نظرسنجی

استقلال و پرسپولیس مقابل پاختاکور و الریان چه نتایجی می گیرند؟
کارلوس کی‌روش
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

علی دایی، امیر قلعه‌نویی، یحیی گل‌محمدی، مهدی مهدوی‌کیا، فرهاد مجیدی و جواد نکونام گزینه‌هایی هستند که ممکن است ویژگی‌های لازم برای نشستن روی نیمکت تیم ملی را داشته باشند.

شرایط نیمکت تیم ملی فوتبال ایران هنوز یکی از ابهامات بزرگی است که ذهن مخاطبان را درگیر کرده است. درحالی‌که پیش‌ازاین گفته شده بود قرارداد کارلوس کی‌روش با ایران قرار است بعد از جام جهانی به پایان برسد، این مورد چندان هم راحت نیست و حالا با توجه به دو گفت‌وگوی اخیر دستیار کارلوس کی‌روش و نایب‌رئیس اول فدراسیون فوتبال، احتمال اینکه این سرمربی پرتغالی به کارش در ایران ادامه دهد، بیشتر از خروجش است. این یکی به اندازه کافی می‌تواند خبر بدی باشد؛ چون دستاورد کارلوس کی‌روش برای ایران، با وجود شخصیت‌دادن به تیم ملی، صفر مطلق بوده و به نظر می‌رسد دانش فوتبالی این چهره پرتغالی با ایران سازگار نیست. البته این ناسازگاری احتمالا در اولویت نباشد و حالا کارلوس نه به دلیل ارزیابی فنی، بلکه خوش‌زبانی در کنفرانس خبری که خوشایند عده‌ای شده، به کارش در ایران ادامه دهد، آن‌طور که ادعا شده تا بعد از جام ملت‌های آسیا و احتمالا بعد از ثبت یک ناکامی جدید برای تیم ملی.

تا به اینجا چنین موضوعی چندان قطعی نیست و اسیر گمانه‌زنی شده است. بعید است که فدراسیون فوتبال در این مسیر نقش اصلی را داشته باشد؛ چون با توجه به توافقات حاصله، نتیجه‌نگرفتن کی‌روش در جام جهانی که در اینجا صعود به دور دوم محسوب می‌شود، به معنی پایان کارش در ایران است. این اتفاق رخ داده و تیم ملی با کارلوس به دور دوم نرسیده است. پس طبق بندی که فدراسیون در قرارداد کارلوس گنجانده، کار تمام است و او باید برود. حالا که کار به گمانه‌زنی رفته و شایعه شده که ممکن است کی‌روش بماند، مشخص است که در این مورد، احتمالا مثل زمان ورود مجددش به ایران، فدراسیون نقش اصلی را نداشته باشد. از سوی دیگر، اگر بنا بر قطع همکاری با کی‌روش باشد، اینجا دوباره داستان همیشگی مربی داخلی و خارجی به میان می‌آید.

چند گزینه معروف فوتبال ایران برای عبور از کارلوس کی‌روش/ مطرح شدن دوباره اسم علی دایی و امیر قلعه نویی؛ یک گزینه از همه جدی تر است!

واضح است که استفاده از مربی خارجی پس از کی‌روش، با شعارهای دولت کنونی که ارج‌نهادن به چهره داخلی است، در تضاد است. با اشاره به همین گزاره، سؤال اصلی مطرح می‌شود که اگر هر دو مورد شکل بگیرد؛ یعنی راه بازگشت کی‌روش بسته شود و قرار باشد مربی ایرانی انتخاب شود، چه گزینه‌ای باید هدایت تیم ملی ایران را به دست بگیرد؟ شاید قبل از پرداختن به این موضوع، باید این پرسش مطرح شود که اصولا چند گزینه در ایران وجود دارد که توانایی نشستن روی نیمکت تیم ملی را داشته باشند؟ پاسخ به این سؤال شاید به عدد پنج و حتی شش هم برسد؛ ولی با در نظر گرفتن اتفاقات اخیری که رخ داده، به نظر می‌رسد تعداد گزینه‌ها چندان زیاد نیست و بعید است حتی به عدد دو هم برسد! حالا با بررسی مختصر گزینه‌هایی که توانایی نشستن روی نیمکت تیم ملی را دارند، می‌توان کم‌کم به نتیجه کلی نزدیک شد. علی دایی، امیر قلعه‌نویی، یحیی گل‌محمدی، مهدی مهدوی‌کیا، فرهاد مجیدی و جواد نکونام گزینه‌هایی هستند که ممکن است ویژگی‌های لازم برای نشستن روی نیمکت تیم ملی را داشته باشند. همگی در زمره چهره‌های قدیمی تیم ملی فوتبال ایران هستند، تجربه مربیگری به قدر کافی در تیم ملی و باشگاهی دارند و از لحاظ محبوبیت هم می‌توانند جایگاهی روی سکو داشته باشند. در کنار این موارد، یا با بازیکنان کنونی تیم ملی هم‌بازی بوده‌اند یا اینکه پیش‌تر به‌عنوان سرمربی با آنها کار کرده‌اند.

