فصل نقل و انتقالات آغاز شده و به نظر میرسد استقلال پس از جدایی چند بازیکن مطرح خود نظیر محمد نادری، شیخ دیاباته و میلیچ، حالا روی دور جذب مهرههای جدید قرار گرفته است. روندی که از شنبه شب آغاز شده و قطعاً مرحله اول آن تا دوشنبه هفته آینده ادامه پیدا میکند. استقلال طی سالیان گذشته گاهی اوقات نقل و انتقالات بسیار تاریخی داشته و بازیکنان فوقالعاده مهمی را در شرایطی کاملاً عجیب جذب کرده است.
محبوس کردن عابدزاده
در روزهای آغازین فروردین سال ۶۹ سعید عزیزیان سنگربان وقت استقلال از این تیم جدا شد و مستقیم به پرسپولیس پیوست تا منصور پورحیدری فقید در آستانه مرحله نیمه نهایی لیگ فصل ۶۸ - ۶۰ دچار یک چالش بزرگ شود. سرمربی وقت آبیپوشان بلافاصله دست به کار شد و با احمدرضا عابدزاده سنگربان شماره یک تیم ملی که آن زمان در تام اصفهان حضور داشت باب مذاکرات را باز کرد. گفتگوها به نتیجه رسید و قرار شد عابدزاده به تهران بیاید و پس از طی کردن تشریفات اداری قراردادش را منعقد کند ولی همان زمان خبردیگری به گوش استقلالیها رسید. به اطلاع آنها رساندند که پرسپولیس و پاس هم بدشان نمیآید عابدزاده را داشته باشند به همین خاطر پورحیدری پس از همفکری با کاظم اولیایی و کامران منزوی تصمیم گرفت عابدزاده را مخفی کند! دروازهبان تیم ملی به تهران رسید و با تدبیر اتخاذ شده توسط استقلالیها از همان فرودگاه راهی منزل یکی از استقلالیهای قدیمی شد تا دست کسی به او نرسد. احمدرضا نزدیک به سه روز مهمان آن خانه بود و زمانی از آنجا خارج شد که تمام کارهای مربوط به عقد قراردادش با استقلال انجام شده بود.
پخش کردن عکس هاشمینسب
در اواخر بهار سال ۷۹ روزنامه خبرورزشی مدعی مذاکره جدی مهدی هاشمی نسب با استقلال شد. این خبر در آن زمان با واکنش تند هواداران و مقامات باشگاه پرسپولیس مواجه شد؛ چون هاشمی نسب بهمعنای واقعی کلمه محبوبترین چهره میان هواداران سرخ بود و تحت هیچ شرایطی باور نمیکردند که با رقیب سنتی پای میز مذاکره نشسته باشد ولی خبر کاملاً درست بود و هاشمی نسب تابستان همان سال در جنجالیترین نقل و انتقال تاریخ فوتبال ایران به صورت مستقیم از پرسپولیس به استقلال رفت! نکته جالب توجه آنکه مدیران وقت باشگاه استقلال برای اینکه جای هیچ حرف و حدیثی پیرامون آبیپوش شدن هاشمینسب باقی نماند و در عین حال پرسپولیسیها نتوانستند در آخرین لحظه نظر مدافع ناراضی خود را عوض کنند، روز و ساعت حضورشان در هیئت فوتبال برای ثبت قرارداد را تا آخرین ساعت مخفی نگه داشتند ولی با یک عکاس که مورد اعتماد خودشان بود هماهنگیهای لازم را انجام دادند تا در هیئت فوتبال حاضر شده و از تمام مراحل عقد قرارداد عکاسی کند. این عکسها ارزش فوقالعاده زیادی به لحاظ خبری داشت ولی مقامات وقت استقلال به واسطه اینکه میخواستند بازتاب کار بزرگشان بیش از پیش مشخص شود، آنها را در تعداد زیاد چاپ کرده و خودشان در اختیار همه روزنامهها گذاشتند به طوری که فردای عقد قرارداد هاشمینسب با استقلال، صحنه ثبت قراردادش روی جلد تقریباً تمام روزنامههای ورزشی و حتی تعدادی از نشریات غیر ورزشی هم قرار گرفت.
عکس با پرسپولیس، قرارداد با استقلال
داستان استقلالی شدن هاشم بیک زاده هم در نوع خود فوقالعاده جالب توجه بود. این بازیکن از اواخر سال ۸۶ مورد توجه پرسپولیس قرار داشت و در پایان فصل ۸۶ - ۸۷ پرسپولیسیها بسیار مصمم شدند تا قراردادش را ثبت کنند. در آن مقطع هاشمی به خاطر یک مصدومیت در بیمارستان بستری شده بود ولی با این وجود چند نفر پیراهن قرمز را دستش دادند و همان جا داخل بیمارستان از او عکس گرفتند تا حضورش در جمع قرمزهای پایتخت را قطعی اعلام کنند ولی پس از مرخص شدن بیکزاده حکایت به شکل دیگری شد. این بازیکن مورد توجه استقلالیها نیز قرار گرفت و گفتگوها با او انجام شد تا در نهایت فوتبالیستی که با پیراهن پرسپولیس (البته کاملاً به صورت غیررسمی) عکس یادگاری گرفته بود، در تور استقلال بیفتد و با آبیها قرارداد ببندد. البته همانطور که گفتیم، عکسهای بیکزاده با پیراهن پرسپولیس کاملاً غیررسمی بود...
داستان مشابه
ماجرایی که برای هاشم بیکزاده رخ داد، به شکلی تقریباً مشابه در مورد آرش برهانی و رضا عنایتی هم به وقوع پیوست. هر دو مهاجم مذکور به شدت مورد توجه پرسپولیس قرار داشتند و قبل از استقلالی شدن، پرسپولیسیها به صورت جدی در اندیشه پوشاندن پیراهن قرمز بر تن آنها بودند ولی با وجود آنکه گفتگوهای اولیه آغاز شده بود، استقلالیها توانستند به حریف سنتی خود در این عرصه پاتک بزنند و عنایتی و برهانی را به ترتیب در تابستان سالهای ۸۲ و ۸۶ به جمع نفرات خودشان اضافه کنند. نقل و انتقالاتی کاملاً موفق که بسیاری از بازیکنان، مربیان و مدیران آن زمان استقلال معتقدند بهرام امیری و کامران منزوی نقش پررنگی در تحقق آن داشتند.