سایمگو (SCImago)، موسسهای پژوهشی در اسپانیا است که به رتبهبندی موسسهها و پژوهشگاههای علمی میپردازد. این موسسه بهتازگی علاوه بر موسسات علمی، به رتبهبندی رسانههای جهان نیز پرداخته و سه دوره آن را از سال ۲۰۲۲ منتشر کرده است.
هدف از انتشار این رتبهبندی که با عنوان «رتبهبندی رسانههای جهان» منتشر شده، آنطور که ایسنا نوشته شناسایی، ارزیابی و مقایسه توسعه دیجیتال، موقعیت و رهبری شرکتهای روزنامه از نظر شهرت در وب است.
شاخصهای بهکاررفته در رتبهبندی رسانههای جهان
سایمگو شاخصهای زیادی برای رتبهبندی بهترین رسانههای جهان بهکار گرفته است اما مهمترین آنها عبارتند از:
- امتیاز اقتدار: کیفیت کلی وبسایت و تأثیر آن بر سئو اندازهگیری میشود. این امتیاز براساس تعداد بکلینکها، دامنههای ارجاعدهنده، ترافیک جستوجوی ارگانیک و بقیه دادهها محاسبه شده است.
- رتبهبندی دامنه (AHREFS): با قدرت و اقتدار یک وبسایت اندازهگیری میشود. این امتیاز به میزان بکلینکهای یک سایت، پستها در شبکههای اجتماعی و بقیه دادههای مرتبط بستگی دارد.
- جریان استنادی (MAJESTIC): بازتابی از تعداد لینکهایی است که به یک وبسایت معین ارجاع شده؛ صرفنظر از آنکه لینکها کیفیت خوب یا ضعیفی دارند.
- جریان اعتماد (MAJESTIC): کیفیت پیوندها به یک وبسایت را اندازهگیری میکند. هرچه میزان جریان اعتماد بیشتر از جریان استنادی باشد نشاندهنده کیفیت بالاتر لینکها است.
برترین رسانههای جهان براساس رتبهبندی سایمگو
در تازهترین رتبهبندی اعلامشده که مربوط به سهماهه اول سال ۲۰۲۳ است، گاردین از انگلستان با دو پله صعود به رتبه اول رسیده و پس از آن نیویورک تایمز و یواسای تودی، هر دو از آمریکا، در رتبههای دوم و سوم قرار گرفتهاند. زبان هر پنج رسانه برتر جهان نیز انگلیسی است و بالاترین رسانه غیرانگلیسیزبان لوموند فرانسه است که در جایگاه ششم دیده میشود.
بهترین رسانههای ایران براساس رتبهبندی سایمگو
بر اساس معیارهای مطرحشده در این رتبهبندیِ رسانههای مختلف جهان، همشهری، تهرانتایمز و جامجم در رتبههای اول تا سوم ایران قرار دارند.
خبرورزشی درحالی بهعنوان تنها رسانه تخصصی (ورزشی) در میان رسانههای برتر ایران جایگاه ششم را دراختیار دارد، که در هر یک از دو رتبهبندی اخیر یک پله صعود کرده است.
لیست کامل رسانههای برتر جهان را میتوانید در صفحه رتبهبندی رسانهها در سایت سایمگو مشاهده کنید.