چند گزینه معروف فوتبال ایران برای عبور از کارلوس کی‌روش/ مطرح شدن دوباره اسم علی دایی و امیر قلعه نویی؛ یک گزینه از همه جدی تر است!

در نگاه اول، شرایط چندان هم بد نیست. اینکه مثلا فدراسیون بخواهد از بین این‌همه گزینه یکی را انتخاب کند، می‌تواند اتفاق خوبی باشد؛ ولی برای ارزیابی بیشتر باید به پشت پرده هم رجوع کرد. درباره علی دایی که شرایط مشخص است. او با وجود اینکه اسطوره فوتبال ایران است و تجربه هدایت این تیم را هم در گذشته به دست آورده، چند سالی می‌شود با شایعات ریزودرشت دست‌وپنجه نرم می‌کند و حتی به نظر می‌رسد جریانی قوی در کار است تا او دیگر روی نیمکت تیم ملی ننشیند. دایی پیش‌تر گفته بود مهدی تاج، رئیس کنونی فدراسیون فوتبال ایران یک بار برای هدایت تیم ملی با او صحبت کرده بود؛ ولی یکباره غیبش زده و دیگر سراغش نیامده است. 

قلعه‌نویی هم شرایط چندان متفاوتی ندارد. درست است که او در اتفاقات اخیر بیشتر نظاره‌گر بود تا کنشگر، ولی خودش پیش‌تر گفته که مطمئن است جریانی علیه او است که اجازه نمی‌دهند به استقلال به‌عنوان یکی از تیم‌های اصلی دولت برگردد. پس اگر حتی به قلعه‌نویی این اجازه داده نمی‌شود که روی نیمکت یکی از دو تیم دولتی بنشیند، این پیش‌فرض که برای حضورش در تیم ملی چراغ سبز نشان می‌دهند، خیالی باطل است. قلعه‌نویی هم پیش‌تر سابقه هدایت تیم ملی را داشته و خودش مدعی است که کارنامه بسیار قابل قبولی به جا گذاشته است.

چند گزینه معروف فوتبال ایران برای عبور از کارلوس کی‌روش/ مطرح شدن دوباره اسم علی دایی و امیر قلعه نویی؛ یک گزینه از همه جدی تر است!

در مورد یحیی گل‌محمدی و مهدی مهدوی‌کیا هم شرایط پیچیده است. فارغ از اینکه به طرز عجیبی هیچ‌گاه این دو نفر برخلاف سایر گزینه‌ها، جزئی از برنامه‌های فدراسیون برای نیمکت تیم ملی بزرگسالان نبوده‌اند، فعالیت این دو در فضای مجازی در جریان اتفاقات اخیر، سد راه محکمی برای ماندن آنها در فهرست گزینه‌ها خواهد بود.

گل‌محمدی همه فاکتورهای فوتبالی برای هدایت تیم ملی را دارد و شاید بیش از بقیه با بازیکنان نسل کنونی این تیم در ارتباط بوده است؛ ولی همان‌طور که عنوان شد، نیمکت تیم ملی در این برهه فقط به موضوعات فوتبالی ارتباطی پیدا نمی‌کند؛ چه بسا که اگر این‌طور بود، نباید هرگز فرصت دیگری در اختیار کارلوس کی‌روش گذاشته می‌شد. فرهاد مجیدی در بین گزینه‌های دیگر از بخت کمتری برخوردار است؛ او مربی به‌نسبت جوانی است و درست مثل مهدی مهدوی‌کیا از فرصتی که در اختیار آنها در تیم امید گذاشته شد، استفاده نکردند. با این حال، او استقلال را قهرمان کرده و این روزها در فوتبال امارات هم آمار چندان بدی در عرصه مربیگری به جا نگذاشته است. پروژه‌ای که شاید مانع از محقق‌شدن فرضیه حضور مجیدی روی نیمکت تیم ملی شود، عدم مقبولیت صددرصدی نزد بازیکنان تیم ملی است.

