کامران قاسمپور در وزن ۹۲ کیلوگرم مسابقات کشتی قهرمانی جهان به مدال طلا رسید، اما حسن یزدانی در وزن ۸۶ کیلوگرم مقابل دیوید تیلور شکست خورد و به نقره بسنده کرد. از آنجایی که وزن ۹۲ کیلوگرم در المپیک جایی ندارد، قاسمپور باید به وزنی بالاتر یا پایینتر برود، در صورتی که او تصمیم به کاهش وزن بگیرد باید با حسن یزدانی پرافتخارترین کشتیگیر تاریخ ایران برای حضور در المپیک رقابت کند.
البته این دو پیشتر هم در وزن ۸۶ کیلوگرم رقابت داشتند، ولی قاسمپور ترجیح داد یک وزن بالاتر برود و از زیر سایه یزدانی خارج شود. حالا پیشکسوت کشتی، احتمال رویارویی آنها را جذاب و مفید میداند.
علیرضا حیدری، شجاعت تغیر وزن برای یک کشتی گیر را بسیار مثبت دانست و اظهار داشت: خب دو تا مدال بهتر از یک مدال است، مثلا اگر من بودم میگذاشتم حسن یزدانی کشتیاش را بگیرد، ولی خب ممکن است چیز دیگری مورد تصمیم گیری قرار بگیرد. اگر من رئیس فدراسیون بودم، دو تا مدال، چه نقره و چه برنز را ترجیح میدادم.
او ادامه داد: این یک تصمیم استراتژیک است اما برای خود ورزشکار این جاه طلبی که به وزنی برود که یک قهرمان بزرگ آنجاست، یک ریسک قشنگ است. خود من در دوران کشتی ام همین کار را کردم. از نظر مدالی شاید این تصمیم برای تیم خوب نیست اما از نظر جاه طلبی ورزشکار، این تفاوت دارد. اگر این دو نفر به هم بخورند اتفاق دیگری میافتد. دیگر احساس امنیت نمیکنند و باعث میشود هر دو رشد کنند. این احساس امنیت نکردن و با هم کشتی گرفتن بسیار مثبت است.»
حیدری تصریح کرد: اینکه ورزشکاران تصمیم بگیرند و فدراسیون هم بگذارد این ها در طول مدت قبل از مسابقات حساس با هم کشتی بگیرند، بد نیست، چون هم حسن رشد میکند و هم قاسم پور. کامران به خاطر کشتی گرفتن با حسن بیشتر تمرین میکند و راحتتر و بهتر کشتی می گیرد. من فکر میکنم خیلی خوب است که این دو نفر در یک وزن کشتی بگیرند. حالا انتخاب هر چه بود موردی نیست.
پیشکسوت کشتی کشور خاطرنشان کرد: باز از خودمان مثال بزنم. مثلا عباس جدیدی از کشتیگیر های خوب و به نام ایران بود، من ۸۵ تا بودم و مدال می گرفتم. منطقی این بود همان جا بمانم و وزن کم کنم ولی ترجیح دادم برای پیشرفت به وزن بالاتر بروم و ریسک مباره با او را پذیرفتم . تصمیم سختی بود اما انجامش دادم. ممکن است با تغیر وزن در مسابقات جهانی ببازیم ولی این مهم است که کشتی گیر شهامت چنین ریسکی را داشته باشد. باز می گویم برای کاروان دو تا مدال با هر رنگی خیلی بهتر از یک مدال است اما این درباره ورزشکار فرق دارد و باید با هم کشتی بگیرند. این فرم کشتی لذت بخش است ولی نسل جدید کمتر سراغ چنین کاری می رود.
وی در پایان گفت: بچه ها فکر می کنند در وزن شان می مانند و سختی اش را تحمل می کنند و وزن کم می کنند اما همان جا مدال می گیرند و احتمالا برای مدال های شان در استان از پاداش ها و تشویق هایش استفاده می کنند. این اما کوتاه مدت است و روحیه کشتی گیر باید همراه با ریسک پذیری باشد برای کارهای بزرگ. داشتن این شجاعت عالی است. با هم کشتی گرفتن این دو نفر برای هر دو نفر و برای کشتی عالی است.»