حاشیهنگاری خبرنگار اعزامی خبرورزشی از هانگژو؛ چین یک کشور بسته کمونیستی بود، با اقتصادی بهشدت ضعیف اما طی ۵۰ سال اخیر به یک ابرقدرت اقتصادی تبدیل شده که حالا بازارهای کل دنیا را در اختیار دارد. اینکه چین چه برنامهای پیاده کرد و چطور به اینجا رسید بماند برای وقتی دیگر اما نقطه آغاز تمام این تحولات شاید از ایجاد رقابت باشد. رقابتی که ریشه در فرهنگ مردم چین دوانده و جزئی جداییناپذیر از زندگی آنها شده است و نمونه آن را امروز در خیابانهای این کشور میبینید.
در چین بهندرت پیش میآید که در یک لحظه دو اتومبیل از یک کارخانه یا حتی از یک کشور کنار هم قرار بگیرند. سر چهارراه، پشت چراغ قرمز و در پارکینگها شما کلکسیونی از اتومبیلهای مختلف از کشورهای متفاوت میبینید که تنها در سال ساخت به هم نزدیک هستند. در چین اتومبیل مدل ۲۰۱۰ پیدا نمیکنید، ۲۰۱۵ هم همینطور؛ اغلب ماشینها برای ۴، ۵ سال اخیر هستند و هر کدام متعلق به یک کمپانی یا یک کشور.
در چین از ماشینهای آلمانی تا آمریکایی، از بنز و بیامو تا آئودی و فولکس واگن، انواع مدلها و اتومبیلها دیده میشود. ماشینهای ایتالیایی و انگلیسی هم طرفدارانی دارند اما جالب اینجاست که تعداد ماشینهای چینی کمتر از ماشینهای خارجی است! در کشوری که مردمانی ناسیونالیست و بهشدت متعصب روی زبان و فرهنگ و صنعت ملی دارد، ورود ماشین خارجی آزاد است تا مردم خودشان بهترین را انتخاب کنند. در چنین شرایطی تولیدکننده هم مجبور است کیفیت را بالا ببرد تا از بازار جا نماند.
وقتی به خیابانهای خودمان نگاه میکنیم قدرت تولید اتومبیل چین یادمان میآید؛ چین یکی از بزرگترین صادرکنندگان ماشین به همه دنیاست، آنها در همه سایز و همه قیمت و همه مدل برای هر سلیقهای ماشین دارند اما جالب است بدانید که هیچکدام از این ماشینهای موجود در تهران در خود چین دیده نمیشود! چرا؟ چون ماشینهای چینی اینجا از گرانترینها و بهترینها هستند؛ از آنها که در اختیار دیپلماتها قرار میگیرند! با بیشترین ایمنی و بالاترین کیفیت و زیبایی که نمونه ندارد.
و اگر میخواهید بدانید چطور چین از هیچ به چنین تکنولوژی در تولید اتومبیل رسیده کافی است به خیابانهایشان نگاه کنید. اینجا ورود اتومبیل از تمام برندها و تمام کشورها آزاد است و قدرت خرید برای تمام اقشار جامعه وجود دارد. در چنین فضایی رقابت ایجاد میشود... در دل رقابت است که کیفیت بالا میرود.
اگر این سبک مطلب را پسندید، پیشنهاد میکنیم ببینید:
- اینجا موتورها لباس دارند/ شهر بیصدا؛ موتور برقی، وسیله جابهجایی خانواده! +تصاویر
- شهر آسمانخراشها؛ شهرداری هانگژو به کمتر از ۱۰ طبقه مجوز نمیدهد؟! +تصاویر
- میوهفروشی، کمیابترین مغازه در هانگژو/ از دندان اژدها تا خربزه خاردار؛ اینجا خبری از «کیلو» نیست! +تصاویر
- عجیب ولی واقعی؛ شهر بدون دزد/ وقتی قوانین در همه حال رعایت میشوند؛ حتی کسی نمیپرسد چرا!