هادی ساعی، رئیس فدراسیون تکواندو در نشست خبری درباره عملکرد تیمهای ملی در رقابتهای قهرمانی جهان، اظهار کرد: این مسابقات بزرگترین رویداد ورزشی ما بود و متاسفانه مسیر طولانی را پشت سر گذاشتیم تا به مکزیک برسیم. نزدیک ۳۸ ساعت بچهها در مسیر بودند که مسیری طولانی و سخت بود. ما تلاش کردیم که تیم را به بهترین شکل عازم مسابقات کنیم و برای اولین بار با پرواز بیزینس عازم مسابقات شدند و تیم ۵ روز زودتر به محل مسابقات رسیدند. خیلی ها که درکی از ورزش قهرمانی ندارند در داخل حاشیهسازی کردند و گفتند تیم یک هفته زودتر عازم مسابقات شده است. حتی ۵ روز زودتر هم به نظر من کم بود. اختلاف زمان ۹ ساعت و نیم با مکزیک داشتیم و بحث اختلاف ارتفاع هم بود.
رییس فدراسیون تکواندو خاطرنشان کرد: خدا را شکر بچه های ما هیچکدام از نظر بدنی کم نیاوردند. پایینترین جای مکزیک ۱۸۰۰ متر بالاتر از سطح دریا بود و ورزش کردن در چنین جایی کار بسیار سختی است. فلپس همیشه ۲ ماه آخر تمرینات خود قبل از المپیک را به مکزیک می رفت چرا که تمرین کردن در ارتفاع ورزشکار را به لحاظ بدنی خیلی بالا می برد.
وی ادامه داد: بر خلاف یکسری انتقادات افراد غیر کارشناس، تیم ما تیم بسیار جوانی بود و ۴ عضو تیم از نوجوانان بودند. به کادر فنیمان تبریک میگویم که این جسارت را داشتند که با تیمی جوان عازم مسابقات شوند؛ جوانانی که در انتخابی نفرات پیشکسوت را بردند و به تیم ملی رسیدند. این جوانان حقشان را گرفتند و به این شکل نبود که ما تیم را بدون انتخابی انتخاب کنیم. ما به چند شکل می توانستیم تیم را انتخاب کنیم و بگوییم می خواهیم جوانگرایی کنیم و نفرات پا به سن گذاشته را کنار بگذاریم. یک راه دیگر برگزاری انتخابی بود که آقای مقانلو مثل همیشه بر اساس انتخابی تیم را انتخاب کرد. شاید یک وقت هایی از این بابت هم آن چیزی که در بحث انتخاب نفرات فکر می کرد نشده اما به نتایج انتخابی همیشه پایبند بوده است.
وی افزود: من خیلی خوشحالم که کادر فنی این جسارت را داشت و فدراسیون این ریسک را کرد. ما نسبت به گذشته سه پله بالاتر آمدیم. دوستان مجموع زنان و مردان را گفتند اما در مردان ما با کسب عنوان نهمی نسبت به دوره قبل سه پله رشد داشتیم که با تیمی جوان به دست آمد. حتما همین بچه ها در مسابقات بعدی پاسخ این اعتماد را می دهند. من به این بچه ها افتخار کردم. نفر ۱۷ ساله ما به راحتی قهرمانان جهان و المپیک را بردند. وقتی اسم و سن بچه ها روی تابلو میآمد دکتر چو پرسید ایا این بچه ها واقعا ۱۷ سالشان است؟ ایشان از این اتفاق برای تکواندوی ایران خیلی خوشحال بود و همه کشورها به ما تبریک می گفتند که تکواندوی ایران به روزهای خوب خود بازمیگردد. باید به این بچه ها و کادر فنی اعتماد کنیم و صبر داشته باشیم. خوشحالم وقتی کمیته فنی تشکیل می شود همه بچه ها قهرمان جهان هستند و خدا را شکر فدراسیون توسط کشانی که خاک این رشته را خورده اند میچرخد.