چند گزینه معروف فوتبال ایران برای عبور از کارلوس کی‌روش/ مطرح شدن دوباره اسم علی دایی و امیر قلعه نویی؛ یک گزینه از همه جدی تر است!

با مرور مختصر اتفاقاتی که درباره چهره‌های بالا عنوان شد، واضح است که حالا فقط جواد نکونام مانده است. مردی که تا همین چندسال پیش بازوبند کاپیتانی تیم ملی را به بازو می‌بست، همین حالا هم پایگاه قابل قبولی در تیم ملی دارد و حتی به‌عنوان دستیار هم روی نیمکت تیم ملی کار کرده است. کارنامه مربیگری او در لیگ یک و برتر هم قابل قبول نشان داده و کاریزمایش به گونه‌ای است که می‌تواند برخلاف یکی، دو گزینه دیگر، حرف‌ها و ایده‌هایش را در تیم ملی به کرسی بنشاند.

با این حال، این مورد اصلا نمی‌تواند نشانه خوبی باشد. اینکه فوتبال ایران در عرصه پرورش مربی به گونه‌ای کار کرده که فقط دو یا سه نفر بعد از سال‌ها حرفه‌ای‌شدن لیگ، توانایی نشستن روی نیمکت تیم ملی را داشته باشند، عجیب است. عجیب‌تر ولی اینکه نیمکت تیم ملی در این برهه قرار نیست صرفا «فوتبالی» باشد و احتمالا سرمربی باید از «فیلتر»های خاصی هم عبور کند.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظرات

