تعطیلات تابستانی فوتبال باشگاهی ایران در حالی ادامه دارد که یکی از چالش برانگیزترین مباحث با اعلام رسمی AFC همراه شد تا ۶ باشگاه ایرانی به طور مشروط مجوز حرفهای خود را دریافت کنند اما همچنان بحث بر سر میزان جریمههای نقدی مد نظر برای این باشگاهها به همراه فدراسیون فوتبال وجود دارد.
فدراسیون فوتبال به صراحت در ابلاغیه رسمی خود که پانزدهم اسفندماه سال ۱۴۰۱ در سایت رسمیاش منتشر کرد اعلام کرد: «شرط کسب مجوز باشگاهی برای معرفی باشگاهها الزامی است. در صورت عدم کسب مجوز باشگاهی از سوی یک یا چند باشگاه واجد شرایط؛ سهمیه (ها) بر اساس رتبه به باشگاههای واجد شرایط بعدی در جدول مسابقات لیگ برتر فصل ۱۴۰۲-۱۴۰۱ تعلق خواهد گرفت.»
همین موضوع باعث شد تا باشگاههایی نظیر استقلال، پرسپولیس، گل گهر و… که به دلیل عدم دریافت مجوز حرفهای از حضور در لیگ قهرمانان فصل گذشته محروم شدند تکاپوی زیادی برای شفافیت مالی، اداری و حقوقی خود داشته باشند تا آن را برای فصل پیش رو دریافت کنند.
کمیته صدور مجوز حرفهای فدراسیون فوتبال نیز با آگاهی از حساسیت بالای AFC به دلیل پروندهسازیهای فصل قبل باشگاههای ایرانی تصمیم به تشدید دقت خود در این زمینه گرفت تا با خطراتی نظیر محرومیت طولانی مدت و جریمههای سنگین مالی روبرو نشود.
انتشار لیست غیر رسمی باشگاههایی که به طور مشروط یا غیر مشروط مجوز حرفهای دریافت کردهاند باعث شد تا برخی باشگاهها نظیر پرسپولیس و تراکتور تبریز آن را در بوق و کرنا کنند اما سکوت فدراسیون فوتبال در این زمینه بار دیگر بر شک و دودلی مبنی بر قطعی بودن صدور این مجوز اضافه کرده است.
فدراسیون فوتبال ایران با آگاهی کامل از قوانین AFC در این زمینه سکوت کرده است. مسئولان کمیته صدور مجوز حرفهای تا زمانی که نامه رسمی AFC را از طریق کارتابل فدراسیونها دریافت نکنند نمیتوانند در این باره اظهار نظر داشته باشند.
فدراسیون فوتبال ایران در نامهای محرمانه که ابتدای سال ۱۴۰۲ برای AFC ارسال کرده باشگاههای پرسپولیس، فولاد، سپاهان، نساجی، گل گهر و تراکتور تبریز را حائز دریافت صدور مجوز حرفهای با حفظ برخی شرایط دانست.
نامهای که متعاقباً به تأیید AFC نیز رسیده است اما «مشروط» پیدا کردن مجوز این ۶ باشگاه باعث شد تا وضعیت آنها مبهم باشد.
فدراسیون فوتبال به درستی در قبال انتشار اسامی نهایی باشگاههای دارای صدور مجوز حرفهای سکوت کرده است. موضعگیری مسئولان فدراسیون فوتبال نظیر مهدی تاج نشان از ورود مدیران فدراسیون به امور کمیته مستقل اجرایی صدور مجوز حرفهای دارد و امکان ابطال هر مجوزی را میتواند به همراه داشته باشد.
AFC در آخرین نامه ارسالی رسمی به ۶ باشگاه خواستار به روز رسانی اطلاعات آنها شده است تا تصمیم نهایی را مبنی بر میزان شروط همراه با جرایم نقدی در راستای اعطای مجوز حرفهای این باشگاهها اعلام کند.
با این حال تصمیم به انتشار لیست باشگاههای هر یک از کشورهای عضو کنفدراسیون فوتبال آسیا که مجوزهای مشروط و غیر مشروط حرفهای سازی دارند گرفت تا به این ترتیب به طور قطع مشخص شود ۶ باشگاه ایرانی مذکور مجوز حرفهای دریافت کردهاند اما شرطی بودن آن باید مورد بررسی دوباره قرار بگیرد.
حال باید دید جریمههای سنگین مالی برای باشگاههای ایرانی در راستای دریافت مجوز حرفهای با جریمه دوباره فدراسیون فوتبال روبرو میشود یا این باشگاهها میتوانند مجوز رتبه A را بدون پرداخت هیچگونه جریمهای دریافت کنند.