تیم غنا از دیگر تیم های شرکت کننده در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر است که توانست رقیب سرسخت خود یعنی نیجریه را از مقدماتی حذف کرده و راهی این تورنومنت جهانی شود.
تیم ملی غنا در مسابقات مقدماتی و گروهی جام جهانی با کسب مقام چهارم برای صعود به این بازی ها راهی بازی پلی آف با نیجریه شد.
اگر چه بازی این تیم در مقابل نیجریه با تساوی ۱-۱ تمام شد، اما غنا توانست با قانون گل زده بیشتر در خانه حریف به مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ قطر راه پیدا کند.
وضعیت تیم ملی غنا در این جام جهانی با توجه به حضور ستارگانی مانند جوزف آیدو و جاناتان منسا می تواند حضوری متفاوت نسبت به سالهای قبل باشد. این تیم مانند دیگر کشورهای آفریقایی دارای تیمی منسجم با قدرت بدنی بسیار بالا است به طوری که می توانند از دقایق ۷۰ به بعد بازی ها بر حریف خود چیره شده و به نتایج قابل توجهی دست پیدا کنند.
تاریخچه فوتبال ملی در غنا
تیم ملی فوتبال غنا را می توان یکی از قدیمی ترینها بین تیمهای آفریقایی دانست که تشکیل اولین تیم فوتبال مردان آن به سال ۱۹۵۰ میلادی بر میگردد.
این تیم به نام ستاره سیاه آفریقا شهرت داشته و زیر نظر فدراسیون فوتبال فیفا و CAF فعالیت می کند. تیم ملی غنا بدون شک یکی از قوی ترین تیم های آفریقایی است که رقیب سرسختی در مسابقات جام ملت های آفریقا و جام های جهانی برای تیم های دیگر به شمار می رود.
تیم غنا در سال ۲۰۰۵ توانست بهترین بازی های خود را ارائه کرده و به عنوان یک تیم شکست ناپذیر لقب بگیرد. جایزه بهترین تیم تقویت شده توسط فیفا در این سال یکی از جذاب ترین جوایز در تاریخچه تیم ملی فوتبال غنا به شمار می رود.
تیم ملی غنا در سال ۲۰۱۴ برای سومین سال متوالی در مسابقات جام جهانی حاضر شدند و در جام جهانی ۲۰۱۰ آفریقای جنوبی توانستند به مرحله یک چهارم نهایی صعود کنند.
در تاریخچه تیم ملی فوتبال غنا، بهترین جایگاه در فیفا رتبه ۱۴، بهترین نتیجه برد ۱۳-۰ مقابل کنیا در سال ۱۹۶۵ و بدترین نتیجه باخت ۱۰-۰ مقابل بلغارستان بوده است. تیم ملی فوتبال غنا تا کنون ۱۸ بار در مسابقات قهرمانی جام ملت های آفریقا شرکت کرده که توانسته در ۴ دوره مقام قهرمانی را کسب کند.
مربیان تیم ملی غنا
همان طور که پیشتر گفته شد، میلوان رایواچ در حال حاضر سرمربی تیم ملی فوتبال غنا بوده و قرار بود هدایت این تیم را در مسابقات جام جهانی ۲۰۲۲ قطر برعهده داشته باشد. اما در نهایت اُتو آدو جای او را گرفت.
نام دیگر در لیست بهترین مربی های تیم ملی غنا، چالرز کومی گیامفی است که در سال ۱۹۶۱ به عنوان مربی تیم ملی فوتبال غنا انتخاب شد.
این مربی توانست با نتایج رویایی خود تیم ملی غنا را در سال های ۱۹۶۳ و ۱۹۶۵ به مقام قهرمانی جام ملت های آفریقا برساند.
از دیگر افرادی که در لیست بهترین مربی های تیم ملی غنا قرار می گیرد می توان به Rotamir اشاره کرد که توانست در سال ۲۰۰۵ تیم غنا را به یکی از قوی ترین و شکست ناپذیرترین تیم های آفریقایی تبدیل کند.
افتخارات تیم ملی غنا
از جمله افتخارات تیم ملی غنا می توان به
• مقام قهرمانی جام ملت های آفریقا در سال های ۱۹۶۳، ۱۹۶۵، ۱۹۷۸، ۱۹۸۲
• کسب مقام نایب قهرمانی جام ملت های آفریقا در سال های ۱۹۶۸، ۱۹۷۰ و ۱۹۹۲
اشاره کرد
پیشنهاد میکنیم این مطالب را هم ببینید: