون فوتبال داد و اگر استقلال هم جای پرسپولیس بود این اولتیماتوم به فدراسیون فوتبال داده و در نهایت استادیوم آزادی بازسازی می‌شد. بارش باران‌های اخیر و البته تصاویری که از استادیوم آزادی منتشر شده نشان می‌دهد این بازسازی در همه جا‌ها خیلی پررنگ نبوده و ظاهری بوده و استادیوم نیاز به بازسازی اساسی دارد و شاید به همین دلیل است که کریمی، مدیر شرکت تجهیز و توسعه می‌گوید بازسازی همه‌جانبه استادیوم آزادی نیاز به ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه دارد! عدد بازسازی کمی عجیب است به طوری که باشگاه فولاد مدعی شده فولاد آره‌نا را با ۱۵۰ میلیارد تومان ساخته است. بازسازی استادیوم آزادی یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است مگر اینکه وزارت ورزش و جوانان تصمیم بگیرد این استادیوم را خراب کند و یک استادیوم جدید بسازد، اتفاقی که البته در همه جای دنیا مرسوم است. آنچه مسلم است آزادی نمی‌تواند پاسخگوی همه نیاز‌های فوتبال باشد کما اینکه کارلوس کی‌روش بعد از بازی دوستانه با ترینیداد و توباگو نسبت به کیفیت چمن اعتراض کرد. این استادیوم هم‌اکنون علاوه بر میزبانی از تیم ملی برگزار‌کننده دیدار‌های استقلال و پرسپولیس هم هست و رفته رفته در حال تبدیل شدن به یک استادیوم فرسوده است، به خصوص که بازسازی اخیر هم ظاهری بوده است. یک استادیوم شیک دیگر نیاز شهر بزرگ و پرجمعیت تهران است، به خصوص که به تازگی وزارت ورزش و جوانان خواستار برگزاری جام ملت‌های ۲۰۲۳ در تهران شده است. تورنمنتی که برگزاری آن در تهران می‌تواند خیلی از آسیایی‌ها و جهانیان را متوجه امنیت و زیبایی‌ها و همچنین غنای فرهنگی تهران و دیگر شهر‌های ایران کند. ۸ استادیوم شیک در قطر که برای جام جهانی ۲۰۲۲ ساخته می‌شود در فاصله ۴ سال تا آغاز این بازی‌ها ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و این در حالی است که از زمان آغاز ساخت این استادیوم‌ها مدت زیادی نمی‌گذرد، شاید ۲۰ ماه. این اتفاق نشان می‌دهد ساخت استادیوم خیلی کار سختی نیست و تنها یک اراده راسخ می‌طلبد و اینکه درک کنیم در جهان امروز استادیوم‌های فوتبال می‌تواند معرف فرهنگ، توانمندی یک شهر در معماری و... باشد. در همه سال‌های اخیر استادیوم‌های زشت در شهر‌هایی که فوتبال ندارند کم نساخته‌ایم. استادیوم‌هایی که حتماً میلیارد‌ها تومان بودجه را بلعیده‌اند و امیدواریم این اشتباه در آینده تکرار نشود. داشتن ۱۰ استادیوم شیک و کلاسیک بهتر از ۳۰ استادیومی است که جذاب و تماشایی نیستند و در شهر‌هایی ساخته می‌شوند که فوتبال ندارند.
تکرار می‌کنیم بازسازی آزادی یک ضرورت است، اما در کنار این ضرورت، ضرورت‌های دیگری هم وجود دارد، ساخت استادیوم جدید در تهران. بد نیست در کنار آسمانخراش‌هایی که در کیلومتر‌های پایانی اتوبان‌های شهید همت و حکیم ساخته می‌شود یک استادیوم شیک و رؤیایی هم بسازیم تا تبدیل به یکی از نماد‌های شهر تهران شود، آن هم با معمار ایرانی.
به یاد داشته باشیم براساس تأکید کنفدراسیون فوتبال آسیا از سال ۲۰۲۱ تیم‌هایی می‌توانند در لیگ قهرمانان آسیا حاضر شوند که دارای استادیوم اختصاصی باشند و این بدین معنی است که باشگاه‌ها هم باید در کنار دولت استادیوم بسازند.
مسئولان و صاحب‌نظران پاسخ می‌دهند
آزادی را بازسازی کنیم یا ورزشگاه جدید بسازیم؟
به گفته مدیرعامل شرکت تجهیز و توسعه و نگهداری اماکن ورزشی هزینه بازسازی کامل مجموعه ورزشی آزادی چیزی حدود ۲۰۰ میلیارد تومان خواهد بود. این در حالی است که AFC و FIFA ما را ملزم به داشتن چندین ورزشگاه حرفه‌ای و مدرن برای میزبانی مسابقات بین‌المللی کرده‌اند و با هزینه‌های چند ده میلیاردی بازسازی ورزشگاه‌های قدیمی می‌توانیم خود را صاحب ورزشگاه‌های جدیدتر کنیم. اینکه آزادی را بازسازی یا ورزشگاه جدید درست کنیم، سؤالی است که آن را با تنی چند از مسئولان و کارشناسان مطرح کردیم. این صحبت‌ها را بخوانید.
