۰
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

رئیس سابق دپارتمان داوری فدراسیون فوتبال گفت: دو مشکل داوری ما در سال ۹۸ اول بی انگیزگی برخی داوران بزرگ و دوم بی تجربگی در مدیریت داوری کشورمان بود

به گزارش خبرورزشی ، داود رفعتی اظهار داشت: با توجه به شیوع کرونا همه ما مجبور شدیم برای مقابله با این بیماری در خانه بمانیم و برخلاف میل مان به سفر نرویم. اکنون من هم در خانه مشغول مطالعه و تمرین روی تردمیل هستم و داوران عزیز هم باید درخانه تمرین کنند تا آمادگی بدنی شان را حفظ کنند. داوری در سال ۹۸ خوب بود که تا تیرماه که من به همراه اصفهانیان و سهرابی حضور داشتیم تقریبا به ثباتی رسیده بودیم. هر ماه یک کلاس یک روزه در تهران برگزار می‌کردیم، داوران به تهران می‌آمدند و آمادگی بدنی شان را می‌سنجیدیم و هم اشکالات را به آن‌ها گوشزد می‌کردیم. از نیم فصل دوم دو سه بازی داشتیم که داوران در آن اشتباهات تاثیرگذاری داشتند.

وی افزود: نمی‌توان گفت که اشتباهات داوری به صفر می‌رسد، زیرا انسان قضاوت می‌کند، ولی تعداد اشتباهات داوری تاثیرگذار در نیم فصل دوم گذشته کم بود. با ارتباطاتی هم که با فیفا داشتیم برای اولین بار درتاریخ داوری کشورمان در کلاس داوری شروع فصل مان به وسیله فیفا برگزار شد و مدرس اعزام کرد و تجهیزات و لباس داوری فرستاد برای برگزاری کلاس تا به بهترین شکل کلاس داوری برگزار شود، اما با تغییر و تحولی که در کمیته داوران رخ داد و رئیس جدیدی برای کمیته داوران آمد که یک سری تغییرات ایجاد شد و داوران زیادی به این کلاس داوری دعوت شدند. داورانی که باید در لیگ‌های دسته اول و دوم تجربه کسب می‌کردند. متاسفانه از هفته اول لیگ نوزدهم شاهد اشتباهات داوری بودیم و حتی برخی از داوران باتجربه ما هم مرتکب اشتباه‌های تاثیرگذار شدند که نمی‌توان گفت آن‌ها قانون فوتبال را بلد نبودند، ولی وقتی داوری برای یک بازی بزرگ انتخاب می‌شود که در حد آن مسابقه نیست و یا گاهی داور هر هفته قضاوت می‌کند در حالیکه مرتکب اشتباهاتی هم می‌شوند. خیلی از داوران بزرگ ما دچار بی انگیزگی شده بودند. یک سری از داوران پشت دروازه تجربه کافی نداشتند و کارایی لازم را نداشتند.

رفعتی تصریح کرد: بخشی از اشتباهات محصول کم تجربگی در مدیریت داوری فوتبال بود. ظاهرا رئیس کمیته سابق کمیته داوران بیشتر به دنبال رئیس شدن در فدراسیون فوتبال بود. اوج اشتباهات داوری ما زمانی بودکه یک داور اشتباه بزرگ مرتکب می‌شود و مدافع در دیوار دفاعی قرار می‌گیرد و با همین اشتباه هم یک تیم بازنده می‌شود یعنی اینکه آن داور انگیزه و تمرکز لازم را نداشت که دلیل اصلی را می‌توان کم تجربگی در مدیریت داوری فوتبال کشورمان بود.

رئیس سابق دپارتمان داوری فوتبال با اشاره به فاصله زیاد علیرضا فغانی با نفر دوم فهرست بین المللی فوتبال کشورمان گفت: متاسفانه یک چیز دیگری که وجود دارد اینکه در این سال‌ها نتوانستیم یکی مثل فغانی تربیت کنیم. او توانایی‌های فردی زیادی دارد و بازیکن فوتبال بوده و داور با هوشی است و در طول تاریخ مان چنین داوری نداشته ایم. زمانی که من به دپارتمان داوری آمدم نفر دوم فهرست داوران بین المللی ما در AFC CUP قضاوت می‌کرد و با ارتباطاتی که داشتیم نفر دوم را هم به لیگ قهرمانان فرستادیم تا قضاوت کند. یعنی داوری را از الیت C و B به الیت A آوردیم. خیلی تلاش کردیم دکتر بیژن حیدری در لیگ قهرمانان قضاوت کند، اما ایشان به دلیل بالا بودن سن شان مورد موافقت AFC قرار نگرفت که در لیگ قهرمانان قضاوت کند. می‌خواستیم پیام حیدری را برای قضاوت به لیگ قهرمانان اضافه کنیم که متاسفانه به عمر مدیریتی کمیته و دپارتمان این مساله قد نداد. در این بحث ما ضعیف هستیم. زمانی از ۷ داور بین المللی ما ۶ داور الیت A بودند و مسابقات مهم قاره آسیا را قضاوت می‌کردند. زمانی هم که خودم در فهرست کمک داوران بین المللی بودم هر ۹ کمک دوران در رده A بودند، اما متاسفانه در حال حاضر فقط ۴ کمک داور بین المللی ما در لیگ قهرمانان قضاوت می‌کنند.

وی ادامه داد: بعد از تغییر و تحول ایجاد شده در کمیته داوران که با اقدام شجاعانه حیدر بهاروند سرپرست محترم فدراسیون و اعضای هیات رئیسه این مساله رخ داد. صفیری سکاندار داوری فوتبال ما شد که زبان انگلیسی قوی دارند و از داوران با تجربه و قدیمی فوتبال ما هستند و ناظران کنفدراسیون فوتبال آسیا هم هست وضعیت داوری بهبود پیدا کرد.

رفعتی با انتقاد از بحث قومیت گرایی در داوری فوتبال کشورمان عنوان کرد: نباید چنین بحثی در داوری فوتبال کشورمان مطرح شود و بگوییم این داور تهرانی است و آن داور شهرستانی همه داوران فوتبال متعلق به کشورمان هستند و همه ایرانی هستیم و باید از همه سرمایه و نیروهایمان استفاده کنیم. این روش بسیار غلطی است که بخواهیم از بحث قومیت گرایی در داوری کشورمان استفاده کنیم. قضاوت در لیگ برتر هم بسیار مهم است، ولی نباید داوری از لیگ دسته دوم و یک قضاوت در لیگ دسته اول یکباره به لیگ برتر بیاید و داور پشت دروازه قرار بگیرند. برخی داوران کم تجربه هستند برای قضاوت در لیگ برتر داشتن ۸۰ داور و کمک داور می‌توان به راحتی داوری لیگ برتر را انجام داد. تمام برنامه ریزی ما برای داوری بهم ریخت می‌خواستیم در نیم فصل دوم لیگ نوزدهم از VAR استفاده کنیم قطعا با حضور مدیری مثل اسماعیل صفیری شرایط داوری مان خیلی بهتر خواهد شد.

وب‌گردی و دیدنی‌های ورزش

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

پربازدید امروز

آخرین خبرها

بازرگانی