اخبار پزشکی چیست؟ هر آنچه باید در این رابطه بدانیم
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

واکسیناسیون تاکنون توانسته است که بیشترین مقدار پیشگیری از ابتلا به بیماری ها را در افراد مختلف به ثبت برساند.

اخبار پزشکی یکی از بخش هایی است که امروزه خبرهای زیادی را در خصوص آن می توانیم بشنویم. این اخبار شامل بخش های گوناگونی می شود که نیاز است هر کدام از این بخش ها به صورت جداگانه مورد بررسی واقع شوند. در این مطلب قصد داریم تا در خصوص اخبار مربوط به واکسیناسیون و به طور کلی چگونگی انجام روند این موضوع بپردازیم تا هرچه بهتر و بیشتر با این حوزه از علم پزشکی آشنا شوید.

ماهیت واکسن و یا واکسیناسیون

واکسن همان طور که از دوران ابتدایی نیز به خاطر دارید همواره سم ضعیف شده و یا کشته شده یک میکروب بوده است که آن را وارد بدن انسان می کردند و سیستم ایمنی او را تحریک کرده و وادار به مبارزه با این میکروب ها می نمودند. انجام واکسیناسیون تا حد بسیار بالایی می توانست در مبارزه با بیماری های مختلف که بسیار هم خطرناک بودند موثر واقع شود.

واکسیناسیون امروزی

امروزه بنا به چند دلیل واکسن سازی شکل تقریبا تازه و نوینی به خود گرفته است. در عوض استفاده از سم ضعیف شده و یا میکروب های کشته شده معمولا از پروتئین های سطحی میکروب ها به منظور تحریک سیستم ایمنی بدن استفاده می کنند. برای آن که بهتر بتوانید این موضوع را درک کنید توضیحاتی که در ادامه گفته می شود را با دقت بررسی کنید.

میکروب ها و به طور کلی تمام سلول های بدن انسان بر روی پوششی که دارند شامل گیرنده های پروتئینی می شوند. این گیرنده ها نشان می دهند که سلول مورد نظر چیست و سیستم ایمنی بدن با شناسایی همین گیرنده ها می تواند باکتری و یا ویروس وارد شده به بدن را بشناسد. در سیستم واکسن سازی جدید از همین گیرنده های پروتئینی استفاده کرده و دیگر نیازی نیست تا خود میکروب را به داخل بدن وارد کنند.

این گیرنده ها سبب می شوند تا هم سیستم ایمنی فعال شوند و هم آن که دیگر خطر زنده ماندن میکروب ها و یا قوی ماندن سم آن ها و ایجاد بیماری جدی برای بیمار وجود نداشته باشد.

واکسن های مهم برای کودکان

اولین واکسن هایی که برای انسان ها استفاده می شود در همان روزهای نخست تولد است. واکسیناسیون کودکان در یک دوره ۶ ساله است و آخرین واکسن کودک پیش از ورود او به مدرسه تزریق خواهد شد. معمولا چندین واکسن خاص وجود دارد که طبق برنامه ریزی های سازمان های بهداشت جهانی برای تمام افراد در سرتاسر دنیا مورد نیاز است.

۱-بدو تولد

بدو تولد یعنی همان روز تولد و یا حداکثر دو الی سه روز پس از تولد نوزاد است. در اولین مرحله ۳ واکسن ب.ث.ژ یا سل، فلج اطفال و همچنین هپاتیت ب به نوزاد تزریق می شود. این سه واکسن از جمله مهم ترین و شایع ترین بیماری ها هستند که تزریق آن ها در روزهای اولیه می تواند ایمنی زیادی را ایجاد کند.

۲-دو ماهگی

دومین مورد شامل واکسن های ثلالث، فلج اطفال و هپاتیت ب است. واکسن ثلاث شامل کزاز، دیفتری و سیاه سرفه می شود.

۳-چهار ماهگی

نوبت سوم تزریق واکسن نوزادان در ۴ ماهگی آن ها است که مربوط به دو واکسن ثلاث و فلج اطفال می شود.

۴-شش ماهگی

در این مرحله نیز ثلاث، فلج اطفال و هپاتیت ب را باید تزریق کرد.

۵-یک سالگی

واکسن های سرخک، اوریون و سرخچه

۶-هجده ماهگی

در سن یک و نیم سالگی واکسن های سرخک، اوریون، سرخچه، ثلاث و فلج اطفال

۷-شش سالگی

پس از گذشت یک و نیم سالگی کودک دیگر واکسنی تزریق نشده و نوبت پایانی واکسن مربوط به شش سالگی کودک می شود. در این سن ثلاث و همچنین فلج اطفال را به کودک تزریق می کنند و درصد ابتلای او به این بیماری های خطرناک و کشنده را به حداقل می رسانند.

جمع بندی

به طور کلی واکسیناسیون تاکنون توانسته است که بیشترین مقدار پیشگیری از ابتلا به بیماری ها را در افراد مختلف به ثبت برساند. بیماری های نام برده شده که در اخبار پزشکی نیز در خصوص آن ها زیاد شنیده ایم همگی جز مواردی هستند که می توانند سبک مرگ کودک شما شوند. بنابراین در صورتی که کودکی را در خانه و یا اطرافیان خودتان می شناسید که واکسیناسیون کاملی را انجام نداده است حتما والدینیش را تشویق به انجام این کار کنید تا بتوانید از بروز اتفاقات ناگوار بعدی جلوگیری کنید.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی