نظرسنجی

استقلال و پرسپولیس مقابل پاختاکور و الریان چه نتایجی می گیرند؟
درس بزرگی که از جام ملت‌ها گرفتیم؛ با این فوتبال قهرمان نمی‌شویم!
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

وقتی تیم ملی در یک بازی خوب ژاپن را دو بر یک شکست داد و این تیم را حذف کرد، همه تصور می‌کردند ایران یکی از دو تیم راه یافته به بازی پایانی خواهد بود.

بازی ایران – قطر ۵ گل داشت که سهم تیم میزبان سه گل بود. غیر قابل باور بود که قطر سه بار دروازه تیم ملی را باز کند. البته تزلزل تیم ملی در خط دفاعی را پیش تر در بازی با هنگ کنگ و حتی سوریه دیده بودیم و خیلی‌ها به کادر فنی تیم ملی هشدار دادند اما این هشدارها جنبه انتقاد تلقی شد و اینکه آنهایی که این حرف‌ها را می‌زنند از سر دلسوزی نیست و نقد می‌کنند تا به تیم ملی فشار بیاورند.

نگاهی به عملکرد تیم‌های تحت هدایت امیر قلعه نویی در فوتبال باشگاهی موید این مطلب است که همواره تیم‌های تحت هدایت امیر قلعه نویی در فاز تهاجمی‌خوب بودند اما در فاز دفاعی نه و این شکل از بازی در تیم ملی هم نمود پیدا کرد. امیر قلعه نویی بعد از جدایی از استقلال با وجود در اختیار داشتن تیم‌های مدعی و بزرگ قهرمان نشده است و دلیل این بوده در بازی‌هایی که تصور نمی‌شد، تیم‌های او می‌باختند. همانند شکست تیم ملی در برابر قطر.

ایران به قطر باخت بدم باخت. اما این شکست می‌تواند درس‌های زیادی برای فوتبال ما داشته باشد. همان بهتر که تیم ملی با این فوتبال فینالیست نشد چرا که می‌رود و درس می‌گیرد و اکنون هم متوجه شده است با این فوتبال قهرمانی دردسترس نیست.

تیم ملی باید از بازی بلند و طولی دست بکشد. ایران به عنوان مدعی قهرمانی در آسیا باید فوتبال مالکانه بازی کند. تحت فشار و پرس توپ  را به گردش در بیاورد. فوتبال تیم ملی ما اکنون فوتبال طولی با پاس‌های بلند و استفاده از توپ‌های سوم است. در حالی که تیم‌های کوچک در فوتبال آسیا روی به فوتبال کلاسیک – پر پاس و بازی منطقه به منطقه روی آوردند. همان نمایشی که اردن در برابر کره جنوبی داشت. این فلسفه فوتبال سال‌هاست برای کره جنوبی – ژاپن و استرالیا ایده شده و این تیم‌ها حاضر نیستند تحت هیچ شرایطی از این ایده دست برندارند. آنها حتی در صورت شکست هم سعی می‌کنند همان ایده را تکرار کنند.

تیم ملی در برابر بدشانس نبود. اگر تیم ملی در این بازی موقعیت از دست داد باید بگوییم قطر هم موقعیت از دست داد. اگر قرار بود همه ی توپ‌های هر دو تیم گل می‌شد باز قطر از ما پیشی می‌گرفت. این حرف‌ها فریب است. فریب افکار عمومی و تیم ملی. تیم ملی باید یاد بگیرد فوتبال مالکانه را. این فوتبال را تمرین کند. تیم ملی برای بزرگ شدن باید فوتبال پر پاس بازی کند. امیر قلعه نویی پیش از شروع جام ملت‌ها به این نکته اشاره کرد و گفت می‌خواهم فلسفه پپ در سیتی را در تیم ملی پیاده کنم. او نتوانست این کار را انجام دهد و باید از نو دوباره تلاش کند.

بیشتر بخوانید: سکوت علیرضا جهانبخش شکست/ پیام احساسی کاپیتان تیم ملی پس از حذف از جام ملت‌ها

