اسطوره استقلال در ۳۰ سالگی خداحافظی کرد!
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

زنده یاد منصور پورحیدری سرمربی اسبق تیم های ملی و استقلال یکی از پر افتخارترین بازیکنان و مربیان تاریخ فوتبال ایران است که یک دو جین جام قهرمانی را برای تیم های ملی و باشگاهی به ارمغان آورد.

پورحیدری به عنوان سرمربی تیم ملی قهرمان بازی‌های آسیایی بانکوک شد و به همراه استقلال نیز چه در قالب بازیگری و چه در قالب مربیگری جام قهرمانی باشگاه‌های آسیا را کسب کرد. حال بماند که قهرمانی‌های متعددی در رقابت‌های لیگ و حذفی فوتبال ایران نیز به دست آورد.

زنده یاد منصور پورحیدری به عنوان بازیکن در عرصه ملی زیاد موفق نبود و البته بدشانسی های زیادی نیز گریبان او را در این عرصه گرفت. منصورخان طی سال‌های ۱۳۴۹ تا ۱۳۵۰ به تیم ملی دعوت شد. نخستین تجربه ملی منصور پورحیدری موفقیت آمیز بود و ایران با حضور او در ترکیب اصلی توانست قهرمان تورنمنت بین المللی (پیمان سنتو) شود. اما پورحیدری در دومین تجربه ملی خودش بسیار بدشانسی آورد. او به همراه تیم ملی راهی بازی‌های آسیایی ۱۹۷۰ بانکوک شد اما اتفاقی برایش افتاد که باورکردنی نبود.

زنده یاد پور حیدری پیش از آغاز رقابت ها طوری از لحاظ غذایی دچار مسمومیت شد که مستقیماً او را به بیمارستان بردند و دو روز تمام در بیمارستان بستری بود اگرچه برخی از ورزشکاران ایرانی حاضر در بازی های آسیایی بانکوک نیز مثل پورحیدری دچار مسمومیت شده بودند و گویا در سیستم تغذیه ای تایلندی ها مشکلاتی وجود داشت که موجب شد پورحیدری و بسیاری از ملی پوشان ایرانی سایر رشته های ورزشی سریعاً راهی بیمارستان شوند. به همین دلیل پورحیدری عملاً به عنوان ناکام بزرگ تیم ملی فوتبال ایران در بازی‌های آسیایی ۱۹۷۰ بانکوک لقب گرفت.

پورحیدری آخرین تجربه ملی خود را در تهران تجربه کرد و با این تیم قهرمان تورنمنت بین المللی کوروش شد تا پرونده حضورش در تیم های ملی برای همیشه بسته شود.

جالب ترین موضوع درباره زنده یاد پورحیدری اینجاست که او در زمان سرمربیگری فرانک اوفارل  سال‌ ۱۳۵۳ یک بار دیگر به عنوان مدافع راست به تیم ملی دعوت شد تا در بازی‌های آسیایی تهران حضور داشته باشد اما پورحیدری در شرایطی که در آستانه ۳۰ سالگی قرار داشت با ارسال نامه‌ای برای سرمربی تیم ملی اعلام کرد که بهتر است جای خودش را به بازیکنان جوان‌تر بدهد و برای همیشه از فوتبال ملی خداحافظی کرد.

نکته اینجاست که پورحیدری در همان سال از فوتبال باشگاهی نیز خداحافظی کرد تا سریعاً به عنوان دستیار سرمربی فعالیت خودش را با رایکوف و جکیچ آغاز کند. پدر معنوی فوتبال ایران در پاییز ۱۳۵۴ و سومین دوره رقابت های لیگ تخت جمشید بر حسب ضرورت باشگاه تاج سابق دوباره به عنوان مدافع راست باتجربه به فوتبال برگشت و سه بازی پایانی لیگ را برای استقلال بازی کرد تا پرونده بازیگری اش برای همیشه بسته شود.

جانشین مرد با تجربه استقلال نیز یک مدافع راست جوان به نام حسن نظری بود که به تیم ملی هم دعوت شد و در جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین برای ایران بازی کرد. زنده یاد منصور پورحیدری نیز حدود ۵دهه تحت عناوینی چون کمک مربی، سرمربی، مدیرفنی، سرپرست و......به تیم استقلال خدمت کرد که از حیث جمع آوری جام های متعدد و حضور فعال، یک رکورد به یاد ماندنی با آبی‌پوشان تهرانی از خود به نمایش گذاشت.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظرات

  • منتشرشده: ۶
  • در صف بررسی: ۰
  • غیرقابل‌انتشار: ۰
  • روح رفتگان شاد IR ۲۰:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
    خدا بیامرزه تمامی اسیران خاک رو بالاخص بزرگان فوتبال ایران رو از ابتدا تاکنون
  • امین IR ۲۱:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
    روحش شاد
  • مهدی ابی IR ۲۳:۰۸ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
    خیلی مرد بود ..روحش شاد
    • حمید علوی CA ۰۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
      شادروان منصورخان پورحیدری، متفاوت ترین، درست ترین و عاشق ترین مرد تاریخ فوتبال ایران تا حالا هستند.. نه حتی ۳۰ سالگی، که در ۲۹ سالگی با عنوان کردن این دلیل که بهتر آیت کنار بکشم تا باریکنان جوان بیایند تا برای جام جهانی آینده آب دیده بشوند، از حضور در تیم ملی عذر خواست. در دوران مربیگری، همبشه به این اصل خودش وفادار ماند که. “ من هرگز روی صندلی پر کسی نمینشینم”.. غیر از منصورخان و سپس برادران مظلومی، ندیذم کسی به هوادار رقیب واقعن تا این حد صادقانه و از صمیم قلب احترام بگذاره.. یاذش بخیر
  • پدر معنوی! IR ۲۳:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۴
    پدر معنوی فوتبال ایران! هر کی از هرکی خوشش میاد اونو نوبتی پدر فوتبال ایران میکنه!یعنی این فوتبال درب و داغون چندتا پدر باید داشته باشه!تا دیروز این بابا پدر معنوی کیسه ی تهران بود اونم بغیراز صدتای دیگه که پدر معنوی و مادی و جسمی کیسه بودن حالا یه شبه شده یکی از پدران معنوی فوتبال ایران!!! پس فوتبال برزیل و ارژانتین و المان و انگلیس و اسپانیا خدا میدونه چند میلیون پدر دارن !!!جمع کنید بساط لقب الکی دادن به این و اون رو .
  • کامران زارعی IR ۰۰:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۹/۱۵
    درود عالی بود،از این بهتر نمیشد منصور خان:عاشقانه دوستت داریم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

منهای ورزش

بازرگانی