ساعی درباره عقد قرارداد با فدراسیون جهانی گفت: درباره سفر به کره برای بستن قرارداد کوکی وان اولین کشوری هستیم که این قرارداد را بستیم و فکر می کنم این اتفاق بزرگی است و خیلی از کشورهای دیگر باورشان نمی شود که این اتفاق افتاد. این اتفاق جلوی خارج شدن ارز از کشور را میگیرد و توانستیم اولین دوره داوری هانمادانگ را با حضور ۸۲ نفر برگزار کنیم که اگر می خواستند به کره جنوبی بروند هر کدام باید ۳ تا ۴ هزار دلار هزینه می کردند. ما میزبانی مسابقات جهانی هانمادانگ را دادیم که قرار است موافقت کنند.
رییس فدراسیون تکواندو، درباره بحث ادامه فعالیت سرمربیان تیم های ملی، گفت: به شخصه چون آنجا حضور داشتم و کنار تیم بودم از عملکرد کادر فنی راضی بودم اما حتما جلسه کمیته فنی چهارشنبه برگزار میشود. آقای مقانلو هم باید گزارش خود را ارائه کنند و اعضای کمیته نیز سوالات خود را می پرسند تا پس از آن کمیته فنی درباره اینکه کادر فنی به چه صورتی به کار خود ادامه بدهند تصمیم گیری کنند.
ساعی تصریح کرد: بنای ما این است که هر کادری که باشد کمیته فنی پشت سر آن کادر باشد. کمیته فنی ما همه حرف برای گفتن دارند و قهرمان جهان هستند. اگر جلسه تشکیل شود هر اتفاقی بیفتد به تکواندوی ما کمک می کند. واقعا می گویم من فقط یک رای دارم و آخر کار هم رای خود را می دهم. دوستان به رای من نگاه نمی کنند و هر کدام رای خودشان را دارند.
وی درباره لزوم معرفی نفر دوم در وزن سجاد مردانی گفت: او در انتخابی رقبا را برد و در رنکینگ هم بود بنابراین بهترین گزینه برای حضور در مسابقات جهانی بود. تمام جوانان ما بازی اولشان سختترین بازی آن ها بود چرا که در رنکینگ نبودند. هادی پور دارای رنگ بود اما در انتخابی باخت و ما نمی توانستیم او را ببریم اما بعد از مسابقات جهانی بلافاصله به تورنمنت پاکستان رفت و رها نخواهد شد. سجاد برای گرندپریها دعوت میشود چرا که در رنکینگ است و ما نمی توانیم فرد دیگری را جایگزین کنیم. جوانان این فرصت را دارند و می توانند بیایند و خود را نشان دهند. بچه های ما مطمئنا در رنکینگ قرار می گیرند و این بار از بازی دوم یا سوم مقابل حریفان عنوان دار قرار می گیرند.
ساعی درباره حواشی ایجاد شده برای او در داخل کشور، گفت: ما واقعا در مسابقات جهانی این را حس کردیم که با ۱۴۰ کشور مقابله می کردیم اما یکی هم در داخل بود که تمام تلاشش را می کرد تا با حاشیه بردن تکواندو نگذارد تیم ما به مقصد برسد. این افراد خارج از تکواندو نیستند و ما از خودی های تکواندو و کسانی که در تکواندو بودند و الان دستشان کوتاه شده ضربه می خوریم. الان برج ۹ هستیم و هنوز تفاهم نامه مالی با وزارت ورزش امضا نکرده ایم. هفته گذشته به وزارت رفتم اما تفاهم نامه بودجه را امضا نکردم. ادبیات من مثل بقیه نیست اما گفتم امضا نمی کنم. اول نیم ساعت گفتند ۲۰ میلیارد مجلس را دنبال کنید تا از بین نرود و آن را بگیرید. گفتم شما چقدر می خواهید بدهید دیدم تفاهم نامه ۲۲ میلیاردی جلوی ما گذاشتند، خزانه دار من مبلغ هزینه ۴۴ میلاردی را جلویشان گذاشت. دیدیم اگر ۲۲ تا بدهند ۲۰ تا هم از مجلس بگیریم باز ۴۲ میلیارد می شود و تا آخر سال برای سایر رویدادها کم می آوریم. گفتیم بیشتر کمک کنید گفتند نه آن ۲۰ میلیارد مجلس هم در دل همین ۲۲ میلیارد است! خنده ام گرفت و گفتم هیچ جای دنیا ۲۰ میلیارد در دل ۲ میلیارد نیست. شوکه شدم و فکر کردم شوخی می کنند دیدم نه می گویند کل بودجه شما همین ۲۲ میلیارد است که ۲۰ میلیارد مجلس هم داخل آن است. گفتم اگر کمک مجلس را جزو بودجه وزارت کرده اید چرا من از مجلس پیگیری کنم؟ به آقای پولادگر شفاف گفتم سال گذشته رویدادی نداشتید و فقط یک المپیک رفتید که کل بودجه آن را کمیته داد و یک تورنمنت هم رفتید اما ۱۲ میلیارد بودجه گرفتند و خزانه خالی هم به من تحویل دادند. گفتم این تفاهم نامه را امضا نمی کنم چرا که وزارت در اصل قرار است ۲ میلیارد به ما بدهد!
ساعی افزود: به من گفتند تیمت را با بیزینس به مسابقات جهانی بردی گفتم بله وقتی قرار است ۳۸ ساعت در سفر باشند این کار را برای بازیکنانم کردم. از روزی که حکم گرفتم آقای وزیر را ندیدم و فقط در مراسمات از دور سلام و علیکی کردیم. در این چندین ماه حتی این فرصت نشده که با آقای وزیر ۱۰ دقیقه بتوانم صحبت کنم. ما بالای ۲۰۰ مدال گرفتیم چطور می شود موقع ارائه گزارش از عملکرد تکواندو می گویند اما موضع پول دادن و پاداش به بچه ها خبری از آنها نیست و روی حرفشان نمیایستند؟ امیدوارم در این فرصت نگاه ویژهای روی رشته هایی که بار کاروان روی دوش آنهاست بگویند چقدر کمک می کنند که ما تکلیفمان را بدانیم.
رییس فدراسیون تکواندو، درباره کنار رفتن ندا زارع و ناهید کیانی، گفت: خانم زارع خودشان کنار رفتند برای اینکه احتمالا می خواهند بروند جایی دیگر زندگی کنند. ناهید کیانی هم در چندین مسابقه شرکت کرده و هر ماه در یک رویداد شرکت کرده است. ما احساس کردیم او در حال افت است. او در آسیایی و کشورهای اسلامی طلا گرفت اما در گرندپری و مسابقات جهانی نتایج خوبی نگرفت. دیدیم در حال افت است و گفتیم برای یک مسابقه استراحت کند. من تعارفی ندارم به ایشان بخاطر ۲ موضوع در مسابقات جهانی تذکر دادم اما انقدر حرفه ای هستم که بخاطر لجبازی کسی را کنار بگذاریم. اگر قرار باشد گوش کسی را بپیچیم بلد هستیم طوری که به خودمان ضربه نزنیم. جایی که اشتباه کنیم شهامت گفتن آن را داریم. در لیگ هم ۲ هفته پیش اتفاقاتی افتاد که با ۳ کمیته فدراسیون برخورد کردیم و تعارفی که کسی نداریم.
وی درباره انتقاد برخی تکواندوکاران مثل میرهاشم حسینی درباره پاداشهای میلیاردی به ملی پوشان فوتبال گفت: زمانی هم که خودم ورزش میکردم این تبعیض ها بود. بچه های ورزش های انفرادی واقعا حق دارند. نمی گویم فوتبال رشته راحتی است. برای میرهاشم حسینی اتفاقات عجیبی در این یکی دو سال افتاد دوره قبل جهانی به او ویزا ندادند. برای گرندپری منچستر کلا به تیم ویزا ندادند و این دوره مسابقات جهانی هم که دیدیم چه اتفاقی برایش افتاد. من از او به عنوان طلایی تیم تجلیل کردم و از مسئولان خواستم حتما او را به عنوان یک قهرمان مورد تجلیل قرار دادند. این بچه از ۳ مسابقه مهم که می توانست بیاید در رده بالای رنکینگ قرار بگیرد بخاطر تقدیر کنار رفت. امیدوارم خدا جایی به او بدهد که همه این اتفاقات جبران شود. میرهاشم قهرمان ملی است و باید مثل قهرمان با او برخورد شود و در بحث جوایز از او به عنوان یک قهرمان تقدیر شود. جایگاه او هم از نظر قهزمانی و هم اخلاقی ویژه است. وقتی این اتفاق برای او افتاد تا آخرین روز کنار تیم بود و از او تشکر می کنم.