  • منتشرشده: ۱۷
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۲۴
  • اشکان IR ۰۹:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
    بازیکنان بزرگ سابق و مربیان خوب ایرانی جای خود دارن و احترامشان واجب اما نتایجی افتضاحی که کی روش با بازیکنان بزرگ ایران در جام جهانی گرفت اگه ابرام چرخی هم جای کی روش بود نتایج بهتری می‌گرفت
  • مرتضی مقدم IR ۱۰:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
    جالبه ... طرف اسم یه دو جین سرمربی رو میاره که انصافا هر کدومشون یه ستاره هستن بعد به دلیلای غیر ورزشی یکی یکیشونو حذف میکنه تا برسه ب نکونام ،اخرش میگه جای تاسفه که پرورش ندادیم ، دیگه تقصیر مسجد محل شماست که جای پرورش مربی مناسب برا این روزای فوتبال میره خواننده تربیت میکنه سلام فلان بخونه ، واقعا فازتون چیه ،چی دیدین تو خودتون که برا روزنامه ورزشی مطلب مینویسین ,شما اولین اصل فیفا که جدایی سیاست از فوتباله رو هنوز مخای کوچیکتون نمیتونه هزم کنه به هر طریقی میخاین همه چیو مهندسی کنین ....واقعا از چی اینقدر وحشت دارین تا حالا اینو از خودتون پرسیدین؟ پرسیدین که دلیل این همه ملاحضات چیه؟ یا کلا مختونو اینجور بار اوردن که پرسشگر نباشه و فقط تقلید کنه؟
    • سینا صبر IR ۱۰:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۷
      فوتبال سیاسیست .اصول فیفا با واقعیات میدانی جور نیست.استوری بازیکنان ومربیان حذف روسیه.گرفتن میزبانی ایران فساد و رشوه و... اساسا کارکردش سیاسیست . ذات فوتبال هم سیاسیست . شبیه سازی نبردهای واقعیست.
  • Spi IR ۱۰:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
    یه عده کارشناس فوتبال انشا نوشتن خخخ
  • حامی IR ۱۱:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
    بقول دوستمون انشا نوشته شده ولی خوب متاسفانه این انشا تقریبا درست هستش. مهدوی کیا و دایی ومجیدی به هیچ عنوان قبول نمیکنن. گل محمدی و قلعه نویی هم به احتمال زیاد یاقبول نمیکنن یا به دلایل سیاسی حذف میشن که میمونه جواد چکش که ایشونم بخاطر سیاست های داخلی حذف میشن میمونه تنها گزینه در دسترس که به احتمال 99% با ایشون به توافق میرسند و قرارداد طولانی مدت امضا خواهند کرد. ایشون هم کسی نیست جز آقای مهران رجبی :)
  • کوهمره جروق IR ۱۲:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
    در این شرایط برانکو بهترین گزینه هست
    • ولی IR ۱۳:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
      برانکو با عمان قرارداد داره
  • فرهنگ IR ۱۳:۴۰ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
    نکونام علاوه بر این که با استدلال مشابه ای که برای دایی و مهدوی کیا و گلمحمدی کردید، اساسا با فوتبال دفاعی و ضدفوتبالی که ژاوی را چنان عصبی کرد که پس از به ثمر رسیدن گل السد اون حرکت زشت را به سمتش نشون بده، کاملا منتفیه. اما فرهاد مجیدی برخلاف اظهاراتی که از فوتبال دفاعی در باره اش میشه، در امارات نشون داد که هم در دفاع و هم در حمله تبحر داره که در صورت لزوم، تیمش کاپبک می زنه و اگه نیاز باشه، پنج و شش گل در یک بازی می زنه. بهترین گزینه، سرمربی جوان و باهوش فرهاد مجیدیه، اما به دلیل این که این جوان اهل باندبازی نیست و تنهاست، از سوی حسودان و بدخواهان ضربه می خوره. بنابراین، بهتره که یک کمیته مدیریت فنی متشکل از کی روش و پیشکسوتانی مانند قلعه نویی و علی پروین در کنارش باشند و ازش پشتیباتی کنند.
  • پویا IR ۱۵:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
    سرمربی عربستان بیارین
  • Ali IR ۱۶:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
    وقتی نویسنده ی یک روزنامه اینقدر درک ندارد که این تیکه را در نوشته اش استفاده می کند (با وجود شخصیت‌دادن به تیم ملی)بقیه نوشته اش هم بیهوده است نه هوده،این آقا هنوز نمی داند که شخصیت پدیده ای نیست که یک باره و آنهم توسط کیروش که خودش با وجود داشتن هفتاد سال سن شخصیت ندارد داده شود (حتی با قبول حرف نویسنده که می شود شخصیت را به فرد و یا افرادی داد)دلیل واضح آنهم عدم پوزش خواهی کیروش از مردم بود، نمونه باشخصیت ها :ره نار و مربی ژاپن و بقیه مربیان شرکت کننده درجام جهانی،انگار نویسنده ایجادنظم و انضباط را با شخصیت یکی می داند درصورتی که زمان اسکوچیچ آقایان به قول مثل معروف حرمت امامزاده (اسکوچیچ)را نگه نداشتند آنوقت می خواستند بقیه ازجمله بازیکنان بی شخصیت تیم ملی حرمت نگه دارند علت آنرا نیز اسکوچیچ کمی افشا کردند آشکار آن این بود که :دستمزد اسکوچیچ آنقدر نبود که چیزی به آقایان بماسد و وقتی طارمی و جهانبخش و حاج صفی وانصاری فرد احساس خطر کردند و حس کردند که با بودن اسکوچیچ ممکن است مانند زمان کیروش ثابت نباشند کردند آنچه شد تا کیروش بیاید اما خدا هردوگروه را رسوا کرد.
  • یه نفر IR ۱۷:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
    الان بهترین گزینه مهران رجبیه. کنارش هم یه هوچی گر مثل هاشمی نسب تا هنر خوش زبانی داخل تیم بمونه
  • یه نفر IR ۱۷:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
    الان بهترین گزینه مهران رجبیه. کنارش هم یه هوچی گر مثل هاشمی نسب تا هنر خوش زبانی داخل تیم بمونه
  • مهران IR ۲۰:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
    خدایش هیچ.مربی بزرگی حاضرنیست بیاد ایران، ،آخرشم آخرشم مجیدی مربی ایرانه،
  • دانی IR ۲۲:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۶
    هرکیمیخواد بشه الا علی دایی
  • آشنا روشنا IR ۰۴:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۷
    فقط از افراد نامی سرخ آبی نام برده شده. اینم برای انحراف اذهان هست. بازیه.
  • ایرانی IR ۱۹:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۷
    امیر قلعه نوعی بهترین گزینه است .
  • محمدرضامحمدی IR ۲۳:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۹/۲۷
    از آقای قلعه نوعی وعلی دایی هردوبا هم کارکنند وتیم ملی راسربلند کنندویا ازقبیل مجیدی نکونام هاشمیان گل محمدی ربیعی وکریم باقری ومارکار آقاجانیان وتاتار وازباتجربه های فوتبال مثل علی پروین ومحصص وخوراکچی وجلالی وسایرین برایرپیشرفت فوتبال ازانه استفاده شود البته اقای خداد عزیزی ومهدوی کیه وخاکپور هم هستند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرسنجی

استقلال و پرسپولیس مقابل پاختاکور و الریان چه نتایجی می گیرند؟

پربازدید امروز

آخرین خبرها

بازرگانی