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظرات

  • منتشرشده: ۸
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۱
  • نسل نفرین شده کیروش IR ۲۱:۴۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۹
    فوتبال ما همیشه در خطوط مختلف باید یک رهبر داشته باشه یعنی در دفاع یک رهبر داشته باشه مثلا بازیکنی مثل سید جلال حسینی که هم مدافعین هم گلر تیم را مدیریت میکرد یا در خط هافبک یک رهبر مثل همین امیر قلعه نویی در زمانی که بازی میکرد و توان مدیریت بالایی داشت یا در گذشته مثل علی پروین و در خط حمله هم بازیکنی مثل علی دایی که در زمان حمله کل تیم برای او بازی میکردن البته منظورم این است که فورواردی داشته باشیم که بخاطر وجود او تیم یکدست به فاز تهاجمی برود ، فوتبال نیازمند چنین بازیکنانی در زمین است بازیکنانی که اول ذات مدیریت داشته باشند بعد فوتبالی باشند ، در بازی با قطر وقتی یک گل جلو افتادیم تنها چیزی را که شاهد نبودیم مدیریت بر زمین بازی و فوتبالمان بود
    • خشت و آئینه: IR ۰۰:۴۹ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۰
      لزومی نداره شما توپو از جلوی دروازه‌ خودت تیکه تیکه و متر متر جلو ببری. برحسب موقعیت مکانی و زمانی بازیکنت میتونی پاس طولی بدی. مهم به مقصد رسیدن و لو نرفتن توپه. بنابراین دادن پاس بلند و طولی به خودی خود هیچ ایرادی نداره. ایراد از وقتی شروع میشه که هر بازیکنی از هر جای زمین بدون توجه به مدافعین و تعدادشون اقدام به سانتر روی دروازه حریفی کنه که احتمالا قدشون بلنده و خوب دفاع میکنن. همون کاری که تو بازی با قطر بی‌وقفه تکرار شد و دست بردار هم نبودیم. اونجا دیگه باید رو به پاسهای کوتاه کوتاه یا دریبل میاوردیم و برحسب موقعیت اقدام به شوت یا هر کار دیگه‌ای میکردیم. وقتی کل سانترهای شما بلوکه یا دفع میشه یعنی از این حربه نتیجه نمیگیری و باید فوتبال روی زمین رو دنبال کنی. برخلاف عقب زمین که دریبل زدن به هیچ وجه تایید نمیشه توی محوطه جریمه حریف و پشت اون شدیدا توصیه میشه چون اونجا احتمال خطا روی شما زیاد میشه. با توجه به اینکه خیلی از گلهای بازیها از روی ضربات ایستگاهی و بدون دخالت سایر همبازیها زده میشن بنابراین دریبل زدن اونجای زمین به شدت توصیه میشه. طبق قانون بهره‌وری از هر عمل 👇👇👇
    • خشت و آئینه: IR ۰۰:۵۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۰
      👆👆👆 زائدی تو کار باید حذر بشه. حالا شما بیا یه ریز با مدافع و دروازه‌بانت پاسکاری کن، اگه نتیجه گرفتی. کار زائد اسمش رو خودشه و مورد تایید هیچکسی نیست. خیلی وقتا پاس زائد یا مکث زائد باعث از دست رفتن موقعیت گل تیم شما میشه. بنابراین رمز و راز موفقیت بازیکن تو سرعت و دقت در پاس یا شوت یا ضربه سر او مستتره. از اونجا که خیلی از شوتهای سرضرب و دقیق معمولا به گل منجر شده‌اند بنابراین مهم رعایت اصل دقت و سرعته نه تاخیر. فوتبال تاخیری یا بی‌هدف مورد تایید هیچکسی نیست. مشکل فوتبال ما هوش کم بازیکنای ماست که نمیدونن کار درست و غلط کدومه. فوتبالیستی که بعد چند سانتر نمیفهمه از سانترش نتیجه نمیگیره کودنه. فوتبالیستی که تو شلوغی محوطه جریمه اقدام به شوت میکنه کودنه. تو بازی با قطر شوتهای بازیکنای ما بارها بلوکه شد در حالی که کاملا معلوم بود بلوکه میشه. بنابراین کار عبث همیشه خدا عبثه.
  • قدرت IR ۲۲:۲۴ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۹
    این درس حداقل ۳۰ ساله گرفتیم منتهی فقط بعداز شکست ها یادمون میفتیم که...بعداز دوروز روز از نو روزی از نو! مگر نیم قرن نرفتیم المپیک درس نبود؟ حذف خفت بار در همین بازی های آسیایی و بازی های انتقاد آمیز! و....در س نبود؟!!
  • حق IR ۲۲:۴۰ - ۱۴۰۲/۱۱/۱۹
    این درسو چرا بعد جام جهانی و جام جهانی ۲۰۱۸ و جام مبت های ۲۰۱۹ نگرفتین ؟
  • بهنام IR ۰۰:۳۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۰
    چهل و اندی ‌سال درس گرفتیم کی قراره از این درسها استفاده کنیم معلوم نیست
  • مجید IR ۰۰:۵۵ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۰
    فوتبال مالکانه یحیی
  • ناشناس IR ۲۱:۲۳ - ۱۴۰۲/۱۱/۲۱
    خدا حافظ فوتبال تا بعد از جام جهانی و انتخاب مربی جدید فوتبال. فوتبال ایران دیگر ارزش دیدن نخواهد داشت

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرسنجی

استقلال و پرسپولیس مقابل پاختاکور و الریان چه نتایجی می گیرند؟

پربازدید امروز

آخرین خبرها

بازرگانی