خبرورزشی - بازیهای پرسپولیس در گروه پنجم لیگ قهرمانان آسیا در استادیوم خانگی گوا برگزار میشود. استادیومی که بازیهای کریکت هم در آن برگزار میشود.
با اعلام اسامی کشورهای میزبان لیگ قهرمانان آسیا، یکی از نکات جالب و در عین حال عجیب، اعطای میزبانی گروه پنجم این رقابت ها به هندوستان بود. گوا قهرمان فصل گذشته سوپرلیگ این کشور که برای نخستین بار و به لطف افزایش سهمیه تیم های حاضر از ۳۲ تیم به ۴۰ تیم توانست در این رقابت ها شرکت کند، میزبان پرسپولیس، الریان و تیم چهارم از بین الوحده امارات یا الزورا عراق خواهد بود.
استادیوم فاتوردا یا جواهر لعل نهرو نام ورزشگاهی است که قرار است میزبان دیدارهای پرسپولیس باشد. ورزشگاهی که در سال ۱۹۸۹ ساخته شده و ۳۲ ساله بوده که گنجایش آن ۲۰ هزار نفر است. ابتدا قرار بود این ورزشگاه تنها محل برگزاری مسابقات فوتبال باشد ولی از سال ۱۹۹۰ مسابقات کریکت نیز در آن برگزار شده است.
این ورزشگاه در سال ۲۰۱۴ طبق آخرین مشخصات فیفا به روز رسانی و صندلی گذاری شد که ظرفیت آن به ۲۰ هزار نفر رسید. ورزشگاه جواهر لعل نهرو مدتهاست که در بسیاری از بازیهای بین المللی تیم ملی فوتبال هندوستان از جمله مقدماتی جام جهانی و جام ملتهای آسیا میزبان بازی های این تیم بوده است.
این ورزشگاه یکی از شش استادیوم هند برای میزبانی جام جهانی زیر ۱۷ ساله ها در سال ۲۰۱۷ بود. همچنین این ورزشگاه در سال های ۲۰۱۷ و ۲۰۲۰ میزبان دیدارهای سوپرلیگ هند بوده است.
اگرچه این استادیوم در ابتدا به عنوان یک مکان برای برگزاری مسابقات فوتبال ساخته شد، اما طی چند سال گذشته به طور فزاینده ای برای میزبانی مسابقات بین المللی کریکت مورد استفاده قرار گرفته است. از زمان میزبانی اولین مسابقه بین المللی خود در سال ۱۹۹۰ بین استرالیا و سریلانکا، این استادیوم میزبان هفت دوره از رقابت های بین المللی یک روزه کریکت بوده است که آخرین آنها بین هند و سریلانکا در سال ۲۰۰۷ بوده است.
اختصاص دادن مسابقات کریکت به ورزشگاه، باعث ناراحتی مسئولین و هواداران تیم فوتبال گوا شده بود چرا که این مسئله باعث شد در دیدارهای خانگی از این ورزشگاه استفاده کنند.
دلیل میزبانی هند از پرسپولیس
سایت گل دلایل انتخاب هند به عنوان میزبان لیگ قهرمانان آسیا را اعلام کرد. با توجه به وضعیت شیوع کرونا در سراسر قاره، AFC تصمیم گرفته بود که هر گروه را در یک مکان متمرکز میزبانی کند تا خطر ابتلای بازیکنان و کارکنان به کرونا را به حداقل برساند. به همین ترتیب، پیشنهادات از همه کشورهای علاقه مند به میزبانی از جمله هند به کنفدراسیون فوتبال آسیا رسید.
عواملی مانند محدودیت های حداقل سفر و قرنطینه برای تیم های مهمان، راحتی پروازها و وضعیت پزشکی در کشور میزبان مورد توجه قرار گرفتند.
در طول مسابقات، آزمایش اجباری Covid-۱۹ برای همه بازیکنان و مسئولان ترتیب داده میشود که هزینههای آن بر عهده AFC است.
آشنایی با استادیوم میزبان بازیهای استقلال
پس از اعلام رسمی کنفدراسیون فوتبال آسیا، دیدارهای استقلال در استادیوم ملک عبدالله شهر جده و به میزبانی الاهلی برگزار خواهد شد.
استقلال باید در لیگ قهرمانان آسیا در عربستان به میدان برود. اتفاقی که طی ۵ سال گذشته برای هیچ یک از تیم های ایرانی نیفتاده بود. چند سال است نمایندگان ایران و عربستان دیدارهای رو در رو را در کشور ثالث برگزار می کنند ولی در رقابت های امسال این طلسم شکسته شده و استقلال باید راهی عربستان شود.
قرار است دیدارهای شاگردان مجیدی در استادیوم ملک عبدالله برگزار شود. این ورزشگاه در عربستان به استادیوم الجوهرة مشهور است. ورزشگاهی با گنجایش دقیق ۶۳۲۴۱ نفر. این بزرگترین استادیوم شهر جده و دومین ورزشگاه بزرگ در عربستان سعودی پس از ورزشگاه پادشاه فهد ریاض است. علاوه بر این، الجوهرة دهمین استادیوم بزرگ جهان عرب است.
ایده ساخت این ورزشگاه در دهه ۹۰ میلادی داده شد و شروع ساخت آن از سال ۲۰۱۲ بود که در سال ۲۰۱۴ راه اندازی شد. اولین مسابقه ای که در این استادیوم برگزار شد، دیدار فینال جام پادشاهی میان الاهلی و الشباب بود. همچنین دیدار تیم های ملی برزیل و آرژانتین در این استادیوم برگزار شد که ۶۲۳۴۵ نفر از آن دیدن کردند.
هر دو تیم شهر جده یعنی الاهلی و الاتحاد دیدارهای خود را در این استادیوم برگزار می کنند. همچنین در آوریل ۲۰۱۸ مسابقات کشتی کچ Royal Rumble WWE در این استادیوم برگزار شد. این رویداد بخشی از یک همکاری ۱۰ ساله استراتژیک چند پلتفرمی بین WWE و اداره ورزش عمومی عربستان در حمایت از Saudi Vision ۲۰۳۰، برنامه اصلاحات اجتماعی و اقتصادی عربستان بود.
این ورزشگاه با صرف هزینه ۵۳۲ میلیون یورو ساخته شد. از دیگر نکات جالب این ورزشگاه، جای گرفتن ۲۰ هزار خودرو در پارکینگ ورزشگاه ملک عبدالله است.