این سومین بخش از مرور اتفاقات مهم و البته عجیبی است که سال گذشته در ورزش جهان رخ داده است. سال ۲۰۲۱ رو به پایان است اما موارد مهمی که در این سال رقم خورد باعث میشود از ۲۰۲۱ برای همیشه به عنوان یک سال پرخبر و پرحادثه از آن یاد شود، سالی از ابتدا تا انتها تحت تاثیر کرونا بود اما در عین حال همه مسابقات در آن طبق برنامه انجام شد و حتی رقابتهای سال ۲۰۲۰ نیز به این سال فشرده و پربرنامه منتقل شد.
یک پروژه ناگهانی از سوی باشگاههای بزرگ اروپا به نام سوپرلیگ اروپا، جنجال زیادی را در فوتبال جهان به راه انداخت. طرحی که قصد داشت تحول عظیمی را در فوتبال اروپا ایجاد کند. برنامهای که نیز به هماهنگیهای زیادی برای اجرا شدن داشت، اما شبیه یک کودتا و فقط با توافق چند باشگاه در قالب یک بیانیه مطرح شد، بدون هماهنگی با یوفا و لیگهای کشورهای متبوع. در واقع شاهد برنامهای بودیم که انگار با مداد روی دستمال نوشته شده بود و سپس به صورت رسمی اعلام شد. در وبسایتی که به نظر میرسید در عرض چند ساعت راهاندازی شده بود، فلورنتینو پرس رئیس باشگاه رئالمادرید که مدیر پروژه سوپرلیگ اروپا هم بود مدعی شد این سوپرلیگ که با حضور ۱۲ تا از بزرگترین تیمهای اروپا تشکیل شده بود میتواند به فوتبال در همه سطوح کمک کند. ادعایی که هم در مورد تیمها و هم درمورد نحوه کمک کردن به فوتبال مورد تردید بود.
جالب اینکه مهمترین ارکان این طرح که باید بازیکنان و مربیان باشگاهها باشند از این ماجرا بیخبر بودند و هیچ مشورتی با آنها انجام نشده بود و در برخی موارد آنها حتی مخالفان سرسخت این طرح پرعیب و ایراد و دیکتاتورگونه بودند.
این اتفاق اما باعث اتحاد هواداران تیمهایی که حتی دشمن قدیمی هم بودند هم شد. آنها که از قبل میترسیدند و شنیده بودند که ممکن است تیمهای بزرگ اروپا به دنبال ایجاد انحصار و یک لیگ خاص توسط خودشان باشند از همان ابتدا به این ماجرا واکنش نشان دادند و مخالفت خود را با آن اعلام کردند. اعتراضات خشمآلودی در خیابانهای اطراف ورزشگاههایی مثل اولدترافورد یا استمفوردبریج انجام شد. در لیورپول هم اوضاع همینطور بود و حتی باعث تعویق بازیها شد.
کار به جایی رسید که باشگاههای موسس یا امضاکننده قرارداد در طرح سوپرلیگ، یکییکی با انتشار بیانیه و عذرخواهی از آن کنار کشیدند. جان هنری، مالک لیورپول در یک ویدئو با ابراز ندامت از این اقدام از هواداران تیمش عذرخواهی کرد. یوفا و لیگ برتر انگلیس نیز تصمیم به تنبیه باشگاههایی که بدون هرگونه مشورت چنین اقدامی را انجام داده بودند، گرفتند. الکساندر چفرین رئیس یوفا از این گفت که آندرهآ آنیلی مدیر باشگاه یوونتوس که معاون او در یوفا بود به او خیانت کرده است. فلورتینو پرس و خوان لاپورتا رئیس باشگاه بارسلونا تنها کسانی هستند که فعلا همچنان از این لیگ به طور رسمی کنار نکشیدهاند و البته این موضوع در مورد یوونتوس هم صادق است که چراغ خاموش حضور خود در طرح جنجالی سوپرلیگ را همچنان حفظ کرده است. آنها اما خشم و نفرت همه هواداران و حتی بازیکنان و مربیان را از این طرح کودتاگونه متوجه شدند. این طرح نشان داد که آنها تا چه حد از واقعیتهای فوتبال دور هستند چرا که پشت درهای بسته تصمیماتی گرفتند که بههیچوجه با خواستههای هواداران فوتبال همخوانی نداشت.