مسابقات جهانی ۲۰۲۳ کشتی آزاد و فرنگی جهان در شهر بلگراد امروز به پایان میرسد. باز هم مثل بیشتر سالهای پس از ظهور محمد بنا کشتی فرنگی بهتر از آزاد نتیجه گرفت و آبروداری کرد اما...
وقتی یکسری ضعفهای بنیادی تمام قهرمانان ما در اوزان مختلف را در آزاد و فرنگی آزار میدهد میشود اینطور نتیجه گرفت که از جایی بالاتر، کاری که باید برای این بچهها انجام میشد نشده است.
در کشتی آزاد امیرمحمد یزدانی همه حواسش به داوری بود. حسن یزدانی هم بعد از اجرای درست قوانین داوری، روحیهاش را باخت، کشتی را رها کرد و ضربه فنی شد. این مشکلات زیر سایه مشکلات بزرگتر کشتیگیران خیلی به چشم نیامد اما با شروع رقابتهای فرنگی همین ضعف دوباره کار دستمان داد. امین میرزازاد که منتظر اخطار داوران بود تا در فینال هم مثل دو کشتی قبل مساوی برنده شود، ناگهان با اخطار دوباره برابر رضا کایالپ روبرو شد و نزدیک بود مدال طلا را از دست بدهد. محمدرضا گرایی قهرمان جهان المپیک با دو بار اخطار داور هنگام خاک، قانون ساده لمس پشت حریف را رعایت نکرد و خیلی خوششانس بود که کشتی را برد.
همه میدانند در کشتی فرنگی کار کردن در خاک چقدر مهم است. بیشتر فنون پرتابی و امتیاز بالا در خاک اجرا میشوند و خود همین گرایی با سالتوهایی که حریف را از خاک بلند میکرد، قهرمان المپیک شد. یک روز قبل از گرایی کشتیگیر ما در دیدار سرگروهی، جایی که اختلاف یک امتیاز در کسری از ثانیه میتواند شما را به فینال برساند، بهترین فرصت را در خاک از دست داد. باز هم همین اشتباه و ندانستن قانون...
مهدی محسننژاد مدال برنز را هم با تکرار همین اشتباه به حریف تقدیم کرد در حالی که او ابتدا رقیب را در خاک در اختیار داشت ولی نتوانست! در کشتی فرنگی اگر شما نتوانید از فرصت اخطار به حریف و در اختیار گرفتن او در خاک استفاده کنید بازنده خواهید شد.
سوال اینجاست که چرا فدراسیون با وجود داشتن این همه داور بینالمللی هیچ کلاس توجیهی قبل از مسابقات برای کشتیگیران برپا نکرد؛ چرا به خاطر جزئیاتی چنین کوچک و بیاهمیت قهرمانان ما فرصتهای طلایی برای بردن را از دست بدهند؟