ایران در برابر امارات و در جدال سرگروهی پنج گل زد که سه تای آن توسط کمک داور ویدیویی مردود اعلام شد. اینکه ما در انجام برنامههایمان موفق بودیم و به گل رسیدیم تنها یک وجه قضیه است و میتوانیم از مردود شدن این گلها درس بگیریم.
گل محبی با یک خطا چند ثانیه قبل از ضربه مردود اعلام شد تا بازیکنان بدانند باید مراقب تک تک حرکاتشان موقع استارت زدن باشند. گل قلیزاده و سردار هم که آفساید اعلام شد، آن هم با فاصله میلیمتری که اهمیت لحظه استارت زدن را به رخ کشید. اما این بازی در بحث دفاعی هم برای ما درسهایی به همراه داشت. حسین کنعانی زادگان با بیاحتیاطی و بدون قصد مرتکب پنالتی شد تا بار دیگر اهمیت جزئیات با وجود کمک داور ویدیویی مشخص شود. ضربهای که ناخواسته هنگام دویدن به سمت توپ به پای حریف خورد و خوشبختانه آمادگی بیرانوند را به رخ رقبا کشید.
در صحنه گل خورده ایران درسهای بزرگتری وجود داشت. بازیکن حریف در لحظه ارسال توپ دو سه متر عقبتر از کنعانی بود اما بعد از استارت و در کسری از ثانیه به همین اندازه از او جلو افتاد. در حرکت آهسته تلاشی که کنعانی برای استارت زد، کاملاً مشخص بود این حداکثر توان اوست و همه اهالی خانواده فوتبال از قبل میدانستند که دو مدافع میانی ما تنها روی سرعت ضعف دارند.
البته شجاع خلیلزاده در جوانی مشکل سرعت نداشت اما جبر زمانه را چارهای نیست، سن او بالا رفته و کمبود سرعت را با بار تجربه جبران میکند که در این صحنه چندان به کار ما نیامد. درس دیگر این گل استفاده از فضای خالی مانده پشت سر رامین رضاییان بود، اشتباهی که اگر در مراحل بعدی تکرار شود جبرانش بسیار سخت است. رامین یک وزنه مهم در کار تهاجمی برای ماست و با توجه به مصدومیت صادق محرمی و سابقه مصدومیت خود او قبل از جام، او تنها گزینه ما برای این پست در حال حاضر است که باید خیلی بیشتر از این مراقب باشد.
در ۱۰ دقیقه آخر این بازی - البته تا قبل از اعلام ۱۳ دقیقه وقت تلف شده که دو تیم آشکارابه همین نتیجه راضی بودند - ارزش آن سه گل مردود بیشتر نمایان شد. ایران تحت فشار دفاعی قرار داشت و خوشبختانه بازیکنان امارات به لحاظ تجربه و کیفیت در حدی نبودند که بتوانند به ما ضربه بزنند، اما تکرار این شرایط مقابل ژاپن یا کره یا استرالیا کار دست ما میدهد.
تک گل امارات اگرچه نتوانست تغییری در نتیجه و صدرنشینی ما بدهد اما یقیناً برای کادرفنی درسهای مهمی به همراه داشت.