حسن کریمی: بازسازی ورزشگاه آزادی از واجبات است
مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی در این خصوص گفت: استادیوم آزادی و در کل مجموعه ورزشی آزادی یک سرمایه و مجموعه ملی است و ما باید برنامه‌های مدونی برای آماده‌سازی و بازسازی این مجموعه بزرگ داشته باشیم. شما دیدید که برای فینال لیگ قهرمانان آسیا کاری جهادگونه انجام دادیم و بسیاری از مشکلات را در سه هفته حل کردیم و برای آماده‌سازی و ترمیم عمرانی و سازه‌ای آن به دویست میلیارد تومان و دو سال زمان هم نیاز داریم. ساخت ورزشگاه‌های جدید کار خوب و لازمی است، ولی مجموعه ورزشی آزادی، چون یک سرمایه ملی است، باید حفظ و بازسازی شود.
سهیل مهدی: ۱۰ تا ۳۰ هزار نفری داشتیم کافی بود
رئیس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای سازمان لیگ در این خصوص به خبرورزشی گفت: ما اگر ۳، ۴ تا ورزشگاه قدیمی مثل آزادی را که ورزشگاه ملی ما محسوب می‌شود حفظ و نگهداری کنیم و حدود ۱۰ تا ورزشگاه ۳۰ هزار نفری هم که از امکانات حرفه‌ای و مدرن برخوردار باشند داشته باشیم قطعاً تمامی مشکلات ما حل خواهد شد. داشتن ورزشگاه ۲۵ هزار نفری از الزامات AFC است لذا من معتقدم همان‌طور که به بازسازی ورزشگاه‌های بزرگ ملی خود (آزادی) اهمیت می‌دهیم باید هم در ساخت ورزشگاه‌های جدید با امکانات حرفه‌ای بالا کوشا باشیم.
مسعود سلطانی‌فر: در اکثر استان‌ها هم ورزشگاه‌های خوبی ساخته‌ایم
وزیر ورزش و جوانان در این خصوص گفت: خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب در شهر اهواز استادیوم ۵۰ هزار نفری غدیر و در تبریز استادیوم ۷۰ هزار نفری یادگار امام و در مشهد ثامن، در اصفهان ۷۵ هزار نفری نقش‌جهان و به طور کل در مراکز ۲۲ استان کشور استادیوم‌های ۱۵ هزار نفری ساخته یا مرمت شده است که اکثراً به بهره‌برداری رسیده‌اند و پس از تکمیل ورزشگاه‌های ۱۵ هزار نفری ارومیه و زنجان دیگر هیچ مشکل سخت‌افزاری در برگزاری دیدار‌های مهم نخواهیم داشت. ما برای ساخت ورزشگاه‌های مدرن و جدید اقدامات اساسی انجام داده‌ایم، ولی ورزشگاه آزادی به عنوان یک ورزشگاه بزرگ ملی باید هم به خوبی تجهیز و نگهداری شود.
فرهاد نیکوخصال: این سرمایه ملی باید مرمت شود
مدیرکل مجموعه ورزشی آزادی در این خصوص می‌گوید: ما اقدامات زیادی برای بازسازی ورزشگاه آزادی انجام دادیم و نمونه آن را هم در آماده‌سازی این ورزشگاه برای فینال لیگ قهرمانان آسیا شاهد بودیم که چطور به صورت شبانه‌روزی ورزشگاه آزادی را به شرایط ایده‌آل حرفه‌ای رساندیم.
مجموعه ورزشی آزادی یک استثناست و ما وظیفه داریم این مجموعه بزرگ را که سرمایه عظیمی برای مردم به شمار می‌رود، حفظ و نگهداری کنیم. قطعاً ساخت ورزشگاه‌های جدید اهمیت زیادی دارد، ولی مجموعه ورزشی آزادی باید به خاطر جایگاهی که دارد، مرتب مورد مرمت و بازسازی قرار بگیرد.
حبیب رضایی: به هر دو باید اهمیت داده شود
مدیرعامل باشگاه فولاد خوزستان در این خصوص گفت: ما به عنوان یک باشگاه حرفه‌ای باید از امکانات حرفه‌ای هم برخوردار باشیم. خوشبختانه با همکاری مسئولان شرکت فولاد خوزستان و برای رفاه حال تماشاگران یک ورزشگاه مدرن با امکانات حرفه‌ای و خوب راه‌اندازی کردیم که از سال ۱۳۷۸ استارت آن زده شد. به نظر من بازسازی ورزشگاه‌های قدیمی کار مهم و واجبی است، اما از طرفی همه استان‌ها و باشگاه‌های حرفه‌ای باید دارای ورزشگاه‌های خوب و جدید و مدرن هم باشند تا با سرعت به سوی ورزش حرفه‌ای و قهرمانی پیش برویم و من خوشحالم باشگاه فولاد در این خصوص قدم‌های بلندی برداشته است.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرسنجی

بهترین مربی نیم فصل اول لیگ برتر را شما انتخاب کنید؟

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی