با مرور اتفاقات رخداده طی یک سال گذشته به وضوح میتوان دریافت که اوضاع و احوال باشگاه استقلال به هیچ وجه خوب نبوده و گاهی اوقات حتی تا مرز به اغما رفتن این باشگاه نیز پیش رفت. بزرگترین و یا شاید بدترین اتفاق حذف این تیم از لیگ قهرمانان آسیا بود! تیمیکه در پایان لیگ برتر بیستویکم و سه هفته مانده به پایان مسابقات با اقتدار و بدون شکست قهرمان لیگ برتر شده بود در نهایت به خاطر عدم پرداخت به موقع پول طلبکارانش از گردونه مهمترین دیدارهای فوتبال قاره آسیا بازماند.
استارت وقایع از مهر ۱۴۰۱
پس از انتخاب مهرههای تازهوارد استقلال در ابتدای لیگ برتر بیستودوم به وضوح مشخص بود که اوضاع مالی باشگاه استقلال برای پرداخت مطالبات باشگاههایی همچون شباب الاهلی امارات (بابت انتقال مهدی قایدی) و سانتا کلارا پرتغال (بابت انتقال محمد محبی) به هیچ وجه خوب نیست!
حساب خالی و شهادت فتحاللهزاده
اوضاع مالی و شرایط بد بودجه باشگاه استقلال زمانی برای همه عیان شد که علی فتح اللهزاده از راه رسید و رسماً اعلام کرد به او گفته شده بود ۳۰۰میلیارد تومان پول در حساب استقلال موجود است اما او شهادت داد که هزار تومان هم در حساب نیست و به او دروغ گفته شده است.
بدهی ۷۰۰ میلیاردی
وضعیت باشگاه استقلال زمانی برای مخاطبان این تیم و هوادارانش از جمله پدر جواد نکونام (که خودش برای تاکید بر استقلالی بودن پدرش گفت در دوران جوانی دوستانش او را حسن تاجی صدا میزدند) بیشتر عیان شد که فتحاللهزاده گفت: باشگاه علاوه بر نداشتن پول، ۷۰۰میلیارد تومان هم بدهکار است!
ساپینتو هم قید یارگیری را زد!
این اخبار منفی در رابطه با وضعیت مالی استقلال در فصل نقل و انتقالات زمستانی جایی به اوجش رسید که ساپینتو گفت خودم به فتحاللهزاده گفتم با این اوضاع بدهکاری لازم نیست بازیکن تازه ای را به استقلال بیاورد.
بدهی میلیون دلاری
اما اوج این اوضاع جایی بود که مطرح شد آندرئا استراماچونی مبلغ یک میلیون و چهارصد هزار دلار از استقلال طلبکار است! طلبی که تا اواخر فروردین ماه به یک میلیون و ششصد هزار دلار افزایش پیدا کرد. در این بین شکایت لئاندرو پادوانی و احمد موسوی نیز از راه رسید تا همزمان با بدهکاری استقلال به ریکاردو ساپینتو و بازیکنان تیم، بحران مالی در باشگاه آبی پایتخت از حد تصور عبور کند.
واقعا نکونام از مشکلات خبر نداشت
تعجبآور این است که در چنین شرایطی جواد نکونام به عنوان بازیکن سابق این تیم و کسی که مدعی است از کودکی طرفدار استقلال بوده تقریبا هر روز نسبت به وضعیت باشگاهش گلهگذاری میکند! نکونام که نزدیکان به اتاق مدیریت باشگاه استقلال در دوران سید حجت کریمی و حضور علی امیری عنوان میکردند تقریبا از حدود یک ماه پیش از عقد قرارداد رسمی با استقلال (اوایل خرداد؛ روزهای پایانی فصل فوتبالی گذشته) مقدمات حضورش در این تیم فراهم شده بود حتما از شرایط این باشگاه خبر داشته است.
در شرایطی که طرفدار ۱۰ ساله استقلال نیز در شبکههای اجتماعی با اشاره به مشکلات عدیده باشگاه استقلال وضعیت تیم محبوبش را رصد میکند و حتی به تحلیل آن میپردازد، پذیرش این که جواد نکونام از شرایط استقلال خبر نداشته و چشمبسته سرمربیگری این تیم را پذیرفته است تا حدی دشوار و حتی غیرممکن به نظر میرسد!
جواد شرایط قایدی و محبی را نمیدانست!
وقتی هواداران استقلال از اسفند ماه درباره پایان قرارداد محمد محبی و مهدی قایدی به باشگاه آلارم میدادند و موضوع تمدید قرارداد بازیکنان بدون قرارداد را تقریبا هر روز به فتحاللهزاده و سپس سید حجت کریمی یادآور میشدند چطور میشود پذیرفت که نکونام از این وضعیت خبر نداشته است؟
استقلال وسط آکواریوم بود
بحث مشکلات باشگاه با اسپانسر فصل گذشتهاش نیز یکی دیگر از اخبار پرتکرار این مجموعه در رسانههای ورزشی و شبکههای اجتماعی بود که همه میدانستند علاوه بر فتحاللهزاده، سیدحجت کریمیهم نتوانست ۱۶۰ میلیارد تومان طلب استقلال از همراه اول را وصول کند! گرچه گفته شد بخشی از این پول با مساعدت سازمان خصوصیسازی به حساب استقلال برگشت -که از همان طریق توانستند مهرداد محمدی و آرمین سهرابیان را جذب کنند- پس استقلال در ارتباط با مشکلاتش کاملا درون آکواریومی بود که همه آن را هر ثانیه میدیدند.
نکونام دنبال فرار رو به جلوست؟
قطعا کسی منکر مشکلات عدیده استقلال بهویژه طی سه ماه گذشته نیست! مشکلاتی اعم از مدیریتی و مالی اما در چنین شرایطی که وزارت ورزش همراه با سازمان خصوصیسازی و وزارت اقتصاد پای کار آمدهاند تا مشکلات این تیم را حل و فصل کنند انتقادات بیش از اندازه از وضعیت موجود از سوی کادر جدید فنی استقلال شاید فرار رو به جلو به نظر بیاید! فراری که گاهی برای جلوگیری از بروز انتقادات هواداران از نتایج ضعیف تیمهای پرطرفدار از سوی کادر فنی آنها صورت میگیرد تا ضرب و شدت انتقادات کاهش پیدا کند.