ساعی تصریح کرد: ما نمی گوییم به فوتبالیست ها پاداش ندهید اما وقتی یک ورزشکار پرچم کشور را در جهان به اهتزاز در می آورد حقش بیشتر از این هاست. وقتی این اتفاقات می افتد تقابل بین ورزشکاران رخ می دهد و اتفاق خوبی برای ورزش ما نیست.
ساعی درباره احتمال تغییرات در کادر فنی بانوان، گفت: در بانوان هر چند مربیان خوبی داریم اما کسی که در این حد و اندازه باشد که تیم ملی را هدایت کند نداریم. در سیستم رنکینگ کسب سهمیه کار سختی داریم. بیشتر نفرات ما حدود ۸۰ درصد تیم نوجوان و جوان هستند و باید به آن ها زمان بدهیم. پیش بینی این نتیجه را داشتم اما انتطارم بیشتر بود. درست است این تیم در قهرمانی آسیا اول شد اما مسابقات گرندپری و قهرمانی جهان خیلی فرق دارد. در بحث بدنسازی بزرگسالان بانوان ضعف داریم. در رده نونهالان و نوجوانان خیلی به بحث تخصصی بدنسازی احتیاجی ندارند اما در بزرگسالان نیاز به بدنساز تخصصی داریم اما متاسفانه هنوز نتوانسته ایم آن شخص را پیدا کنیم. در دنیا فقط ما هستیم که صفر تا صد تیم بانوان در خود بانوان تشکیل می دهند که باعث می شود در بزرگسالان عقب بمانیم.
وی درباره تلاش برای بازگشت قهرمانانی که به خارج رفته اند و همچنین رضا مهماندوست گفت: بحث آقای مهماندوست جداست. ایشان مربی است و به لحاظ حرفه ای می تواند در هر کشوری مربیگری کند. درباره ورزشکاران فعلا آقای یعقوبی قرار است برگردد و قرار است در انتخابی شرکت کند. تکواندو برای همه تکواندوکاران ایرانی است. مسابقات جهانی مکزیک در وزن هفتم ۴ ایرانی حضور داشتند. از یک لحاط افتخار است اما از سوی دیگز تاسف هم می خوریم.
وی درباره اینکه گفته می شود نحوه باخت سجاد مردانی در گرندپری ریاض خاطرنشان کرد: بحث پنهانکاری نبود و الان هیچ چیز پنهان نمی ماند. سجاد آنجا بی تجربگی کرد. سجاد خیلی بچه محجوب و مودبی است و نباید در مبارزه مثل بیرون باشد. او یک ضربه زد پوئن نیامد آقای مقانلو کارت کشید او دستش را بلند کرد به داور بگوید کوچ من کارت کشید اما حریف استفاده کرد و به او ضربه زد. او فکر کرد حریفش جوانمردانگی می کند و ضربه نمی زند البته داور سوت نزده بود و حریف هم ناجوانمردانه بازی نکرد. به هر حال این اتفاقات هم ممکن است رخ بدهد.
ساعی درباره بحث ناداوری در مسابقات جهانی و محرومیت یک ساله او از حضور در مسابقات به عنوان سرپرست به دلیل اعتراض تند به داوری ها، گفت: روز اول که این اتفاق برای آقای عباسی افتاد گفتیم شاید روز اول است و این اتفاق رخ داده است. روز دوم هم برای کلهر این بحث پیش آمد. بازیکن ما ۱۷ ساله بود و رقیبش رنک ۲ دنیا و قهرمان المپیک بود. خیلی ها فکر می کردند که یکطرفه باشد اما کلهر طوری جنگید که افتخار کردم. باز آن روز هم اعتراضی نکردم و مسالمت آمیز گفتم ببینید داور چند بار اشتباه کرده است. کل سالن بخاطر ناداوری هو می کردند و حتی آقای چو سرش را تکان می داد. آنجا هم من کوتاه آمدم اما روز سوم سر متین رضایی داور کاری کرد که هم ما که برده بودیم اعتراض کردیم و هم حریف که بازنده شده بود. حریف ترک رنکینگ یک و برنز المپیک داشت و بازی خیلی جذاب بود. کار از دست داور وسط در رفته بود. کار به جایی رسید که همه مربیان را دعوت کردند و گفتند نظرتان چیست تا وضعیت داوری بهتر شود. همه به داوری ها اعتراض داشتند و فکر می کنم این دوره از مسابقات جهانی داوران خیلی ضعیف بودند و اندازه شان در این حد نبود.