ابراهیم قاسمپور فوتبالیست اسبق تیم ملی کشورمان در جام جهانی ۱۹۷۸ فرانسه و مربی سالهای گذشته تیم ملی در گفتوگو با خبرورزشی، درباره پیروزی تیم فوتبال نوجوانان کشورمان مقابل برزیل و دیدار بعدی این تیم مقابل انگلیس اظهاراتی را مطرح کرد.
پیروزی تیم فوتبال نوجوانان ایران مقابل برزیل را چطور ارزیابی کردید؟
برد بسیار دلنشین و دلچسبی بود. این پیروزی میتواند به لحاظ انگیزشی و روحیهای همه بچههای تیم را در شرایط خوبی قرار بدهد. همینطور کادر فنی را اما نباید در باد این برد خوابید. مغرور شدن میتواند ضربه بزرگی به تیم فوتبال کشورمان در آستانه بازی با انگلیس بزند. این بچهها برای اینکه ثابت کنند آن پیروزی جرقه نبوده و خودشان توانستند با قدرت تیمی خودشان برزیل را شکست بدهند باید در دیدار مقابل انگلیس این موضوع را اثبات کنند.
کلاً تیم کشورمان را چطور دیدید؟
پیروزی بر برزیل که تیم قهرمان جهان است کار بزرگی بود. این خیلی مهم است که بتوانیم این تیم و این بازیکنان کم سن و سالش را مدیریت کنیم. مراقبت از وضعیت روحی روانی این بچهها اهمیت بسیار زیادی دارد. به ویژه که این بچهها در حال حاضر بیشتر از مسائل فنی به مسائل روحی روانی نیاز دارند.
به نظر شما حسین عبدی به خوبی از پس این کار بر میآید؟
زمانی که عضو کمیته فنی فدراسیون فوتبال بودم شخصاً روی انتخاب حسین عبدی پافشاری میکردم. عبدی جزو معدود مربیانی است که اولاً تجربه کار با ردههای پایه را دارد ثانیاً برای این رده وقت میگذارد. پشت کار دارد و دل میسوزاند. تعدادی از دستیارانش که آنها را هم تا حدی میشناسم همین شرایط را دارند. گاهی اوقات میدیدم که آنها روزی بیش از ۵ تا ۶ ساعت برای رده پایه وقت صرف میکردند. با بچهها کار میکردند و نشان میداد که علاقمند هستند. نه مثل کسانی که تنها فرمالیته میآیند و روزی یک ساعت تمرین میکنند و بعد میروند تا روز بعد!
مهمترین اتفاق برای این تیم دوستداشتنی چه میتواند باشد؟
قطعاً اول باید به صعود از این گروه فکر کنیم. باید این بچهها را پله به پله بالا ببریم تا بعد به اتفاقات بزرگتر برسیم. باید به آنها بقبولانیم که هنوز هیچ کاری نکردیم و اتفاقی نیفتاده است.
علی پروین در پیامی تصویری ضمن ابراز خوشحالی از پیروزی بازیکنان تیم نوجوانان به آنها وعده داده در فینال از نزدیک بازیشان را میبیند. این موضوع تا چه اندازه روی تیم ایران میتواند تاثیرگذار باشد؟
من نمیدانم این بچهها تا چه اندازه علی پروین یا امثال من را میشناسند اما این موضوع خیلی میتواند کمک کند که یک پیشکسوت فوتبال ایران در جام جهانی و یکی از سرشناسترین فوتبالیستهای کشور، بازی این بچهها را دیده و آنها را تشویق میکند. این یعنی همه ایران از این اتفاق خوشحال هستند که میتواند تاثیر خوبی روی بچههای تیم بگذارد.
پس از انتشار این پیام، برخی انتقاد کردند که چرا علی پروین به آنها وعده پاداش نقدی نداده است. به نظر شما بازیکن ۱۵ یا ۱۶ ساله در این شرایط بیشتر به دنبال پول است یا توجه؟
قطعاً در هر شرایطی پاداش و هدیه گرفتن باعث ایجاد انگیزه میشود. به ویژه بچههای این دوره و زمانه که نسبت به ما در همین سن و سال به مراتب پول را بهتر میشناسند. همه ما میدانیم که در حال حاضر فوتبال در دنیا بعد از صنعت نفت و اسلحه، سومین اقتصاد یا تجارت بزرگ جهان است. این بچهها هم با پول بیگانه نیستند اما به نظر من در این شرایط وقتی که امثال علی پروین هم نگاهشان به مسابقه آنهاست برایشان ارزش زیادی دارد.
بازی مقابل انگلیس را چطور پیشبینی میکنید؟ آیا در این رده سنی هم می توان تفاوتی بین سبک انگلیس و برزیل قایل شد؟
در ردههای پایه این چنینی خیلی نمیتوان آنها را به تیمهای بزرگسالشان تشبیه کرد اما به طور کلی در کشور انگلیس فوتبال به شکل اصولیتر و بر مبنای مدارس فوتبال آموزش داده میشود. برای خودشان سبک و سیاق خاصی دارند و مثل برزیل نیستند که خلاقانه و فانتزی بار بیایند. فوتبال انگلیس بر مبنای قدرت فیزیکی و تاکتیک بنا میشود و این میتواند تا حدی کار تیم ما را سخت کند.
چطور؟
ما در رده بزرگسالان هم دیدهایم که تیم ملی مان بعضاً مقابل تیمهایی که بازی فیزیکی و درگیرانه انجام میدهند بیشتر به مشکل میخورند. حتی تیمهای درجه ۲ مثل بحرین. قطعاً حسین عبدی و دستیارانش برای این بازی نقشههای درستی را طراحی خواهند کرد تا تیم نوجوانان ما بتواند به نتیجه دلخواهش در این بازی برسد. باز هم تاکید میکنم در حال حاضر ما فقط باید به صعود فکر کنیم.