در فوتبال که یک رشته تیمی است، گاهی جوایز انفرادی میتواند ارزشی معادل موفقیتهای تیمی برای دارنده آن به همراه داشته باشد. یعنی برخی جوایز انفرادی آنقدر مهم هستند که تاثیر مستقیم روی قیمت پیشنهادات و جایگاه بازیکن میگذارند. تا حدی که عملکرد او در قالب تیمی که در آن حضور داشته تحت الشعاع قرار میگیرد.
جایزه توپ طلا اولین بار به همت مجله فرانس فوتبال در اروپا متولد شد اما کم کم سایر قارهها و حتی فدراسیون جهانی فوتبال فیفا هم از آن الگوبرداری کردند. قاره آسیا از دهه ۹۰ میلادی به شکل رسمی این جایزه را وارد تقویم خود کرد و جالب اینکه اولین برنده توپ طلا در تاریخ یک ایرانی بود. البته پیش از آن سابقه داشت که در پایان یک تورنمنت معتبر جایزه بهترین بازیکن اهدا شود. ابراهیم آشتیانی بعد از جام ملتهای ۱۹۷۲ و علی دایی بعد از رقابتهای مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۴ در قطر برنده این جایزه شده بودند اما به شکل رسمی اولین توپ طلا در سال ۱۹۹۶ اهدا شد که به خداداد عزیزی از کشورمان رسید.
تا امروز ۴ بازیکن ایرانی برنده توپ طلای مرد سال آسیا شدهاند؛ خداداد عزیزی ۱۹۹۶ ، علی دایی ۱۹۹۹ ، مهدی مهدوی کیا ۲۰۰۳ و علی کریمی ۲۰۰۴ که جملگی سابقه حضور در لیگ برتر ایران را هم دارند. خداداد با لباس پاس قهرمان لیگ سوم حرفهای شد و سه بازیکن دیگر هم پیراهن پرسپولیس را در لیگ برتر به تن کردهاند. اما در میان سایر بازیکنانی که از ملیتهای دیگر سابقه دریافت توپ طلای مرد سال آسیا را دارند تاکنون فقط یک نفر تجربه بازی در لیگ برتر ایران را داشت. او سرور جپاروف نابغه ازبکستانی بود که دو بار در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۱۱ مردسال آسیا شد و در فصل ۹۶-۹۷ یعنی لیگ هفدهم برتر پیراهن استقلال را به تن داشت.
از لحظهای که عبدالکریم حسن در فولادشهر به عنوان بازیکن جانشین با پیراهن پرسپولیس وارد میدان شد، در این عنوان هم قرمزها به رقیب دیرینه خود رسیدند! حالا دو بازیکن با سابقه دریافت توپ طلای مرد سال آسیا از ملیتهای ازبکستان و قطر تجربه حضور در لیگ برتر ایران را دارند که یکی برای استقلال بازی کرده و دیگری برای پرسپولیس.
عبدالکریم حسن در سال ۲۰۱۸ که خیلیها اعتقاد داشتند این جایزه حق علیرضا بیرانوند ماست، مرد سال آسیا شد و حالا در نقل و انتقالات زمستانی به پرسپولیس ایران پیوسته است.